Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is igazságtalan,...

Szerintetek is igazságtalan, hogy apukám nem támogat anyagilag az életkezdésemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most állok a párommal házvásárlás, házasság, családalapítás előtt. Az a helyzet, hogy mindkettőnknek nagyon jó munkája van, de nagyon nehezen jutunk így is egyről a kettőre, mert nagyon drága minden. Szülői segítséget anyagi téren nem kaptam, így mindent saját magunknak kell előteremteni.

Egy kisebb városból származom, ahol sokan ismerik az apai nagyszüleimet. Ők mindenben támogatták aput, amikor annyi idős volt mint én, házat és egy plusz telket vettek neki, ő sose volt ilyen bizonytalan helyzetben, mint én, hogy hogyan fogja előteremteni a családalapításhoz szükséges egzisztenciát. Én nem kaptam semmit apától, pedig jó a viszonyunk és nincs más gyereke.

Eddig ez az összefüggés fel sem tűnt nekem. De egyre többször fordul elő, hogy nagyszüleim ismerőseivel találkozom, és nyilván mindenkitől kérdezem, hogy tud-e eladó házat, és elmesélem nekik a küzdelmünket, hogy mennyire nehéz elindítani az életünket, és nagyon sokan kérdezgetik tőlem, hogy apa miért nem támogat, hiszen ő mindent megkapott a nagyszüleimtől. Körülbelül vagy 5-6 ember kérdezte tőlem az utóbbi időben és az az igazság, hogy én sem tudok erre mit felelni. Tényleg nagyon nagy előnnyel indult az életben, mégsem kaptam kölcsön tőle, pedig már megkérdeztem, hogy tudna-e rajtunk segíteni. Azt mondta, hogy nem akarja eladni a vagyontárgyait.

Szerintetek tényleg igazságtalan ez a helyzet? Eddig nem gondolkoztam el ezen, de egyre több ilyen visszajelzést kapok, lehet hogy tényleg ez lenne a "normális" egy szülőtől?

2022. júl. 9. 20:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
86%
Annak idején irigykedve néztem a velem hasonló korú ismerősöket, legtöbbjüket a szüleik segítettek lakáshoz jutni. Akkoriban hitelt csak nagyon korlátozottan lehetett kapni, ezeknek a feltételeknek mi nem feleltünk meg. Szabad piaci lakás- vagy házvásárlásra egyáltalán nem adtak, autóra szintén nem. 4 évig laktunk egy vizes, penészes lakásban, mire sikerült ráfizetéssel elcserélni a mostanira.
2022. júl. 9. 21:28
 12/41 anonim ***** válasza:
63%

Igen, igazsagtalan. En is szinte a te helyzetedben voltam nem reg, de engem apukam tamogatott. Apa kapott a szuleitol huszonevesen egy garzon lakast es egy autot (ami 40 eve nagyobb szo volt, mint ma). Majd kesobb amikor megnosult a nagyszuleim segitettek megint, hogy 3 szobas jo helyen levo tegla lakasba koltozhessenek a szuleim.

Apa emiatt is kotelessegenek erezte, hogy tamogasson engem. 1 eve lakasvasarlasban segitett es egy ketszobas lakas aranak a felevel tudott tamogatni, ezen felul az ar negyedet en fizettem, a negyedere hitelt vettem fel, de ez hagy ne mondjam oriasi segitseg volt tenyleg, hiszen a huszoneves ismeroseim 90%-anak semmilyen lakasa nincs.

Ha mar igy alakult ez a mi csaladunkban, hogy a gyerekeit tamogatja minden generacio termeszetesen en is tamogatom majd huszoneves koraban a gyerekemet erombol telloen. (Es nem is sunnyogom el a dolgot, tehat mar kicsit most is arra is gyurok es azert is dolgozok, epitek majd vagyont, hogy legyen is mibol.)

2022. júl. 9. 21:59
 13/41 anonim ***** válasza:
88%

Igazságtalan, de lehet akkor az ő szülei ezt sokkal könnyebben megtehették mint ha ő most segítene neked.

Ha megtehetem majd természetesen én is segítek a gyerekeimnek, de jelen állás szerint én se kaptam semmi segítséget és valószínűleg a gyerekeimnek se fogok tudni adni, nem azért mert nem akarok, hanem mert ezt a világot éljük ha a nulláról indul valaki

2022. júl. 9. 22:11
 14/41 anonim ***** válasza:
82%
13. Az elso bekezdesedre reagalok. De ha kapsz te is huszonevesen segitseget, nem utana az van benned, hogy te is akarsz majd segiteni a gyerekednek 20-30 ev mulva es reszben ennek tudataban is eled az eletedet? Tehat pl. direkt probalsz penzt keresni, vagyont epiteni, stb. Ha megszuletik a gyerek es segiteni akarsz neki, akkor nem egyik naprol a masikra kell, hanem tudod hogy mostantol van 25 eved eloteremteni a segitseget.
2022. júl. 9. 22:19
 15/41 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem tök igazságtalan hogy elvárod: eladogassa a vagyontárgyait, mert te mással akarod megteremtetni az önálló életedet..
2022. júl. 9. 22:29
 16/41 anonim ***** válasza:
84%

Valahol az, de az ilyet nem lehet számonkérni. Jelenleg az az ő vagyona és hiába igazságtalan, nincs mit tenni.

Nálunk a családban a segítség a normális. Anyumat is segítették, ő is segített engem és én is segíteni fogom a gyerekem. El sem tudom képzelni, hogy ez nem így van és nekem is elég visszás, hogy mindent apud alá tettek ő meg picit sem gondolt rád. Ha nem is teljes telek + ház, de legalább az önerőbe kis pénz.

2022. júl. 9. 22:30
 17/41 anonim ***** válasza:
13%

Ez nem igazsagossag kerdese hanem hogy tud vagy akar e segiteni.

Az en apamat nem tudtak a szulei segiteni. Orokolt utanuk hazat es kisebb foldet de nem jol gazdalkodott vele, egy reszet eladta es felelte, a masik resze meg megvan bar szerintem azt is el fogja adni.

Engem sem segitettek a szuleim, mert nem is tudtak, bar apam ha nagyon akarta volna akkor felajanhatta volna hogy eladja az orokseget hogy abbol legyen hazam de nem tette. Ahogy ot ismerem, ha o ad valamit azt kesobb felemlegeti es rosszul erzed magad hogy azt mar bizony neki koszonheted, legyen az akar 40 ezer forint.

A felesegem szuleit segitettek a nagyszulok, a papa fizette anyosomnak az egyetemet es a mai napig szokott neki kuldeni idonkent nagyobb osszeget. Ezen kivul mikor jonnek latogatni akkor elmennek etterembe es az oreg fizet az egesz csaladnak.

A felesegemnek viszont egy vasat sem adtak, diakhitelt kellett felvennie a tanulmanyaira. Mikor mi megyunk el etterembe veluk akkor mindenki maganak fizet, akkor is ha valaki szulinapjat unnepeljuk :D 5 eve vagyok a csaladban es ez ido alatt 2szer volt hogy aposom fizette a kajat ha etterembe mentunk. Anyosomnak eszebe sem jut mondani hogy majd o fizet.

Haz vasarlasban sem segitett senki minket anyagilag.

Elvarni nem lehet, mert az o penzuk, azt csinalnak vele amit akarnak, bar szerintem az ember a gyereket segiti az eletben ha tudja.

Ismerek olyat aki a nevelt gyerekeire tobbet koltott mint anyosom a sajatjaira.

2022. júl. 9. 23:51
 18/41 anonim ***** válasza:
29%
Jaj, látom itt az az alap hogy adósodjon el a szülő, csak hogy játszhassa a felnőttet a szent gyermek akkor is ha maga képtelen megoldani az életét... Ha nem tudod a lakhatásod biztosítani a csávóddal együtt sem, ne költözz.. Mert apu majd vehet meg sorozatban mindent IS.
2022. júl. 10. 01:27
 19/41 anonim ***** válasza:
44%
Azt nem értem,hogy akinek nincs pénze,minek akar gyereket,főleg ilyen válságban.
2022. júl. 10. 02:27
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell eladnia a "vagyontárgyait", adhat nektek havi szinten 20-30-t a fizujából.
2022. júl. 10. 07:37
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!