Elmondtam az anyámnak, hogy két hónapja öngyilkos akartam lenni és ez volt rá a válasz? Miért?
Az életem minden területén problémáim vannak, egy ideje már azt érzem, hogy megfulladok. Család, párkapcsolat, egyetem, munkahely. Egyik rosszabb, mint a másik.
Egy közeli ismerősöm tudott csak erről, ő talált meg akkor. Nem viselkedtem előtte máshogy, sosem mondtam senkinek, hogy problémáim vannak, nem vagyok boldog. A Facebookot, Instagramot sem szórtam tele szomorú képekkel, szövegekkel. Egyszerűen csak megtettem.
Ma úgy éreztem, hogy jót tenne, ha beszélhetnék erről az anyámmal is. Elmondtam neki, ő annyit mondott, hogy erre inkább nem mond semmit, mert nem akar megbántani. Engem ez kicsit meglepett, mert sok reakcióra számítottam, de erre nem... Utána feljöttem a szobámba, és most hallom, ahogy lent szid, hogy nekem semmi sem jó és hogy minek csinálom a cirkuszt.
Vagy nem kellett volna elmondanom? Nem tudom, miért csinálja ezt, beszélni szerettem volna vele erről.
Nem sajnálok senkit, aki öngyilkos akar lenni, de ha a saját gyermekem ilyet vallana be, magamba szállnék.
Ha anyud ezt nem tette meg, felesleges neki bármit is mondanod.
Nagyon divatos azzal jönni, hogy az öngyilkosság gyáva dolog, és aki megpróbálja azon nincs mit sajnálni, különben is mit képzel, nem gondol abba bele, hogy milyen fájdalmat okoz a környezetének.
Olyan kib@aszott mérgező hozzáállás ez, belegondolni is szörnyű. Aki idáig jut, és komolyan gondolja, mennyire lehet már mélyen, hogy "minden mindegy"? Nagyon komoly pszichés zavarok, mentális betegség állhat a háttérben, amire nettó nyomorultság így reagálni.
2. válaszoló vagyok:
két oldal küzd bennem:
Az egyik az az, hogy anyád egy szánalmas idióta.
Az másik az az, hogy anyukád hozzáállásában megjelenik a szüleink generációjának korszelleme, ami szomorú, mert nincs bennük tudatos ítélkezés, egyszerűen csak dolgokat nem tanítottak meg nekik kezelni, megélni, feldolgozni. Emiatt reagálhatott így, és reagálnának így sokan.
Ha alapvetően egy jó lelkületű ember, remélhetőleg nemsokára lenyugszik, átgondolja, és visszatértek a dolgora.
Arra esetleg gondoltál, hogy ha szar a munkahelyed akkor váltasz? Ha szar az egyetem átmész másikra? Ha szar a kapcsolatod akkor kilépsz belőle?
Nem értem a 2. hozzászólót, de komolyan..
Ne haragudj, 3-as válaszoló, de írtam bármiféle konkrét problémát?
Annyit írtam, hogy az életem minden területe romokban van.
Nem szeretnék továbbra sem konkrétumot írni, de az utóbbi 15-18 évemben volt családon belüli erőszakban részem, megerőszakolt a saját párom, aztán mikor vele szakítottam, belekerültem egy toxikus kapcsolatba. Itt nem vernek meg, cserébe 1-1 vita után a párom "csenddel büntet", napokra eltűnik és nem veszi fel a telefont, nem válaszol semmire. Ha elegem van és szakítok, akkor pedig zaklat.
Férfi vagy, vagy nő? Mert nem mindegy.
26/n
Szilvi
5-ös:
Biztosan nem gondol ezekre az ember, hogy megoldja a problémáit! Hol voltál te ezidáig ezzel a korszakalkotó ötleteddel??
Azok, akik már nem látnak más kiutat, nem azért választják ezt, mert eszükbe nem jut megoldani a problémákat.. hanem mert kilátástalannak látják a helyzetet.
És sokuknak közülül fel nem ismert depressziója is van, ami az agy kémiáját változtatja meg annyira, hogy gyakran nem teljesen uraik a gondolataiknak, tetteiknek.
Bírom az ilyen faék megközelítést, meg érzelmi intelligenciát nélkülöző kommenteket.
(2. voltam)
Nő vagyok (vagyis inkább lány, 20 éves vagyok).
Nem arról van szó, hogy ne akarnám megoldani a gondjaimat. De vannak, amiket nem annyira egyszerű, nem lehet elrendezni egy munkahelyváltással. Az egyetemen sem olyan a problémám, amit megoldana, ha máshová járnék.
Hát, ez esetben sajnállak! :( Én is nagyon problémás vagyok egyébként. Szerintem neked is szakemberhez kéne menned. Ott sok mindenre választ kapnál pl hogy miért vonzod az olyan pasikat stb.
26/n
Szilvi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!