Miért ekkora gond, hogy hiányoznék egy plusz bapot a suliból? Hogy győzzem meg, hogy írjon nekem igazolást?19
Most vagyok végzős gimnazista. Anya soha nem engedte a caak úgy hiányzást, voltam már betegen is beküldve vagy épp úgy, hogy az egyik fülemre nem hallottam, be is volt dagadva, meg ilyenek. Viszont az elmúlt években annyival kezeli lazábban a dolgot, hogy mostmár nem igyekszik azt erőltetni, hogy a viszonylag ritka bármilyen orvosi vizsgálataim mindenképp szünetre essenek.
De most lenne egy olyan kis gond, hogy jövőhéten keddtől szombatig kötelező program lesz, ami egyébként az egész osztályt érinti. Így végülis szombaton jövök majd haza, és vasárnap mehetnék is vissza a kollégiumba. Viszont jövőjét utáni keddre idopontom van orvoshoz, és arra gondoltam, hogy előtte lévő napon nem mennék suliba így koliba sem, mert az lenne, hogy vasárnap bemegyek, és hétfői órák után jöhetnék is haza, mert másnap a koliból nem tudnék menni az orvoshoz. Simán le lehetne igazolni szülőivel azt az egy napot, ráadásul egy napos hétvége után, pláne, hogy az azutáni hétvégén meg haza se tudoke jönni. Komolyan, soha egyszer nem volt még égető szükség arra az évi három szülői igazolásra, mindig megmaradt mind. Anya viszont nem támogatja az ötletem, mondván, hogy nagyon lemaradok és így is sokat hiányoztam ebben a tanévben. A sok hiányzás azt takarja, hogy a maival együtt három napot, úgy, hogy orvosnál voltam, ráadásul ma egyébként osztálykirándulás volt, szóval anyagról nem maradtam le. Ezeken kívül meg csak azon a kedden hiányoznék ugyanebből az okból, ráadásul utoljára tehát szerintem belefér még előtte az a hétfő. Ráadásul hétfőnként amúgy is nagyon kevés órám van, kb egy óra pótolni az egész napot. (Konkrétan egy dupla órás vázlatot, egy fél oldalas bioszt és egy oldal minkafüzetnyi angol feladatot kellett pótolnom a múltkor is, és az összes hétfő ugyanúgy néz ki kb). Plusz valószínűleg több hiányzásom amúgy sem lesz az évben, megfázást az elmúlt két évben nem kaptam el, ez, ami miatt ebben a hónapban meg augusztus végén járkálni kellett, ez azzal a keddel le van tudva. Illetve de, lesz egy hiányzásom tanulmányi verseny miatt, de ennyi.
Az írását nem szándékozom hamisítani, igazából nem sokra mennék vele, mert feltűnő lenne, hogy vasárnap nem megyek vissza. Illetve nem a sulit akarom ellógni, hanem az ide-oda vonatozgatást, szóval azzal semmivel nem lennék beljebb az eredeti szándékhoz, ha bemegyek a koliba, de aztán a suliba nem.
Első igazolatlan után ha a gyerek 16 éven aluli értesítik a gyámhivatalt.
5-10 után megvonják a családi pótlékot...
#1 Nem véletlenül vagyok kollégista. Ha 15 perc lenne és nem több óra várakozásokkal együtt, akkor azt mondom oké....
#3 Pedig még ki is fejtettem, hogy hány hiányzás várható ezekkel együtt. Egyébként igen, három napot hiányoztam, de abból egy az osztálykirándulás. Ha a lógás lett volna az alapkoncepció, akkor nem a kirándulást hagyom ki. De leírom, még egyszer kell visszamennem az orvoshoz, ez szinte biztos, azon kívül egy fix hiányzásom lesz verseny miatt. Lebetegedni meg nemigen szoktam. Szóval szerintem nem vészes, ha egész tanévben 6 hiányzásom lesz kb, abból meg egy "indokolatlan" csak.
#4 #5 Nem igazolhatok magamnak, sőt, ha nem megyek koliba szülőnek kell betelefonálni.
#6 #7 Hétvégére nem lehet koliban maradni csak úgy. Csak az maradhat, akinek bentmaradós koli/suli által szervezett dolga van, szóval kötelező hazajönnöm szombat délután. Ha nem kéne, akkor oké lenne, hogy hétfőn suli után jöjjek haza, de így hogy szombaton haza, vasárnap vissza, hétfőn haza, kedden el az orvoshoz tök más városba, majd haza, aztán még vissza a koliba aznap, az úgy nem jó.
"3 Pedig még ki is fejtettem, hogy hány hiányzás várható ezekkel együtt. Egyébként igen, három napot hiányoztam, de abból egy az osztálykirándulás. Ha a lógás lett volna az alapkoncepció, akkor nem a kirándulást hagyom ki. De leírom, még egyszer kell visszamennem az orvoshoz, ez szinte biztos, azon kívül egy fix hiányzásom lesz verseny miatt. Lebetegedni meg nemigen szoktam. Szóval szerintem nem vészes, ha egész tanévben 6 hiányzásom lesz kb, abból meg egy "indokolatlan" csak."
De jó, te a jövőbe látsz???? Add már meg az eheti lottó nyeroszamokat. Leccileccilecci!!!
#13 Nem nagy jövőbelátás, hogy tudom mikor van időpontom orvoshoz, vagy mikor lesz egy verseny, amire május óta készülök. :) és eddig volt a maival együtt három hiányzás 3+2 az 5... Plusz ha nem megyek be azon a hétfőn az 6... wow
#15 Nincs helyi barátom, mindenki azon a környéken vagy messzebb lakik, mint ahol kolis vagyok, tehát ugyanott lennék, mint most. A koliba meg akkor is hiába telefonálnék be, ha lenne valami helyi barátom, a szülőnek kell telefonálnia, hiába vagyok nagykorú.
"#13 Nem nagy jövőbelátás, hogy tudom mikor van időpontom orvoshoz, vagy mikor lesz egy verseny, amire május óta készülök. :) és eddig volt a maival együtt három hiányzás 3+2 az 5... Plusz ha nem megyek be azon a hétfőn az 6... wow"
Arra gondoltam, kedves nem tul ertelmes kislany, hogy nem tudhatod elore, nem e megbetegszel. Anyad lehetnék, az elmúlt 30 évben nem voltam beteg, most épp két hete fekszem, mozdulninse tudok és épp a harmadik antibiotikum kurat kezdem úgy, hogy külföldön élek és itt Kb akkor irnak fel ilyet, ha épp halni keszulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!