Mit tegyek ha a szüleim nem engedik, hogy 20 évesen a (velem egy korú) barátomnál aludjak?
Elképzelhetetlenül rosszul érzem magam emiatt, mivel az előző kapcsolatom is emiatt ment tönkre. Nem értem mi lehet a baj mindig, hiszen egyetemre járok és jól tanulok.
Segítségemre lenne ha leírnátok a véleményeteket és esetleg ha hasonló cipőben jártatok hogyan oldódott meg ez a probléma.
Annyit szeretnék még megjegyezni hogy a barátom teljesen normális átlagos fiú ő is egyetemre jár, a szüleimmel is találkozott már.
6 hónapja vagyunk együtt és addig nem is volt baj hiszen kolis voltam a szorgalmi időszakba így akkor mehettem át mikor akartam. De ugye már nyár van nincs koli de szeretnék vele lenni.
Olyan szabadság vágyat éreztem, amit nem tudtak megállítani. Helyesnek éreztem, hogy 18 évesen a magam útját járom, a saját életemet élem. Nagyon bátran szegültem ellen, kivívtam a függetlenségemet. Hamar elfogadták, és elkezdtek felnőttként kezelni szerencsére
Hát nem sok 18 éves tud elköltözni albérletbe és tartani el magát. Vaagy annyira azért nem voltál független felnőtt hogy kiköltözz a mamahotelből és ne a papabank támogasson? Az ingyen lakás meg a pénz az kellett husika?
Savlekötő, most igazad van!
A mai fiatalok semmit nem tudnak a világ menetéről, a pártokról, még egy mosást se tudnak sokan elindítani. Én ezt nem is értem. Én már 15-16 évesen mondtam, hogy ide szeretnék menni, eddig maradnék, ha kellett, haza is vitt valaki a családból. Sose volt vita, lehetet őszintén beszélni. Mi van a mai szülőkkel?
Remélem a kérdező ki tudja vívni a szabadságát.
Savlekötő, miért tekintsük felnőttnek a 16-22 éveseket akik anyuciéktól várják az eltartást?
Felnőtt az aki önmagát látja el nem az akinek nagy az arca...
25
A gyerek nem tulajdon, önálló független lény. Nem rabszolga. Minden gyereknek joga van a saját identitásához. Ebben az esetben pedig egy felnőtt emberről beszélünk. A szülőkben tudatosítani kell, hogy véget ért a hatáskörük. Normális esetben ezt a szülőnek el kellene fogadni, anélkül hogy örök harag, végleg megromlott viszony alakulna ki. Elég szomorú, hogy így gondolkodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!