Hogy nyugtassam meg anyumat, hogy minden rendben van?
#228 vagyok, én nem mondtam, hogy elvette, meg a többit se amit írsz.
Én arra kérdeztem rá, mi szükség van arra hogy a hónap minden napján magával hordja a te kártyádat.
Mikor kezdődött, hogy alakult ez ki, milyen megbeszéléssel...
Nem értem (meg szerintem mások se), hogy valakinek a kártyáját egy másik személy magával hordja a hónap minden napján (de abból a pénzből állítólag nincs költés -> akkor minek?), az illető pedig nap végén pénzügyikéréssel fordul az ő kártyáját birtokló személyhez.
Veled egy légtérben se hagyja a saját kártyádat, miért van ez, hogy alakult ki?
Az, hogy valaki a hónap minden napján magával vigye a te saját kártyádat, ennek mi értelme?
Miért kell felnőtt létedre beszámolnod a költésekről? Blokkot, nyugtát is kér, hogy bizonyítsd, vagy hiszi az állításaid?
Hogy mennyi legyen a fiókban, ki döntötte el?
Diszkalkulia miatt nem tudod ezeket egyedül és kell az uradnak ezzel is pluszban foglalkoznia?
Hallottam már hasonlót, egy nyugdíjas bácsi mesélte még 20 éve, hogy az ő nagyszüleivel hasonló volt.
227# hozzàrek a szàmlàmhoz, vagy nem? Tudok fizetni vele, vagy sem? Mik azok a dolgok, amiket nem tudok elintèzni? Mi az előnye annak, hogy nàlam van a kàrtya?
228# te veszel valami drága cuccot, elmondod a pàrodnak, vagy titkolózol előtte? Megbeszèlitek a pàroddal a kiadàsaitok vagy sem? Elmondod neki hogy mit vásàrolsz, vagy sem? Tudod azt, hogy kinèl, mennyi pènz van, vagy sem?
Èn tudom azt hogy menyi van nàla, ő is tudja hogy nàlam menyi van, tudjuk azt, hogy ki menyit fog költeni, hogy mennyi a keret, hogy kinek mennyi van a szàmlàjàn, kinèl mennyi kp van. Ès tudjuk azt, hogy menyi pènz marad a szàmlàmon. Tudom azt, hogy menyi pènz van az ő szàmlàjàn.mert megbeszèljük. Ha befizet egy szàmlàt, akkor tudom azt, hogy befizetett x ezer ft-ot szàmlàra, hogy aznap vett 5000 èrt kajàt, stb. Oda, vissza verzióba.
Ezzel a rèsszel mi a franc bajotok van?
Egy közös hàztartàsban, semmi közöd nincs ahhoz, hogy mit vesz a màsik? Ha pàrod elmegy tankolni, akkor nem mondja azt, hogy tankolttam 30 ezerèrt, vesz egy laptopot 130 ezerèrt nem tudsz róla?
Èn nem engedèlyt kèrek t{le, hogy figyi vehetek e fagyit holnap... Elmegyek ès eszek egy fagyit.
Nem kèrdezed meg a pàrodat milyen napja volt? Mert pàrom is elmesèli a napjàt. Vettem ebèdre egy gyrost, tök finom volt... Tudom, hogy vett egy gyrost, de nem tudja menyibe került. Ő se tudja azt, hogy menyibe került a fagyi. Nem írja egy füzetbe. Nem kèrdőjelezi meg. 2 hónappal ezzelőtt, elromlott a mikró. Ő nem èrt rà, mondta nekem menjek ki, vegyem meg. Itthon hagyta a kàrtyàjàt, mert nagyobb összeg volt rajta. Hogy ne az enyèmet keljen hasznàlni. Mert az övèn több van. Ismerem a pinkódjàt stb. Elmentem, megvettem. Nincs az, hogy nem adja oda... Ha itthon van, de alszik akkor nem keltem fel, kiveszem a kàrtyàjàt, ès fizetek arról, vagy kiveszem a tàrcàjàból a pènzt, ès kèsz.
Mi értelme van annak, hogy egy másvalaki azt a bankkártyát hordja magával, amelyet a bank a te saját nevedre állított ki?
Mi ennek a racionális magyarázata?
Hogy kezdődött ez és miért?
Vonatkoztassunk el attól, hogy a kártya fizikai jelenléte nélkül is tudsz fizetni, mi szükség van arra, hogy egy más ember hordja magával?
Ezt a kérdést meg tudod válaszolni? Ez miért jó?
"228# te veszel valami drága cuccot, elmondod a pàrodnak, vagy titkolózol előtte? Megbeszèlitek a pàroddal a kiadàsaitok vagy sem? Elmondod neki hogy mit
vásàrolsz, vagy sem? Tudod azt, hogy kinèl, mennyi pènz van, vagy sem?"
Nem tudom mennyire tűnt fel a komment-áradatból: senkinek se azzal van baja, hogy a pénzügyeket együttélő pár megbeszéli...
"Èn tudom azt hogy menyi van nàla, ő is tudja hogy nàlam menyi van, tudjuk azt, hogy ki menyit fog költeni, hogy mennyi a keret, hogy kinek mennyi van a
szàmlàjàn, kinèl mennyi kp van. Ès tudjuk azt, hogy menyi pènz marad a szàmlàmon. Tudom azt, hogy menyi pènz van az ő szàmlàjàn.mert megbeszèljük. Ha befizet
egy szàmlàt, akkor tudom azt, hogy befizetett x ezer ft-ot szàmlàra, hogy aznap vett 5000 èrt kajàt, stb. Oda, vissza verzióba."
Szerintem az egész reménytelen, mert azt nem akarod érteni, hogy a kommentelők (köztük én is) azt nem értjük, hogy a pár egyik tagjának a másiktól kérnie kell, a saját bankkártyája is a párjánál van mindig, egész hónapban. Nem látom értelmét.
Mindenféle mellé-magyarázásokkal próbálsz kislisszolni a tényleges válaszadás elől, ami a te bankkártyád másik fél által történő non-stop birtoklásáról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!