Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki emlékszik még,amikor este...

Ki emlékszik még,amikor este 8-ra haza kellett érni,mert kezdődött a kijárási tilalom?

Figyelt kérdés
8 óra után itt Budapesten is kiürültek az utcák,4-6 villamoson is alig voltak,metrópótlón is.Az üzletek este 7-kor bezártak.Csak munkáltatói igazolással tartózkodhattunk az utcán,vagy ha kutyát sétáltattunk.De azt is csak a lakhelyünk közelébe tehettük.

2022. jan. 19. 01:05
A kérdező szavazást indított:
Jó volt,amikor este 8-kor kezdődött a kijárási tilalom
Nem volt jó hogy este 8-ra haza kellett érni
29 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
97%
Most jobb,hogy nem kell nézni az órát,bármeddig kint lehetek az utcán.Nem volt jó,hogy 7-kor már indulnom kellett haza,hogy 8-ig hazaérjek.
2022. jan. 19. 01:10
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
Ritka nagy baromságnak tartottam már akkor is, aminek szerintem kb 0 hatása lehetett a vírus terjedésére.
2022. jan. 19. 01:21
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Erre valószínűleg mindenki emlékezni fog élete végéig.
2022. jan. 19. 01:22
 4/20 anonim ***** válasza:
91%

Megmondom őszinték, én egyfajta romantikával gondolok vissza erre az időszakra.

Egyrészt mi ismerősökkel "kilógtunk" 3-4-en túrázni, kirándulni az erdőkbe, hegyekbe, és volt egy fíling azzal, hogy haza kellett érni.

Olyanokat is csináltam, hogy simán kimentem munk után éjszakai túrára. Meg kimentünk este sátrazni aztán másnap vissza jöttünk.

Mondjuk én első perctől gyártottam magamnak egy céges papírt, így akkor jöttem-mentem amikor akartam. Amúgy bármikor mentem, soha senki nem kérdezte, mit keresek kint, kocsin is látták, hogy céges, így soha meg sem állítottak.

Sok esetben még hangulatos is volt hogy úgy jöttem haza esténként, hogy senki nem volt az utakon.

Aapvetően a lakó és tartózkodási hely megfogalmazása is elég érdekes volt, hiszen lakóhelyem vidéken van, tartózkodási helyem albérlet ahova nem voltam bejelentve, a szerződést meg nem hordtam magammal az utcán. Ha bárki kérdezte volna hol lakom, hát semmi nem lett volna a kezemben arról, hogy bérlő vagyok.

Értelmetlen vicc volt az egész.

2022. jan. 19. 01:27
 5/20 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy ami még megmaradt, hogy mivel 5-ig dolgoztam hivatalosan, így a boltokban mindig marhanagy heringparti volt.

Pont ezért is tűnt az egész egy rohadt nagy baromságnak. Főleg, hogy én mindig este 9-10 között zárás előtt mentem le az Auchanba vásárolni mert akkor kevesen voltak.

De megmondom őszintén nálam ez az "emlékezem életem végéig" dolog nem jött össze. Így, hogy szóba jött nyilván vannak emlékek, sztorik. De úgy igazából annak is utána kellett már nézzek, mettől meddig tartott ez a hülyeség.

Mondjuk én a boltot is megoldottam, mert lementem a benzinkútra ahol volt spar aztán ott vettem estére kaját, nasit.

Az tény, hogy messze ez volt a legértelmetlenebb korlátozás az összes közül.

2022. jan. 19. 01:33
 6/20 anonim ***** válasza:
86%
+ A kocsmák is zárva voltak, mégis előfordult, hogy onnét mentünk haza mákosan este fél 10 felé...
2022. jan. 19. 02:14
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt mondom, hogy jajj de jó volt mert tudom, hogy nem így van. Félre ne értsétek amit írni fogok. A férjem legalább nem dolgott olyan sokáig mert haza kellett jönnie. Évekig vitatkoztunk ezen majd törvény lett. Azóta úgy megszokta, hogy jön időben :)
2022. jan. 19. 05:21
 8/20 anonim ***** válasza:
85%
A kutyával tök nyugisan lehetett sétálni, mert nem volt senki az utcán. Az jó volt benne.
2022. jan. 19. 05:28
 9/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem igazán izgatott a dolog, ugyanúgy közlekedtem akkor is, lehető legértelmetlenebb intézkedés volt.
2022. jan. 19. 06:01
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Fogászatról kaptam igazolást, hogy okkal vagyok kint, egyébként meg van kutyám. Az jó volt, hogy kevesebb emberbe botlottam, tudtunk nyugodtan sétálni ezekben az órákban.
2022. jan. 19. 06:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!