Elmondtam az anyámnak, hogy két hónapja öngyilkos akartam lenni és ez volt rá a válasz? Miért?
Az életem minden területén problémáim vannak, egy ideje már azt érzem, hogy megfulladok. Család, párkapcsolat, egyetem, munkahely. Egyik rosszabb, mint a másik.
Egy közeli ismerősöm tudott csak erről, ő talált meg akkor. Nem viselkedtem előtte máshogy, sosem mondtam senkinek, hogy problémáim vannak, nem vagyok boldog. A Facebookot, Instagramot sem szórtam tele szomorú képekkel, szövegekkel. Egyszerűen csak megtettem.
Ma úgy éreztem, hogy jót tenne, ha beszélhetnék erről az anyámmal is. Elmondtam neki, ő annyit mondott, hogy erre inkább nem mond semmit, mert nem akar megbántani. Engem ez kicsit meglepett, mert sok reakcióra számítottam, de erre nem... Utána feljöttem a szobámba, és most hallom, ahogy lent szid, hogy nekem semmi sem jó és hogy minek csinálom a cirkuszt.
Vagy nem kellett volna elmondanom? Nem tudom, miért csinálja ezt, beszélni szerettem volna vele erről.

Nem akar bántani de a hátad mögött kibeszél, hát oké... Imádom mikor ezt csinálják az emberek, miért nem lehet a másik szemébe mondani? Valószínűleg sz*rul fog esni neki, de legalább meg lehet beszélni a nézeteltéréseket és mindegyik fél jobban megérti a másik motivációit/gondolatmenetét. Na mindegy, ez az én egyéni szoc problémám...
Valószínűleg ő is beleesett abba az előítéletbe, hogy amúgy egy öngyilkos hajlamú ember sem akarja megölni magát, csak figyelmet akarnak, meg hogy mindenki sajnálja őket. Gondolom ezt értette az alatt hogy csinálod a fesztivált. De igazából ha a családon belüli erőszak után/azzal párhuzamosan azt mondja hogy neked semmi se jó, mintha tökéletes lenne az életed, szerintem hagyd a picsába ezt a nőt, az ilyen nem érdemli meg hogy a gyereke foglalkozzon vele.
Igen, megoldható biztos, hogy úgy nőttem fel, hogy rettegtem a nevelőapámtól. Hogyha csak rossz napja volt, akkor egyszerűen csak kötözködött és szavakkal bántott, alázott meg. De ha hazafele még egy pár whiskeyt is ivott valahol, akkor garantált volt, hogy anyát megverte, ha sírni kezdtem vagy próbáltam közéjük állni, akkor én is kaptam. De olyan is volt, hogy az anyám szeme láttára a hajamnál fogva vitt ki télen a hóba, egy szál hálóingbe, hogy majd a hidegen lenyugszom, ha ennyire sírni akarok.
Biztosan az sem ok, hogy az első szerelmem, akit rajongásig szerettem, megerőszakolt. Ugyan, ezt bárki feldolgozza, sőt, észre sem veszi.
Elhiszem, hogy mindig van rosszabb, hiszen éppen a fülemet vagy az ujjaimat is levághatta volna a nevelőapám 1-1 rossz estéjén ahelyett, hogy megütött. Vagy a volt barátom ahelyett, hogy bántott, megerőszakolt és utána szakított velem, mert "túlreagáltam", éppen meg is ölhetett volna. Tényleg, hálásnak kéne lennem, hogy nagyobb baj nincsen. Pszichiáternek ti se menjetek el azért...

Nem kéne ebben a közegben élned mert csak egyre rosszabb lesz.
Tudom nehéz de a legfontosabb az lenne most neked ha nyugalom és tamogató emberek vennének körül. Van olyan rokonod, barátod, barátnős akiben megbízol akihez mehetnél? Borzalmas ami történt de ez a múlt. És még olyan fiatal vagy nem tudhatod mit tartogat számodra az élet. A multad nem a jövőd. Ajanlom nekem Edit Eger Döntés könyvét. Ő 15 évesen Auswitzba került. Ahol elveszítette a szüleit, a szerelmét és a gyermekkorát meg az álmait. Mégis túlélve a borzalmakat boldog életet tudott élni. Ha rámírsz privátvan szívesen elküldöm neked a könyvet pdfben. Együttérzek veled. Ilyesmit senkinek nem szabadna átélnie és anyáddal nem kéne együtt élned. Fogadd el rá nem számíthatsz. Akkor sem számíthattál mikor a nevelőapád bántott. Az első alkalommal kellett volna elválnia de nem tette. Így nem is meglepő hogy így reagált csak szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!