Nagyon ciki egy bizonyos kor felett a szülőkkel lakni?
"Akkoriban az emberek nem idegeskedtek ilyesmin, mert nem volt internet még gyakori kérdések..."
Hát igen... :)))
"ki más teremtette volna?"
33 évesen tipikusabb, hogy az ember örököl vagy a szülei teszik alá. Mindegy, örülj neki, ha te tényleg a semmiből tudtad előteremteni magadnak, de azért ne nézz le másokat, akiknek ez nem jött össze, mondjuk mert eleve nem olyan háttérből jönnek, mint te (még akkor is, ha nem a szülők vették meg neked: azért eleve felneveltek, taníttattak, stb.).
"anyám miatt lakok itthon, mert állandóan azt mondja hogy én nem tudok mit kezdeni magammal"
Itt inkább ez a gáz. Anyádnak szüksége van rá, hogy az anyaszerepben maradjon, gondolom, mert fél, hogy egyedül lesz, így meg értelmet ad az életének az, hogy téged "nevelhet"; másrészt te meg partnere vagy ebben, elhiszed neki, amit mond rólad. Arra, hogy "azt mondja, nem tudok mit kezdeni magammal" a normális válasz az lenne, hogy te dühödten nekitámadsz, hogy mit képzel magáról, hogy így lebecsmérel.
Én nem cikinek mondanám, hanem aljasnak. Szegény anyám a fiatalságát áldozta arra, hogy ne egy életképtelen darab szar legyen a gyereke, mindent fizetett, amit csak tanulni akartam, mindenben támogatott, mindenben azon volt, hogy sikeres felnőtt legyek, jó végzettséggel és jó képességekkel és éljem a saját életem, amiben azzal foglalkozom, amit szeretek.
Na most ha ezek után úgy kellene megöregednie, hogy a nyakán csüngök az otthonában és soha többé nem lesz már olyan privát szférája, amilyen gyerek nélkül... Nekem égne a pofámról a bőr. Nagyon jó a kapcsolatunk, de ismerem őt és tudom, hogy azért ő szeret független lenni. Egy olyan otthonban élni, ahol csak az ő cuccai vannak, ahol nem kell máshoz alkalmazkodni, más után nézni a rumlit, stb. És a nyugdíjas éveit is úgy tervezte, hogy nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkoznia, mert a gyerekei időben lejönnek a csecsről.
Na, hát én ezért érezném a magam esetében k*rvagáznak, ha vele laknék. Az azt jelentené, hogy semmit sem ért, amit értem tett és azért, hogy elindítson az életben. Ez nincs így.
"a normális válasz az lenne, hogy te dühödten nekitámadsz"
Azért normálisan is lehet reagálni, nem muszáj mindjárt dühödten nekitámadni. :) De értem, igazad van.
"ameddig nincs annyi pénzem + pàrom sincs addig feleslegesnek tartom hogy fizessek egy vadi idegennek 150 ezreket alibira csak hogy monhasdam hogy nagyfiú vagyok és külön élek. Aki ezt ìgy nem fogja fel az meg nyugodtam nyazsgem"
Így van!
"Szegény anyám a fiatalságát áldozta arra, hogy ne egy életképtelen darab szar legyen a gyereke, mindent fizetett, amit csak tanulni akartam, mindenben támogatott, mindenben azon volt, hogy sikeres felnőtt legyek, jó végzettséggel és jó képességekkel és éljem a saját életem, amiben azzal foglalkozom, amit szeretek."
Eleve nem mindenki teheti meg mindezt a gyerekéért.
"ahol nem kell ... más után nézni a rumlit, stb."
Úgy is lehet otthon élni, hogy nem csinál az ember rumlit felnőtt létére...
Ha van párod, akárki akivel fizetsz albit, úgy lehet, de egyedül rohadt nehéz albit fizetni, főleg ha bármi mást akarsz mellette, pl telefonod fizetni meg bármi alap szükséglet és akkor plusz dolgokra nem is gondoltam még....
"hála a tudatlan pénzért szaporodóknak."
Ööö... mi van? Mi az összefüggés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!