Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Otthon kellett volna lennem...

Otthon kellett volna lennem vele tegnap este?

Figyelt kérdés

Itthon élek még anyával és bátyámmal, 24N vagyok, és mindhárman dolgozunk. Csak anyának van jogosítványa, illetve autója is köztünk.

Anya már 61 éves, de rendszerint vannak vérzéses problémái, ami már nem menstruáció, hanem rendellenes vérzés. Korábban volt már egy egészségügyi kaparáson pár éve ugyanemiatt, ugye ez egy olyan műtét, hogy bemegy délelőtt, megcsinálják elvileg 15p alatt egy rövid bódításban jöhet is haza este, másnap mehet is dolgozni. Múltkor mikor ilyen volt neki, akkor bátyámmal busszal elmentünk érte a kórházba és busszal hazakísértük anyát a kérésére, de jól volt, igazából semmi baja sem volt.

Most is ment erre a kaparasra tegnap. Anya párja (habár neki sincs autója) felajanlotta, hogy elkíséri anyát, de anya kiakadt, hogy neki az lenne segítség, ha valaki autóval tudná bevinni, neki az nem segítség, hogy kísérgetik. Mondom anyának, hogy biztos a párja úgy gondolta, hogy igy lelkileg lenne mellette, anya erre csak forgatta a szemét.

Aztán megvolt a műtét tegnap, én egész nap irogattam neki a munkahelyemről messengeren, hogy mi a helyzet. 6ig dolgozom kb.. Aztán este elmentünk edzeni a legjobb barátnőmmel.

Estefelé anya írt nekem egy mocskolódó levelet arról, hogy hogy lehetek ilyen, hogy ő hazajön a kórházból, én meg teljesen leszarom őt és mindegy.. Nem megyek bele a reszletekbe, de egy egész regényt írt arról, hogy én mekkora szar vagyok es más anyukáknak mennyivel jobb lányuk van és amugy is szar az élet...

Ott voltam barátnőmmel, teljesen le voltam fagyva... Egész nap írtam neki, ez egy rutinműtét volt, igen, elmentem edzeni, de anya nem szólt, hogy kéne bármi segítség... Az egészet ő is felvallrol kezelte.. Legalábbis így mutatta... Nyilván most kra szarul érzem magam és a világ legszemetebb emberének....

2022. júl. 22. 09:12
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Ha éjszaka megy ki wc-re, ő sosem kapcsol lámpát, mert felkelti a fény. Utcáról bevilágít annyi fény, hogy éjszaka is lehessen a lakásban lámpa nélkül közlekedni
2022. júl. 22. 10:47
 32/50 anonim ***** válasza:
56%
Par nap es elfelejti
2022. júl. 22. 10:48
 33/50 anonim ***** válasza:
80%
Én csak a saját esetemből kiindulva mondom, hogy ilyenkor bármi történhet, hiába csak egy rutinműtét. Tudom nem ugyanaz a példa, de anyukámnak a mellét vették le daganat miatt, aztán miután hazakerült a kórházból akkor az éjszaka közepén kelt fel, hogy elkezdett folyni a váladék a melléből, mert eldugult az a cső, amibe elvileg távoznia kellett volna...szóval akkor elindultunk vele a kórházba. Mondjuk nekem jó a kapcsolatom anyukámmal, szóval egy pillanatig sem hagytam volna magára, de szerintem ebben az esetben neked is illet volna otthon maradni, hiába nem vagytok olyan jóban, hidd el, ha valami történik vele, akkor nagyon átkoztad volna magad, hogy inkább edzeni mentél. Persze anyukád részéről sem normális szerintem, hogy így lemocskolt, de próbáljatok mind a ketten tanulni az esetből.
2022. júl. 22. 10:49
 34/50 A kérdező kommentje:
33, ez egy korrekt válasz volt, köszönöm. Szerintem sem fekete-fehér a helyzet
2022. júl. 22. 10:50
 35/50 anonim ***** válasza:
56%
Kicsit nárcisztikosnak tűnik, ki nem állhatom az ilyen embereket. Ha nem volt szüksége semmire, ott volt a párja, akkor teljesen felesleges körülugrálni, egyszerűen csak szeret középpontban lenni és bűntudatot kelteni. Kifele persze nincs benne sok empátia, de saját maga felé elvárja. És az ilyen emberek szokták magukat nagyon empatikusnak tartani, de az csak annyit. jelent, hogy nekik fontos, hogy figyeljenek rájuk.
2022. júl. 22. 10:56
 36/50 anonim ***** válasza:
80%

Kicsit off lesz!

Életemben nem hallottam, hogy valakit 61 évesen, többszörös vérzés miatt, többszörösen kaparnak!

Idős nő vagyok, a barátnőim is azok. Nálam is és 2 barátnőmnél is volt ilyen eset, egyikünket sem kapirgálták, hanem méheltávolításon estünk át.

Nyilván van egy vagy több miómája, amik most készülnek elrákosodni, ha már nem azok.

2022. júl. 22. 11:36
 37/50 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként igen, ez eddig nem merült fel, és mivel nem vagyok orvos, nem akartam beleszólni, de tény, hogy ilyen beavatkozásról én sem hallottam még. (Mármint a létezéséről igen, de ilyen esetben nem ezt szokták az én tapasztalatom szerint csinálni, pláne nem többször.)
2022. júl. 22. 11:39
 38/50 anonim ***** válasza:
67%

"neki az nem segítség, hogy kísérgetik"

Azt meg segítség lett volna, hogy otthon ülj mellette?

Vegyük észre az ellentmondást! Anyukádnak csak az kellett, hogy valakibe belerúgjon.

A legkevésbé se legyen lelkiismeret-furdalásod. Írnod se kellett volna neki napközben.

2022. júl. 22. 11:57
 39/50 anonim ***** válasza:
66%

11: "bátyám nyaral, nem volt itthon... bár ő pedig abszolút nem is érdeklődött anya felől.. még csak írásban sem"

És milyen igaza volt!

Szerintem ő nem is kapott ilyen szemrehányó üzenetet.

Amúgy a nyitóban ezt írtad anyukádról:

"egy egész regényt írt arról, hogy én mekkora szar vagyok"

Tudod, kérdező, aki rosszul van, annak ehhez nincs ereje/türelme/figyelme. Itt bukik ki egyértelműen, hogy anyukád csöppet se volt rosszul, csak hisztizett. Hajlok arra, hogy azok a széthagyott véres cuccok is csak neked voltak otthagyva, ahogyan 30-as írta, hogy még drámaibb legyen a helyzet.

Lépj rajta túl és a legkevésbé se legyen lelkiismeret-furdalásod.

2022. júl. 22. 12:06
 40/50 anonim ***** válasza:
47%

Az az igazság h amikor anyumnak gyomortükrözése volt (ami alapjáraton semmiség, de nagyon sza..) Kivettem 2 óra csúsztatást h előbb "hazaérjek" és mellette lehessek. Pedig nem is élünk együtt.

Nem arról van szó h magatehetetlen hanem h jól esik neki h számíthat rád, te pedig aggódsz hogy jól van e.

Nyilván ez köztetek nincs meg

2022. júl. 22. 12:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!