Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha a szüleim nem...

Dilidoli kérdése:

Mit tegyek ha a szüleim nem engedik, hogy 20 évesen a (velem egy korú) barátomnál aludjak?

Figyelt kérdés

Elképzelhetetlenül rosszul érzem magam emiatt, mivel az előző kapcsolatom is emiatt ment tönkre. Nem értem mi lehet a baj mindig, hiszen egyetemre járok és jól tanulok.

Segítségemre lenne ha leírnátok a véleményeteket és esetleg ha hasonló cipőben jártatok hogyan oldódott meg ez a probléma.

2022. júl. 4. 23:00
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
81%
20 évesen nem kell ehhez engedély. De ha most nem változtatsz ezen akkor még 40 évesen is a szüleid fognak irányítani.
2022. júl. 5. 11:37
 22/51 A kérdező kommentje:

Annyit szeretnék még megjegyezni hogy a barátom teljesen normális átlagos fiú ő is egyetemre jár, a szüleimmel is találkozott már.

6 hónapja vagyunk együtt és addig nem is volt baj hiszen kolis voltam a szorgalmi időszakba így akkor mehettem át mikor akartam. De ugye már nyár van nincs koli de szeretnék vele lenni.

2022. júl. 5. 12:26
 23/51 anonim ***** válasza:
82%
Mi lenne, ha nem kérdeznéd meg, hanem elmennél hozzá és mikor ott vagy, akkor küldenél egy sms-t, hogy ott is alszol?
2022. júl. 5. 12:28
 24/51 anonim ***** válasza:
81%
Vagy felhívod őket!
2022. júl. 5. 12:29
 25/51 anonim ***** válasza:
21%

Olyan szabadság vágyat éreztem, amit nem tudtak megállítani. Helyesnek éreztem, hogy 18 évesen a magam útját járom, a saját életemet élem. Nagyon bátran szegültem ellen, kivívtam a függetlenségemet. Hamar elfogadták, és elkezdtek felnőttként kezelni szerencsére

Hát nem sok 18 éves tud elköltözni albérletbe és tartani el magát. Vaagy annyira azért nem voltál független felnőtt hogy kiköltözz a mamahotelből és ne a papabank támogasson? Az ingyen lakás meg a pénz az kellett husika?

2022. júl. 5. 12:31
 26/51 Savlekotő ***** válasza:
70%
Napközben sem engedik a találkozást.. Te is egész nyáron a koter nyitást várod hogy huzhass a kontroll alól szánalom ma milyen debil nevelés van felnőtteket csecsemositenek.. De szavazni el rancigaljak elmondjak hogy hova xeljen
2022. júl. 5. 12:31
 27/51 anonim ***** válasza:
70%

Savlekötő, most igazad van!

A mai fiatalok semmit nem tudnak a világ menetéről, a pártokról, még egy mosást se tudnak sokan elindítani. Én ezt nem is értem. Én már 15-16 évesen mondtam, hogy ide szeretnék menni, eddig maradnék, ha kellett, haza is vitt valaki a családból. Sose volt vita, lehetet őszintén beszélni. Mi van a mai szülőkkel?

Remélem a kérdező ki tudja vívni a szabadságát.

2022. júl. 5. 12:34
 28/51 Savlekotő ***** válasza:
12%
Ma meg a család mindenről hazudik egymásnak a levegő vételéről is, vagy utal otthon lenni,menekül minél messzebbre. Mi generációnk 14 évesen életkepesebb volt mint ma 20 30 as emberek, vissza maradottra neveltek generációja lesz ez ha nem áll a sarkára már a sok óriás csecsemőkent tartott..
2022. júl. 5. 12:40
 29/51 anonim ***** válasza:
17%

Savlekötő, miért tekintsük felnőttnek a 16-22 éveseket akik anyuciéktól várják az eltartást?

Felnőtt az aki önmagát látja el nem az akinek nagy az arca...

2022. júl. 5. 12:43
 30/51 anonim ***** válasza:
88%

25

A gyerek nem tulajdon, önálló független lény. Nem rabszolga. Minden gyereknek joga van a saját identitásához. Ebben az esetben pedig egy felnőtt emberről beszélünk. A szülőkben tudatosítani kell, hogy véget ért a hatáskörük. Normális esetben ezt a szülőnek el kellene fogadni, anélkül hogy örök harag, végleg megromlott viszony alakulna ki. Elég szomorú, hogy így gondolkodsz.

2022. júl. 5. 12:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!