Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a kamaszlányomma...

Mit tegyek ha a kamaszlányommal egyre több gond van? Egy aggódó anyuka.

Figyelt kérdés
Van egy 15 éves lányom, akivel mostanában rengeteg probléma van. Elsősorban nagyon akaratos, ha valami nem úgy van, ahogy azt ő akarja, akkor kiborul. Itthon semmit nem segít, egésznap csak a telefonján lóg, és bent fekszik a szobájában, nem hajlandó semmit sem arrébb tenni, ebből sokszor volt már veszekedés is. Viszont ő mindig csak kér, adjak neki pénzt erre, adjak arra, adjak amarra, persze ha nem adok akkor sértődés van és én vagyok a rossz anya. Ez megy kb 1 éve, de most komolyabbra fordult egy pár hónapja. Nem lehet bírni vele. Összejött egy fiúval kb. 1 héttel ezelőtt, aki 18 éves, még alig ismerik egymás jóformán, de állandóan nála van, engedélyem nélkül átmegy hozzá, azt se tudom hol járnak, mit csinálnak egyáltalán. Ez is iszonyúan zavar. Hazudik arról, hogy barátnőivel megy este sétálni, persze nem, mert akkor is ezzel a fiúval van. Kimarad estig, az meg nem is érdekli hogy én piszkosul féltem. A barátját sem ismerem. Fogalmam sincs mit csináljak. Az apjára nem lehet számítani, mióta elváltunk nem is beszéltünk, a lányommal 2-3 hetente találkozik akkor előadja a jó apát, de ennyi.

2022. júl. 7. 17:40
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
41%
4-es, mert az nem sablonszöveg, hogy ülj le vele beszélgetni? :D Gondolom, a kérdezőnek még csak eszébe sem jutott...
2022. júl. 7. 18:45
 12/31 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem a túlzott tiltás sem jó. Mármint ne hagyd neki, higy csak úgy elmenjen, legyen stabil következménye a dolgoknak. Ha azt mondod, nincs telefon, akkor tartsd is be.

Viszont ne ess a ló túloldalára se.

Én 21 vagyok csak, szintén nő nemű, hasonló voltam én is- kivéve a pasizós részt.

Előtte semmi gondom nem volt, figyeltem, jó voltam, stb, csak szerintem tudat alatt hatott, h amit mondtak, nem volt tényleges következménye-talán 2x volt durvább következmény. Illetve minimális testvéri féltékenység.

Szerintem valami megváltozott benne lelkileg.

2022. júl. 7. 18:51
 13/31 anonim ***** válasza:
79%

11!

Nem, valószínűleg nem jutott eszébe. Valószínűleg csak felsorolja, hogy ez nemntetszik, az nem tetszik, a lány meg fintorog egyet és ugyanígy felsorolja, neki mi nem tetszik. A beszélgetés az lenne, ha egyszer egy nyugodt pillanatban leulne vele és elmondaná, mit lát problémának és miert. Megkérdezné, a lány mit gondol erről, szerinte hogy lehetne megoldani a gondokat. Pl az én gyerekem anno nem értette, mégis "mi közöm van hozzá, hogy kivel és hol van" elvégre nem kisgyerek már. Aztán megertette, amikor elmondtam, hogy én is elmondom

a férjemnek is, hova megyek, kivel leszek, mert ez biztonságot ad a másiknak és magamnak is, mert tudják, hol keressenek, ha valami van és én is tudom, hogy tudnak keresni, ha szükséges.

2022. júl. 7. 19:02
 14/31 anonim ***** válasza:
72%
14: Minek ez az ordenáré, hímsoviniszta duma? Attól, hogy tinédzserként van egy pasija még nem lesz belőle prostituált, egek! Undorítóan beszélsz a kérdező lányáról, és süt a szövegedből, hogy egy agresszív "PROLI" vagy.
2022. júl. 7. 19:08
 15/31 anonim ***** válasza:
29%
Sok hasonló cipőben járó kislány meg pontozza a válaszokat lefelé. Lol
2022. júl. 7. 19:28
 16/31 anonim ***** válasza:
74%
17: Felnőtt ember vagyok, aki hisz abban, hogy léteznek emberi jogok és emberi méltóság. Benézted. Lehet, hogy ez az üsd-vágd-alázd-meg-gyilkold-le-a-gyereket mentalitás volt a menő az elmúlt párszáz évben, de egyre több pszichológiai és szociológiai kísérlet tanúsítja, hogy az általatok oly nagyra tartott vérporoszos nevelés bukta. Miért vannak ilyen szituációk? Mert nem tudnak értelmesen kommunikálni egymással az emberek. Se a kamaszok a szüleikkel, se a szülők a kamaszokkal, vagy akár egymással.
2022. júl. 7. 19:35
 17/31 anonim ***** válasza:
47%
" Attól, hogy tinédzserként van egy pasija még nem lesz belőle prostituált, egek!" Valóban nem. Ettől még egy kis hülye, aki veszélyezteti magát, és ezt le kell állítani. Mi az hogy egy tizenöt éves kis hülyéről nem tudják merre kujtorog?
2022. júl. 7. 20:06
 18/31 anonim ***** válasza:
74%
"17: Felnőtt ember vagyok, aki hisz abban, hogy léteznek emberi jogok és emberi méltóság." Meglepetés: a szülőnek is vannak jogai, és nem köteles minden szemétséget tűri édes magzatától.
2022. júl. 7. 20:07
 19/31 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nagyon nehéz -főleg egyedül- ezt kezelni.

Kereteket kellene szabni.Napi pár óra teló aztán wifi kikapcs.Gobdolom a számlát is te fizeted, kotlatoztasd a hívást csak a tiédet,családéra.

De mindezt nyugodtan,őszintén akár együtt kialakítva szablyatok meg. Kettesben csináljátok valami programot,ahol őszintén beszélsz vele. Az érzéseiről,felelmeidrol és arról hogy az ő érdekében most szabályokat fogtok hozni ami neked is nehéz lesz és neki is és lehet,hogy lesznek módosítások,mert neked is ő az első gyereked,aki miatt ezeket be kell vezetni de igyekszel igazságos lenni viszont egyelőre te vagy a felnőtt.És igen a zseppenz nem jar csak úgy. Legyen egy táblázat amibe fel vannak sorolva a feladatok,ha elvégzi teszel bele egy X et, hetente,kéthetente havonta összesíted és minden X után kap mondjuk 200-500ftot. Lehet hogy kicsit dedósnak tűnik de így tisztán látszik ha ennyit csinál ennyit kap. A zsebpénz nem alanyi jogon jár és a wifi dobozt is ki lehet húzni a konektorból és eldugni.A telefonszámát se kell befizetni . A fiú családját pedig hívdeg egy délutáni teára hozzátok,így ez kedves gesztus lesz nem támadás.

2022. júl. 7. 20:18
 20/31 anonim ***** válasza:
85%
Nem adsz pénzt, egy ideig megsértödik aztán elfelejti.
2022. júl. 7. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!