Mit tegyek ha a kamaszlányommal egyre több gond van? Egy aggódó anyuka.

"Ribi,proli kiskurvha"?
Tudod egyáltalán a szavak jelentését? Nem úgy tűnik...
Kérdező, neked pedig kitartás, ez a lázadó, határait kereső tini korszak, tényleg kell egy fix szabály rendszer, ha valamit mondasz, az legyen is úgy, stb.

#7 szerintem neked nincs gyereked. Szigor sz okés, de ez már konkrét kízás. Amúgy meg arra hogy zárja a szobájába. Max akkor jön be ha emeletesben laknak. Most komolyan szerinted egy lázadó tinédzsernek nem jutna eszébe hogy kimásszon az ablakon.? Kérdező: Amúgy szerintem is le kéne ülni megbeszélni a dolgokat, zsebpénzt azt nem adnék neki, telefonhasználat korlátozás. Azt meg már neked kéne elnyerned a lányod bizalmát hogy bemutassa a srácot. Több oka is lehet hogy eddig nem tette meg. Pl.: 1 gáz a srác
2 még nem komoly a dolog
3 fél hogy mit fogsz hozzá szólni stb..
Sok sikert kívánok hátha sikerül valamit kezdeni a helyzettel!!🙏☺️

Szerintem már nagyon késő.
Én biztosan elvenném a telefonját ha akarja dolgozzon meg érte, nem a cselédje vagy, hogy minden házimunkát megcsinálj helyette. Csináljon ő is valamit, zsebpénzt semmiképpen sem adnék a kezébe, menjen el dolgozni ha szeretne pénzt. Azt a fiút meg meg kellene ismerned, de nem engedném el így sehova. Így nem viselkedhet a szülőjével, én nem tűrném el.
Mondjuk kamasz korban van és lázad, de szerintem ez sok amit művel, visszább kéne vennie.
Én korlátoznám a helyedben és mindenképpen leülnék vele beszélni, később kitalálnánk valami rendszert és megoldást, ha már lehiggadt és szófogadóbb.

"a wifi dobozt is ki lehet húzni a konektorból és eldugni."
Dehogy kell kihúzni, akkor te se tudnád használni a netet. Bőven elég, ha MAC address alapján letiltod. :)
Viccet félretéve, kell egy őszinte beszélgetés, ahol közösen meghúzzátok a határokat. Nekem úgy tűnik, hogy ez korábban nem történt meg, vagy ha igen, akkor elcsúszott valahol. Szerintem még nincs veszve a dolog, hajrá.
Szia, én elmondom, hogy hogy látom azt amit leírtál az én huszonéves szemléletével. Nos, először is,én úgy látom senki nem vette figyelembe a hozzászólások között azt, hogy jelenleg nyári szünet van, ami csak 3 hete tart. Én rövidnek tartom az írásodat, nem tértél ki egy csomó dologra, ami szerintem fontos a történet szempontjából. Például én, amikor 15 éves voltam, nyáron rengeteg programom volt, nekem nagy családom van szerencsére minden nyárom 1 hetet édesapáméknál, 1 hetet nagymamáméknál, egy hetet edzéstáborban töltöttem kezdésnek, és erre jöttek rá még a családi nyaralások amik legalább két hetek voltak, de inkább három. Így a 10 hetes nyáriszünetemből nekem 6 kb. ezekkel el is ment ezekkel. A többiben a barátnőimmel, a kutyámmal, és a testvéreimmel voltam. Persze én is rengeteget aludtam, olvastam,és sorozatot néztem meg telefonoztam. De a barátnőimmel rengeteg programot csináltunk, amik viszont nem voltak olcsók akkor sem, pláne manapság nem. Ők nagyon pénzesek voltak, én meg mindig kaptam nyaranta pénzt a családtól, plusz ekkor van a születésnapom, és amit évközben félretettem, abból sokat költöttem. Nem mondtad mennyi pénzt azt a lányodnak, amit sokallsz. Én elhiszem, hogy egyedülálló anyaként nehéz gyereket nevelni az anyagiak szempontjából is, de gondolj bele, egy 15 éves még nem dolgozhat (jó persze, nyáron elvileg de, de a saját öcsém és húgom szempontjából tudom hogy mennyire nehéz a gyorséttermeken kívül bármi mást találni. Én azért amikor 17 évesen elkezdtem dolgozni, sokkal egyszerűbb volt már) Szóval ott van a lányodnak 10 hete, amiből nem írtad, hogy mennyi az amit rendesen programokkal tölt (tábor, családi nyaralás, ilyesmi) Én mindig láttam milyen nehéz azoknak a barátaimnak akiknek kis családjuk van, és amíg be nem töltik a 16-17-etet amikor az ember már a barátaival is nyaral, vagy dolgozik, milyen nehéz nekik eltölteni ezt a 10 hetet. Na ők tényleg csak sétálni tudtak a barátaikkal, akik éppen ugyanúgy otthon voltak, vagy átmenni a másikhoz, és ott filmezni meg beszélgezni. De ez azért 10 hétig nem tartható. Gondolj bele, ha a lányod csak mindennap elmegy a barátnőivel fagyizni, ami két gombócnál már kb. 800 forint, akkor az egy hónapban 25000 forint. És ebben még nincs benne ha elmenne strandra, vagy mozizni párszor, vagy venne magának pár könyvet amit olvasna, amiknek darabja 5000 forint. Tehát én pont ezért nem is tudom értelmezni azokat a hozzászólasokat, akik azt mondják hogy tiltsd el akkor a barátaitól, és húzdd ki a wifit. Mit gondolnak, hogy akkor az jobb ha napi 24-ben a falat bámulja? Tehát én szerintem erre az lenne a megoldás, ha így júlisra egy viszonylag nagyobb összeget 25000-et adnál neki, ugyanígy augusztusra, és onnantól viszont nincs pénzkérés. Tudom, sokbak tűnhet, de az emberek ilyenkor tényleg nem gondolnak bele, hogy egy ilyen 12-13-14-15 éves kiskamasznak milyen nehéz úgy eltölteni egy nyári szünetet, ha nincsenek rokonai, nem nyaral annyit a családdal, és a családja nem tud, vagy nem akar neki az átlagnál nagyobb mennyiségű pénzt adni a programokra amiket csinálhat. Mert az ilyenkorú kiskamaszokat az ember már nem bízza rá hetekre a nagyikra, vagy teszi be napközistáborba, mert már egyedül elvannak, felügyelet nem kell nekik, de olvasáson vagy internetezésen kívül nem tudnak már mit csinálni, és erre elkezdik nem a problémát rendesen megoldani, hanem egyszerűen kikapcsolják az internetet.. na mindegy
A másik probléma a házimunka. Na ott nincs apelláta, nem engedhetsz, hanem el kell tőle várni hogy csinálja. Ebben az segíthet az, ha előre egy hétre elmondod neki, hlgy mit kell csinálnia. Például kétszer felporszívózni a héten, egyszer mosni, mindig elmosogatni maga után ilyenek. És ha véletlenül nem csinálja meg, úgy hogy nem szólt előre hogy bocs, most elmegyek barátnőzni/barátozni, akkor szépen még több feladatot kiosztani rá.
A következő téma a barátja. Nos, én ezt a 2-3 éves korkülönbséget nem tartom olyan soknak, szerintem az nem probléma. A következő, hogy, ha úgy van ahogy írtad, és csak 1 hete vannak együtt/kavarnak, akkor erős költői túlzásnak érzem hogy folyamatosan nála van a lányod, hisz ez azt jelenti eddig max párszor volt ott. Ugyanezen okból azt is túlzásnak érzem hogy folyamatosan hazudozik hogy a barátnőivel van, miközben a sráccal, mert ez se történhetett meg túl sokszor. És azért itt a védelmére kelve, nem azt hazudta hogy könyvtárba megy, meg ilyenek, csak nem kötötte az orrodra hogy pontosan kivel találkozik. Azért egy tinédzser, aki nincs túl jó kapcsolatban az édesanyjával, nem avatja be a pasiügyeibe, akkor főként nem, ha az első barátjáról van szó. Az az ötlet is érdekes, hogy egy egy hetes tinédzser kapcsolatnál zördítsük össze a két családot szülőstül, mindenestül, miközben még ők is csak ismerkednek. Mondd meg a lányodnak, hogy örülnél, ha megismernéd a barátját, de nem sietetted. A másik meg, ne legyünk naívak, lehet hogy ők hamarosan elkezdenek áttérni intim témákra is. Ha még nem tetted meg, akkor ideje beiktatni a komoly beszélgetést köztetek, aminek a végen biztosítod, hogy bármi szüksége van rád, te ott leszel neki.
Ez egy ilyen időszak, neked eljött az idő hogy megbízz a lányodban, és magaban, hogy sikerült egy felelősségteljes ifjú hölgyet nevelned. Viszont eljött az idő arra id, hogy a lányod megértse, az életben vannak szabályok és kötelességek, például a házimunka, és hogy a te bizalmad csak addig ér, amíg ő nem él vissza vele. Tehát mindig szól hova megy, kikkel, és mindig elérhető telefonon ha kell( szerintem ez a legfontosabb), viszont te nem korlatozod be, hogy kikkel és mennyi idejét töltheti.
Ez egy ilyen időszak, amiben nagyon fontos lesz a kölcsönös bizalom mindkét fél részéről.
Remélem hasznos volt, az én szemléletem is :)

23!
Van gyereked? Esetleg épp kamasz korban lévő, vagy aki már túl van rajta. Az enyém most 19. 16 éves koráig tökéletes gyerek volt. Aztán kb egyik napról a másikra megváltozott. Hirtelen úgy döntött, ő felnőtt és bizony hiába volt addig nevelve, hiába volt vele addig is beszélgetve, hiába volt még addig a bizalom, bizony a kamasz lázadás betett rendesen.

#28: Igen, kicsit több, mint neked. Három gyerekem van, mindhárom már nagykorú, a legidősebb 1 hónapja nősült, a középső végzős egyetemista, a legkisebb 18,5 éves lány, gimiben lesz végzős.
Szóval hidd el: teljesen tudom, miről beszélek. Mindhárom teljesen más jellem, más egyéniség. Mégis minimális súrlódással megúsztuk, és főleg nem volt titkolózás, abszolút kölcsönös bizalom van köztünk, mind a mai napig.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!