Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ekkora gond, hogy...

Miért ekkora gond, hogy hiányoznék egy plusz bapot a suliból? Hogy győzzem meg, hogy írjon nekem igazolást?19

Figyelt kérdés

Most vagyok végzős gimnazista. Anya soha nem engedte a caak úgy hiányzást, voltam már betegen is beküldve vagy épp úgy, hogy az egyik fülemre nem hallottam, be is volt dagadva, meg ilyenek. Viszont az elmúlt években annyival kezeli lazábban a dolgot, hogy mostmár nem igyekszik azt erőltetni, hogy a viszonylag ritka bármilyen orvosi vizsgálataim mindenképp szünetre essenek.

De most lenne egy olyan kis gond, hogy jövőhéten keddtől szombatig kötelező program lesz, ami egyébként az egész osztályt érinti. Így végülis szombaton jövök majd haza, és vasárnap mehetnék is vissza a kollégiumba. Viszont jövőjét utáni keddre idopontom van orvoshoz, és arra gondoltam, hogy előtte lévő napon nem mennék suliba így koliba sem, mert az lenne, hogy vasárnap bemegyek, és hétfői órák után jöhetnék is haza, mert másnap a koliból nem tudnék menni az orvoshoz. Simán le lehetne igazolni szülőivel azt az egy napot, ráadásul egy napos hétvége után, pláne, hogy az azutáni hétvégén meg haza se tudoke jönni. Komolyan, soha egyszer nem volt még égető szükség arra az évi három szülői igazolásra, mindig megmaradt mind. Anya viszont nem támogatja az ötletem, mondván, hogy nagyon lemaradok és így is sokat hiányoztam ebben a tanévben. A sok hiányzás azt takarja, hogy a maival együtt három napot, úgy, hogy orvosnál voltam, ráadásul ma egyébként osztálykirándulás volt, szóval anyagról nem maradtam le. Ezeken kívül meg csak azon a kedden hiányoznék ugyanebből az okból, ráadásul utoljára tehát szerintem belefér még előtte az a hétfő. Ráadásul hétfőnként amúgy is nagyon kevés órám van, kb egy óra pótolni az egész napot. (Konkrétan egy dupla órás vázlatot, egy fél oldalas bioszt és egy oldal minkafüzetnyi angol feladatot kellett pótolnom a múltkor is, és az összes hétfő ugyanúgy néz ki kb). Plusz valószínűleg több hiányzásom amúgy sem lesz az évben, megfázást az elmúlt két évben nem kaptam el, ez, ami miatt ebben a hónapban meg augusztus végén járkálni kellett, ez azzal a keddel le van tudva. Illetve de, lesz egy hiányzásom tanulmányi verseny miatt, de ennyi.

Az írását nem szándékozom hamisítani, igazából nem sokra mennék vele, mert feltűnő lenne, hogy vasárnap nem megyek vissza. Illetve nem a sulit akarom ellógni, hanem az ide-oda vonatozgatást, szóval azzal semmivel nem lennék beljebb az eredeti szándékhoz, ha bemegyek a koliba, de aztán a suliba nem.

2021. okt. 1. 14:46
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Az hogy arányaiban sok az egy dolog. Az meg egy másik, hogy nem valószínű, hogy sokkal több lesz. Ha pesszimisták vagyunk és úgy számolunk, hogy eltöröm a az összes testrészem, nagyon meg is betegszem, és még a rokonaim is sorban elhullanak, akkor meg nem hiszem, hogy ezen a plusz egy napon bukik a hiányzásos sztori. Pláne ezen az egy napon olyan óráim vannak, amiből kettő duplatesi, egy informatika, ezeket nem kell pótolni, mert gyakorlati feladatok, egy biosz, ami egyrészt simán pótolható, másrészt nem fog számítani a felvételinél sem, már van olyan természettudományos tárgyam, amiből utolsó két évben ötös voltam, van egy idegennyelv órám, amiből addigra már osztályozó vizsgám lesz az őszi előrehozott érettségi miatt, tehát be se kell mennem, meg van egy dupla irodalmam, amit könnyű pótolni, ráadásul abból készülök versenyre, szóval ezt a fél éves anyagot amúgyis meg kelett tanulnom előre....

Szóval semmiről nem maradok le, mert lesz egy lyukas órám, egy, ami nem számít, három, amire nem kell semmit önállóan pótolni, meg kettő, amiből előrébb járok egyébként is....

Teljesen irreleváns, hogy kihagyok-e egy ilyen napot egyszer. Mert ha nem lesz sokkal több hiányzásom, akkor tanév végére nem lesz ez arányaiban véve sok. Ha meg véletlenül sokkal több hiányzásom lesz, amire amúgy nincs túl sok esély, akkor meg szintén nem múlik semmi azon az egy napon...

2021. okt. 1. 17:49
 22/38 anonim ***** válasza:
21%

20!

Nem, én pl nem lógtam.

2021. okt. 1. 17:56
 23/38 anonim ***** válasza:
58%
Dokihoz elmész... ha normálisan kéred igazol.
2021. okt. 1. 18:07
 24/38 anonim ***** válasza:
73%
Ti nektek amúgy mi bajotok van? Igen, ti biztos sosem hiányoztok a munkából, sosincs dolgotok és ami a legfontosabb, percre pontosan kitöltitek a munkaidőt! Na, persze, nézzétek előbb tükörbe!
2021. okt. 1. 18:41
 25/38 anonim ***** válasza:
14%

24!

Elhiszem hogy meglepő a magadfajtáknak, de képzeld, vannak emberek a világon, akik nem csalnak, lopnak, lógnak vagy hazudnak.

2021. okt. 1. 18:43
 26/38 anonim ***** válasza:
18%
Ott a pont 24-es válaszoló!
2021. okt. 1. 18:44
 27/38 anonim ***** válasza:
70%
Bizony, bizony, ott a pont, a mai világban a lopás, csalás, hazugság és a csalás a normális.
2021. okt. 1. 18:47
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig mindennek az alfája és omegája, hogy nagykorú vagy. Hiába kéri a koli, hogy a szülő telefonáljon be, nem teheti meg hivatalosan, mert cselekvőképes nagykorú állampolgár vagy. Nyugodtan megmondhatod nekik. Anyádnak is nyugodtan megmondhatod, hogy márpedig te otthon maradsz ezek miatt az indokok miatt. Ha tetszik neki, akkor írjon szülői igazolást. Ha nem tetszik neki, akkor elmész a háziorvosodhoz és szerzel orvosit vagy írsz egy saját igazolást, és a suliban is kijátszod a nagykorú kártyát. Bárhogy vergődnek, ez ellen nem tehetnek semmit. Ezt megmondhatod anyádnak is, ha elég értelmes, akkor megspórolja neked a köröket és ír egy igazolást. Először próbálkozhatsz szépen, érvekkel, de ha nem működik, kész tények elé állíthatod. Nem fog tudni mit csinálni veled. Ami a legjobb, hogy ki sem rakhat, ha a lakcímkártyád hozzájuk szól, mert irgalmatlan procedúra, amíg kijelent, meg különben is, amíg középiskolában tanulsz, addig simán igényelhetsz rokontartást. Szóval lépj fel felnőtt módra, asszertív kommunikációval. Előbb utóbb ki kell jelölnöd a saját határaidat.
2021. okt. 1. 19:22
 29/38 anonim ***** válasza:
81%

Muszáj hétvégén hazamenni a koliból? És aki mondjuk az ország másik felén lakik, és nem fél órára, a másik városban, esetleg két hetente akarna hazajárni, azzal mi van? Minden héten muszáj hazamennie? Ez így de baromság, tudom, hogy most ez nem kapcsolódik a kérdéshez, de akkor is.

Sajnállak kérdező anyukád miatt, az enyém is ilyen sajnos. Mintha azt az egy napi anyagot amúgy nem tudnám fél óra alatt bepótolni. Valahogy próbáld meg rávenni, vagy még esetleg az ofidat felhívhatnád megkérdezni, hogy nem tudja-e neked igazloni azt az egy napot. Ha felvázolod neki a helyzetet és megértő, jófej személy, akkor lehet nála esélyed ezzel. sok sikert!

2021. okt. 1. 20:16
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

"Simán le lehetne igazolni szülőivel azt az egy napot, ráadásul egy napos hétvége után, pláne, hogy az azutáni hétvégén meg haza se tudoke jönni"

Na és azon a hétvégén hol leszel?

2021. okt. 1. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!