Szerintetek is igazságtalan, hogy apukám nem támogat anyagilag az életkezdésemben?
Sziasztok! Most állok a párommal házvásárlás, házasság, családalapítás előtt. Az a helyzet, hogy mindkettőnknek nagyon jó munkája van, de nagyon nehezen jutunk így is egyről a kettőre, mert nagyon drága minden. Szülői segítséget anyagi téren nem kaptam, így mindent saját magunknak kell előteremteni.
Egy kisebb városból származom, ahol sokan ismerik az apai nagyszüleimet. Ők mindenben támogatták aput, amikor annyi idős volt mint én, házat és egy plusz telket vettek neki, ő sose volt ilyen bizonytalan helyzetben, mint én, hogy hogyan fogja előteremteni a családalapításhoz szükséges egzisztenciát. Én nem kaptam semmit apától, pedig jó a viszonyunk és nincs más gyereke.
Eddig ez az összefüggés fel sem tűnt nekem. De egyre többször fordul elő, hogy nagyszüleim ismerőseivel találkozom, és nyilván mindenkitől kérdezem, hogy tud-e eladó házat, és elmesélem nekik a küzdelmünket, hogy mennyire nehéz elindítani az életünket, és nagyon sokan kérdezgetik tőlem, hogy apa miért nem támogat, hiszen ő mindent megkapott a nagyszüleimtől. Körülbelül vagy 5-6 ember kérdezte tőlem az utóbbi időben és az az igazság, hogy én sem tudok erre mit felelni. Tényleg nagyon nagy előnnyel indult az életben, mégsem kaptam kölcsön tőle, pedig már megkérdeztem, hogy tudna-e rajtunk segíteni. Azt mondta, hogy nem akarja eladni a vagyontárgyait.
Szerintetek tényleg igazságtalan ez a helyzet? Eddig nem gondolkoztam el ezen, de egyre több ilyen visszajelzést kapok, lehet hogy tényleg ez lenne a "normális" egy szülőtől?
"konkrétan eladósodtam miattuk, így hiába van jó keresetű állásom saját lakásom sose lesz."
Azt hogy?
Az unokatesómék is ezt csinálták, hogy neeeem, ők nem akarnak csokot, babavárót. Tavaly belekezdtek egy házépítésbe és már született egy gyerekük. Aztán most rájöttek, hogy még drágább lesz minden és nincs elég pénzük, hiába adják el a meglévő lakásukat és teszik bele a megtakarításaikat. Most sietve összeházasodnak filléres polgári szertartással, hogy felvehessék a babavárót (akarnak még egy gyereket biztosan). És már bánják, hogy eddig úgy voltak vele nem akarják ezeket.
Szerintem kár ez a nagy mellényezés, hogy nem akarjátok felvenni a babavárót, csokot (vagy legalább a csok hitelt), ha amúgy akartok gyerekeket és hitelt is. Miért hajoltok el milliók spórolásának lehetősége elől? 10 millió babaváró + 10 millió csok hitel törlesztője 100 ezer forint sem lenne összesen.
"Most nemrég kérdeztünk egy ismerőst, aki 100 fős esküvőt tartott,"
Nem kell 100 fős esküvőt tartani, fölég ha ahhoz is lóvét vársz apádtól! /kb 3 hete az volt a kínod/
Te Vagy igazságtalan! Esküvő, csak az aláírással ingyenes.Ja, hogy buli és külsőségek is kellenek,akkor fizesd! Ne más fizesse, akkor se ha a szüleid.
Gyerek meg majd ha lesz mibe, hova, mire.
Nem tartom igazságtalannak. A szülő nem köteles a felnőtt gyerekét élete végéig támogatni. Most felnőtt fejjel hálás vagyok a szüleimnek, hogy nem toltak autót meg lakást a fenekem alá (nem is állt módjukban). Persze akkor én sem így láttam, főleg, hogy sok ismerősöm megkapta. De így elég erős lettem ahhoz, hogy komoly válsághelyzeteket túléljek.
N
"De így elég erős lettem ahhoz, hogy komoly válsághelyzeteket túléljek."
Ez így önámítás. Amikor válsághelyzet van, akkor akinek lakást toltak a feneke alá, legalább azon nem kell stresszelnie, miből teremti elő a lakhatás költségeit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!