Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ekkora gond, hogy...

Miért ekkora gond, hogy hiányoznék egy plusz bapot a suliból? Hogy győzzem meg, hogy írjon nekem igazolást?19

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős gimnazista. Anya soha nem engedte a caak úgy hiányzást, voltam már betegen is beküldve vagy épp úgy, hogy az egyik fülemre nem hallottam, be is volt dagadva, meg ilyenek. Viszont az elmúlt években annyival kezeli lazábban a dolgot, hogy mostmár nem igyekszik azt erőltetni, hogy a viszonylag ritka bármilyen orvosi vizsgálataim mindenképp szünetre essenek.

De most lenne egy olyan kis gond, hogy jövőhéten keddtől szombatig kötelező program lesz, ami egyébként az egész osztályt érinti. Így végülis szombaton jövök majd haza, és vasárnap mehetnék is vissza a kollégiumba. Viszont jövőjét utáni keddre idopontom van orvoshoz, és arra gondoltam, hogy előtte lévő napon nem mennék suliba így koliba sem, mert az lenne, hogy vasárnap bemegyek, és hétfői órák után jöhetnék is haza, mert másnap a koliból nem tudnék menni az orvoshoz. Simán le lehetne igazolni szülőivel azt az egy napot, ráadásul egy napos hétvége után, pláne, hogy az azutáni hétvégén meg haza se tudoke jönni. Komolyan, soha egyszer nem volt még égető szükség arra az évi három szülői igazolásra, mindig megmaradt mind. Anya viszont nem támogatja az ötletem, mondván, hogy nagyon lemaradok és így is sokat hiányoztam ebben a tanévben. A sok hiányzás azt takarja, hogy a maival együtt három napot, úgy, hogy orvosnál voltam, ráadásul ma egyébként osztálykirándulás volt, szóval anyagról nem maradtam le. Ezeken kívül meg csak azon a kedden hiányoznék ugyanebből az okból, ráadásul utoljára tehát szerintem belefér még előtte az a hétfő. Ráadásul hétfőnként amúgy is nagyon kevés órám van, kb egy óra pótolni az egész napot. (Konkrétan egy dupla órás vázlatot, egy fél oldalas bioszt és egy oldal minkafüzetnyi angol feladatot kellett pótolnom a múltkor is, és az összes hétfő ugyanúgy néz ki kb). Plusz valószínűleg több hiányzásom amúgy sem lesz az évben, megfázást az elmúlt két évben nem kaptam el, ez, ami miatt ebben a hónapban meg augusztus végén járkálni kellett, ez azzal a keddel le van tudva. Illetve de, lesz egy hiányzásom tanulmányi verseny miatt, de ennyi.

Az írását nem szándékozom hamisítani, igazából nem sokra mennék vele, mert feltűnő lenne, hogy vasárnap nem megyek vissza. Illetve nem a sulit akarom ellógni, hanem az ide-oda vonatozgatást, szóval azzal semmivel nem lennék beljebb az eredeti szándékhoz, ha bemegyek a koliba, de aztán a suliba nem.

2021. okt. 1. 14:46
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
9%
Sehogy. Nem halsz bele egy kis vonatozásba.
2021. okt. 1. 14:49
 2/38 anonim ***** válasza:
96%
Próbáld meg ezt neki így elmagyarázni. Ha nem érti meg, tényleg nem tudom mit lehetne tenni, de egy próbát megér teljesen nyíltnak és őszintének lenni. Mellé még esetleg mondd, hogy egy szerdai nagy dolgozatra készülnél még hétfőn, ha itthon tudnál maradni, gyakorolnál még rá, hogy magabiztosabb legyen a tudásod.
2021. okt. 1. 14:55
 3/38 anonim ***** válasza:
22%
Október 1 van. A tanév kemény egy hónapja kezdődött. Ha ebben az ütemben haladsz, a havi 3 nap hiányzás kicsit sok lesz.
2021. okt. 1. 14:57
 4/38 anonim ***** válasza:
79%
Ha elmúltál 18, akkor te is megírhatod az igazolást, ugyan úgy elfogadják. Vagy nálatok nem így megy?
2021. okt. 1. 15:01
 5/38 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem esélytelen egy ilyen szűklátókörű szülővel egyezkedni. Max nem kéred hanem 19 évesen kijelented, hogy maradsz itthon, nem bohóckodsz az ide oda utazgatással. Légy határozott és közöld ne kérd. 19 évesen szerintem akár magadnak is gazolhatnád nem?
2021. okt. 1. 15:04
 6/38 anonim ***** válasza:
85%
Hát mondjuk ha nem mész haza a hétvégén? Fél nap miatt minek annyit vonatozni? Ja hogy a szüleid ezt igénylik... Na de hétfőn ugyan ezt az utazás szeánszot is meg kéne lépni. Hát te nem igényled hogy ennyit utazz...
2021. okt. 1. 15:04
 7/38 anonim ***** válasza:
86%
Miért nem maradsz a kollégiumban vasárnapra? Akkor csak hétfő este/kedden reggel kellene hazautaznod, aztán meg vissza.
2021. okt. 1. 15:08
 8/38 Adkeizaal ***** válasza:
59%

Én nem voltam épp a legjobb gyerek. Nem követendő példának írom a kővetkezőket.

Szerintem egy jó képességű gyereknek majdnem, hogy mindegy egyáltalán bemegy-e suliba. Gimnáziumban én a tanévet október közepén kezdtem mindig, nem igazán volt kedvem bejárni unatkozni. Nem emlékszem olyanra se, hogy sikerült volna beérnem 9-10 előtt valaha, és az utolsó 1-2 órára sem sikerült már ott maradni.

Így bejártam néhány hétig aztán szünet és így ismétlődött a körforgás végig.

Van internet meg tankkönyv az egész éves anyagot megtanulni 1-2hónap lehet maximum. Nem tudom hány oldalas most egy tankönyv, de nem túl bonyolult olvasmány, napi egyet kényelmesen kilehet olvasni.

Ha van osztály/évfolyamtárs aki nem fogyatékos módon kapar órán vagy vezet egyáltalán füzetet az övét érdemes elkérni meg átolvasni.

A lényeg, hogy egy két nap biztosan nem oszt nem szoroz semmit, amilyen a magyar oktatás színvonala.

Anyudnak megnyugtatás képen, ha egy olyan diákból mint én rendes ember lett (25evesen önerőből családi ház, az átlagnál jóval magasabb fizetés) akkor az ő gyerekéből egy nap hiányzás után nem lesz munkanélküli drogos aki a blahán koldul ;)

Bár a legtöbb szülőt úgy is az érdekli, hogy a szomszéd Bözsikenéni mit gondol a gyerekéről nem, hogy a kölykével mi van.

2021. okt. 1. 15:11
 9/38 anonim ***** válasza:
68%
9 igazolatlan belefer 10 nel huzzak le nekunk igy volt
2021. okt. 1. 15:19
 10/38 anonim ***** válasza:
97%

Ha jól tudom elfogadják, ha magadnak igazolod, és a szülői igazolásból megy. Azért kérdezd meg az ofőd, de elvileg nem kell anyukád beleegyezése.

Viszont vele is valahogy meg kellene beszélni a dolgot, szerintem is jó ötlet, ha valami másra hivatkozol. A leckét xy elküldi, és még aznap megcsinálod, de szeretnél tanulni, mert kedden nem lesz időd, nem tudod hogy leszel utána és mennyire fog menni. A vonatot is jobban kifejtheted neki, hogy ha annyit utazol még kevesebbet tudsz készülni és le is fáradasz, így koncentrálni sem tudsz annyira.

2021. okt. 1. 15:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!