Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Otthon kellett volna lennem...

Otthon kellett volna lennem vele tegnap este?

Figyelt kérdés

Itthon élek még anyával és bátyámmal, 24N vagyok, és mindhárman dolgozunk. Csak anyának van jogosítványa, illetve autója is köztünk.

Anya már 61 éves, de rendszerint vannak vérzéses problémái, ami már nem menstruáció, hanem rendellenes vérzés. Korábban volt már egy egészségügyi kaparáson pár éve ugyanemiatt, ugye ez egy olyan műtét, hogy bemegy délelőtt, megcsinálják elvileg 15p alatt egy rövid bódításban jöhet is haza este, másnap mehet is dolgozni. Múltkor mikor ilyen volt neki, akkor bátyámmal busszal elmentünk érte a kórházba és busszal hazakísértük anyát a kérésére, de jól volt, igazából semmi baja sem volt.

Most is ment erre a kaparasra tegnap. Anya párja (habár neki sincs autója) felajanlotta, hogy elkíséri anyát, de anya kiakadt, hogy neki az lenne segítség, ha valaki autóval tudná bevinni, neki az nem segítség, hogy kísérgetik. Mondom anyának, hogy biztos a párja úgy gondolta, hogy igy lelkileg lenne mellette, anya erre csak forgatta a szemét.

Aztán megvolt a műtét tegnap, én egész nap irogattam neki a munkahelyemről messengeren, hogy mi a helyzet. 6ig dolgozom kb.. Aztán este elmentünk edzeni a legjobb barátnőmmel.

Estefelé anya írt nekem egy mocskolódó levelet arról, hogy hogy lehetek ilyen, hogy ő hazajön a kórházból, én meg teljesen leszarom őt és mindegy.. Nem megyek bele a reszletekbe, de egy egész regényt írt arról, hogy én mekkora szar vagyok es más anyukáknak mennyivel jobb lányuk van és amugy is szar az élet...

Ott voltam barátnőmmel, teljesen le voltam fagyva... Egész nap írtam neki, ez egy rutinműtét volt, igen, elmentem edzeni, de anya nem szólt, hogy kéne bármi segítség... Az egészet ő is felvallrol kezelte.. Legalábbis így mutatta... Nyilván most kra szarul érzem magam és a világ legszemetebb emberének....

2022. júl. 22. 09:12
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
73%
Nem vagy szemét, de illett volna otthon lenned. Csak gondolj arra, hogy ha neked lett volna ilyen műtéted, akkor Édesanyád vajon elment volna-e edzegetni vagy veled foglalkozott volna. Tudod a dolgok oda-vissza működnek. Felnőtt vagy, nem gyerek.
2022. júl. 22. 09:19
 2/50 anonim ***** válasza:
72%
Műtét után haza kellett volna menned. Nyilván nem túl jó a kapcsolatotok anyáddal, ha ennyire nem ő számít.
2022. júl. 22. 09:20
 3/50 anonim ***** válasza:
79%
Hát anyád most issza annak a levét, hogy nem alakított ki köztetek szeretetkapcsolatot, és nem számít neked az ő személye.
2022. júl. 22. 09:21
 4/50 anonim ***** válasza:
66%
Én biztos le leszek pontozva, de egyet értek veled…. rutin műtét, mivel lett volna jobb, ha még te is ott lebzselsz körülötte, azután hogy volt aki hazakísérje és amúgy nem volt semmi baja?! Ez már nekem a hiszti kategória, de apám nekem is ilyen (bár ő nem is érdemli meg, hogy bárki foglalkozzon vele hogy beteg, tönkretette a család életét de ez már más téma), elvárná hogy körbeugrálja a család holott semmi baja… Én sosem vártam el, hogy bárki pátyolgasson bármilyen betegség/műtétem esetén, pláne, ha volt valaki velem itthon, ha netán rosszul lennék. Ha meg nincs semmi bajom tőle, akkor ugyan mégis minek? Hazamegyek, lepihenek és kész. Ezek a tipikus semmit nem érő elvárások egyébként az emberek felé… aztán más ha akarja máshogy gondolja, de ha valaki nem úgy érzi, akkor el kell fogadni és kész. Majd megbékél… remélhetőleg…
2022. júl. 22. 09:27
 5/50 anonim ***** válasza:
66%

"igen, elmentem edzeni, de anya nem szólt, hogy kéne bármi segítség..."

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyen esetben magamtól is eszembe jut, hogy kellhet valami segítség és este nem megyek edzeni, hanem otthon vagyok, hogy segíthessek, még ha sokat nem is kell, ő meg pihenhessen a műtét utáni órákban.

Anyád eltúlozta a reakciót a levélben, de az jogosan eshetett neki rosszul, hogy este nem voltál otthon.

2022. júl. 22. 09:37
 6/50 anonim ***** válasza:
48%
Empátiahiányos vagy. Ha magadtól nem jut eszedbe az ilyesmi, akkor próbáld meg tudatosan megváltoztatni a hozzáállásodat. Nyilván mindig te voltál otthon az első mint gyerek, és ez úgy csapódott le benned, hogy felnőttként sem lehetnek veled szemben családi elvárások.
2022. júl. 22. 09:41
 7/50 A kérdező kommentje:

írtam neki még nap közben, hogy hagyja a kert locsolását, majd én meglocsolom ma hajnalban..

és igen, nem jó anyával a kapcsolatom.. sajnos. Mikor én voltam beteg és 39 fokos lázzal ki sem tudtam kelni az ágyból, ő pedig a párjánál volt és megkértem h hozzon haza lázcsillapítót (amit én szedtem, az nem hatott), fél napig vártam otthon rá lázasan... és ez láz volt, tényleg szarul voltam... de ez csak egy a sok eset közül. Amúgy is rossz a kapcsolatom anyával, egész kamasz korom abból állt, hogy villámhárítót játszottam, anyának bármi baja volt, rajtam vezette le..

2022. júl. 22. 09:41
 8/50 anonim ***** válasza:
7%
Nekem is volt hasonló rutin műtétem, és baromi jólesett nemcsak az, hogy a volt mellettem valaki, kísérgetett, ha úgy tetszik, és utána hazafele menet és otthon is leste minden kívánságom és kényeztetett. Még akkor is, ha azt mondtam előtte, hogy emiatt nem kell szabadságot kivenni, megoldom. Mégis kivett és jött, és kedveskedett. Bár, nekem ez a férjem volt, és nem a gyerekem, és azt megértem, hogy neki is jólesett volna némi kényeztetés, de azt nem, hogy miért rajtad veri ezt el, mikor van másik gyereke is, sőt párja is, arról meg csak maga tehet, hogy olyan sz..r emberekkel van körülvéve, hogy az egész családjából senkinek nem jutott eszébe, hogy pl. vacsorával várja, amikor hazamegy.
2022. júl. 22. 09:43
 9/50 A kérdező kommentje:
De, az téves, hogy nem jutott eszembe, hogy itthon kéne lennem. Csak úgy voltam vele, hogy anya a párjától sem fogadta el a segítséget, múltkor is volt ilyene, akkor sem tudtam mit segíteni mert teljesen önellátó volt, úgy beszélt erről az egészről, mintha egy kis rutinműtét lenne, nem is kért segítséget. Amiben tudtam (kert locsolás) azt ma hajnalban megcsináltam helyette...
2022. júl. 22. 09:44
 10/50 anonim ***** válasza:
15%
Ezért mondom, hogy ha érzelmileg nem vagy rá fogékony, akkor tudatosan kell magadra kényszeríteni az ilyesmi támogatást. Nekünk egy rém erőszakos, agresszív, szeretetlen nagyszülőt kellett elápolnunk, mikor magatehetetlen lett, gondolhatod, mennyire nem szívesen, de megtettünk akkor is mindent érte, ha nem is szeretetből, de tisztességből.
2022. júl. 22. 09:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!