Mit tegyek ha a kamaszlányommal egyre több gond van? Egy aggódó anyuka.
Szerintem a túlzott tiltás sem jó. Mármint ne hagyd neki, higy csak úgy elmenjen, legyen stabil következménye a dolgoknak. Ha azt mondod, nincs telefon, akkor tartsd is be.
Viszont ne ess a ló túloldalára se.
Én 21 vagyok csak, szintén nő nemű, hasonló voltam én is- kivéve a pasizós részt.
Előtte semmi gondom nem volt, figyeltem, jó voltam, stb, csak szerintem tudat alatt hatott, h amit mondtak, nem volt tényleges következménye-talán 2x volt durvább következmény. Illetve minimális testvéri féltékenység.
Szerintem valami megváltozott benne lelkileg.
11!
Nem, valószínűleg nem jutott eszébe. Valószínűleg csak felsorolja, hogy ez nemntetszik, az nem tetszik, a lány meg fintorog egyet és ugyanígy felsorolja, neki mi nem tetszik. A beszélgetés az lenne, ha egyszer egy nyugodt pillanatban leulne vele és elmondaná, mit lát problémának és miert. Megkérdezné, a lány mit gondol erről, szerinte hogy lehetne megoldani a gondokat. Pl az én gyerekem anno nem értette, mégis "mi közöm van hozzá, hogy kivel és hol van" elvégre nem kisgyerek már. Aztán megertette, amikor elmondtam, hogy én is elmondom
a férjemnek is, hova megyek, kivel leszek, mert ez biztonságot ad a másiknak és magamnak is, mert tudják, hol keressenek, ha valami van és én is tudom, hogy tudnak keresni, ha szükséges.
Szerintem nagyon nehéz -főleg egyedül- ezt kezelni.
Kereteket kellene szabni.Napi pár óra teló aztán wifi kikapcs.Gobdolom a számlát is te fizeted, kotlatoztasd a hívást csak a tiédet,családéra.
De mindezt nyugodtan,őszintén akár együtt kialakítva szablyatok meg. Kettesben csináljátok valami programot,ahol őszintén beszélsz vele. Az érzéseiről,felelmeidrol és arról hogy az ő érdekében most szabályokat fogtok hozni ami neked is nehéz lesz és neki is és lehet,hogy lesznek módosítások,mert neked is ő az első gyereked,aki miatt ezeket be kell vezetni de igyekszel igazságos lenni viszont egyelőre te vagy a felnőtt.És igen a zseppenz nem jar csak úgy. Legyen egy táblázat amibe fel vannak sorolva a feladatok,ha elvégzi teszel bele egy X et, hetente,kéthetente havonta összesíted és minden X után kap mondjuk 200-500ftot. Lehet hogy kicsit dedósnak tűnik de így tisztán látszik ha ennyit csinál ennyit kap. A zsebpénz nem alanyi jogon jár és a wifi dobozt is ki lehet húzni a konektorból és eldugni.A telefonszámát se kell befizetni . A fiú családját pedig hívdeg egy délutáni teára hozzátok,így ez kedves gesztus lesz nem támadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!