Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy nyugtassam meg anyumat,...

Hogy nyugtassam meg anyumat, hogy minden rendben van?

Figyelt kérdés
Pàrommal összeköltöztünk. Nekem van sajàt keresetem, meg pàromnak is. Viszont a pènz kezelèse egy picit fura lehet, de ez nekem így pont jó. Tehàt a bankkàrtyàm pàromnàl van. Ezt anyum megtudta, utàna nèzet neten, ès talàlt egy cikket, hogy "anyagilag kisemmiz" ès ez miatt nem merem majd otthagyni, ha esetleg olyan lenne. Ès hogy nincsen pènzem, meg stb. De elmondtam neki, hogy ez nem így van. Legrosszabb esetben este hazaèr, együtt vacsoràzunk. Ès elmondom neki, hogy mi kell màsnapra nekem. Pl: holnap estère kellene fogkrèm, tusfürdő, vagy ruhàt vennèk, stb.. Reggel felkell, megnèzni a pènztàrcàmat, hogy menyi van nàllam, ès beletesz amennyi kell... Pl 10-est, 20-ast, vagy megkèrdezi menyi kell, ès szó nèlkül reggel ad. Illetve a szekrènyben 30 ezer forint, ami arra van, ha kell akkor bàrmikor hozzànyúlhatok, annyi hogy szólnom kell neki hogy kivettem X ft ot, de csak azèrt, mert akkor visszapótolja, hogy legyen. De anyum ezt nem èrti meg, hogy van pènzem... Mit mondhatnèk neki, hogy ne fèljen...
2022. júl. 25. 11:36
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/368 anonim ***** válasza:
93%

258

És az 1-4 pontban hol szerepel az, hogy elveszi a kártyád? Sehol. át lettél b.szva és te önként vállaltad.

2022. júl. 26. 10:22
 262/368 A kérdező kommentje:
Tèvedsz. El tudom fogadni. 98% ez nem így működik. De ha van egy rendszer 10 lakàból 9 nem működne, akkor a 10 lakàsba se működne? Ha mindenki ugyanúgy èlne, akkor 1 rendszer alapul működne. De ez nem ilyen nekünk van egy èletünk, ezt próbàltuk meg. Ez a legjobb? Nem, nem biztos, hogy ez a legjobb. Nem biztos hogy ez a legjobb szàmunka. Ezt tudjuk. De minden esetben azt az utat kell vàlasztani, amit a töbsèg vàlaszt? Minden esetben, minden helyzetben, mindenkinek ugyan az a megoldàs a megfelel{? Nem alàrendelt szerepben vagyok? Igen, abban vagyok. Visszaèlhet ezzel a pàrom? Igen, vissza èlhet a pàrom ezzel. Van ebben a kockàzat, az hogy ebben vagyunk, de ez most a jelen helyzetben megfelelő. Most nem èl vissza a helyzettel. Vissza èlne vele? Megvàltoztatom a pinkodót, a 3 szàmjegyű biztonsàgi szàmot, beàllítom a limitet 1000 ft ra, ès tiltatom a kàrtyàt. Hitelt vesz fel? Úgy tudom, hogy hitelhez kell alàíràs is...
2022. júl. 26. 10:30
 263/368 A kérdező kommentje:
Ti kb 30 an ültök velem szembe... Ès az egy kicsit màsabb....
2022. júl. 26. 10:31
 264/368 A kérdező kommentje:

263:

1: nem sorrendbe írtam le, ahogy akkor írtuk.

2:nem az első ötletet fogadtuk el

3:az első a" minden kp ban fizettünk," abba az volt, levesz mindenki minden pènzt a szàmlàról 1 be. Ebben az esetben a kàrtya a szekrènyben lenne, a pènz pedig borítèkban.

Abba tènyleg nincs benne az hogy nàla van a kàtyàm.

2022. júl. 26. 10:37
 265/368 anonim ***** válasza:
100%

30 ember tudja, hogy elnyomott vagy. Te még nem.

Nem a visszaélés a lényeg, hanem az, hogy te, mint önálló, cselekvőképes személy, önként olyan státuszba tetted magad, mint egy gondnokság alá helyezett. De elég butuska lehetsz, ha még mindig nem látod, hogy mi teljesen másról beszélünk.

2022. júl. 26. 10:39
 266/368 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy egész jól állod a sarat, már anyian elhordtak mindennek, de ahogy látom, te még nem lépted át azt a bizonyos határt, amit már páran veled szemben igen. (én is kommenteltem már, de szerintem kultúráltan)

Ne magyarázkodj. Az emberek többségének nagyon fura amit mondasz, nem véletlenül. Ahogy téged sem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, a maradék 95%-ot pedig te nem fogod tudni.

Szerintem csak raktározd el jó mélyen az itt olvasottakat, és járj nyititt szemmel. Remélhetőleg nem lesz gáz, csak vaklárma, mert valahol félremehettek infók..

2022. júl. 26. 10:39
 267/368 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, rémesen buta vagy.

Nem csinálja mindenki ugyanúgy, sok alternatívát felvázoltak itt a válaszolók. Abban viszont szinte kivétel nélkül mindenki egyetért, hogy nem normális, ha egyik fél állandó jelleggel magánál tartja a másik bankkártyáját. Ha a felek közt 100%-os bizalom van, akkor sem normális.

Ismétlem, nem csak egyféle, hanem sokféle megoldás létezik ezen kívül, ahogy itt is olvashattad.

Hab a tortán, hogy - a kommentedben leírtak szerint - te magad is látod, hogy alárendelt szerepben vagy, hogy van ebben a helyzetben kockázat, hogy a párod viszaélhet vele. És mégis azt szajkózod, hogy neked ez így jó.

Biztosan meg akarod várni, hogy megszívd? Akkor, amikor más késő lesz?

Rémesen naiv és kihasználható vagy.

2022. júl. 26. 10:47
 268/368 anonim ***** válasza:
100%
269: azt még nem is írta senki, hogy a banki szabályzat szerint TILOS másnak odaadni a bankkártyát.
2022. júl. 26. 10:59
 269/368 anonim ***** válasza:
100%

lehet, hogy a kérdező egy gyermeteg, mazochista alkat, apakomplexussal és kimondottan élvezi az alárendelt szerepkört.Hajrá .

így kezdődnek az elnyomó, bántalmazó kapcsolatok is. Majd 5 év múlva írj újra a helyzetedről.

Mellesleg olyan szépen, fokozatosan szokták ezt a folyamatot végigvinni az ilyen pasik, hogy észre sem veszed majd, mi történik veled. Anyád joggal aggódik. De ha neked ez jó.... csak ne nyafogj pár év múlva, hogy jaj, mit tettek veled.

2022. júl. 26. 10:59
 270/368 anonim ***** válasza:
100%

270-es: Szabály vagy sem, ez nem életszagú. Én is odaadom a páromnak a kártyámat, ő is odaadja nekem. Ez egy normális párkapcsolatban nem téma, és nem hivatkozunk banki szabályzatra :D

De az ő esetük más, viszont ott sem ez a kulcsmomentum..

2022. júl. 26. 11:03
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!