Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?
Vagy meg tud elni a nyugdijabol?
Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.
Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.
"Az én gyerekeim azért nem éreznek rá késztetést, mert én megélek a nyugdíjamból"
Hű, vannak bajok a toronyban... Sokadszor leírom, hátha megérted a primitív kis agyacskáddal, hogy édesanyám is megél a nyugdíjából, nem azért halmozom el mert ne élne meg belőle. Még marad is neki. Egyszerűen nem tudom érthetőbben leírni, elképesztő hogy olyan szinten vagy hogy nem érted meg. Ilyen embereket olvasva azért elég szépen kirajzolódik hogy miért van az ország abban a helyzetben, amiben van.
Én kiszálltam, egy bizonyos szellemi szint alá nem szívesen megyek, és úgy érzem hogy te most lehúztál a saját szintedre, ahol nem érzem jól magam.
A 70-essel pedig tökéletesen egyetértek.
Szerinted mindenki szar, mert te vagy a szar, a saját bűzödet érzed és mindenkire rá akarod kenni, mert nem jössz rá hogy a sajátod az.
További kellemes fröcsögést!
en tobb mint 30 eve nem elek Mo on es nem is jarok haza. a nagymamam nevelt fel es valamikor a 60 as evek kozepen ment nyugdijba mar nem emlekszem mennyivel. sose szorult senkire vilageleteben takarekos tunemenyes teremtes volt. Nekem az volt a legnagyobb orom amikor mar en adhattam neki es nem o adott nekem zsebpenzt vagy vette meg a teli csizmamat. amikor eljottunk o meg elt 4 evig , azalatt annyi csomagot , penzt kuldtunk neki es a ferjem 2 nagymamajanak is amennyit csak birtunk. ha valaki szereti azt a szulot/nagyszulot akit tamogat annak legalabb akkora az orome hogy adhat mint annak akinek adjak. Ha elne meg a legnagyobb orom lenne ha hazalatogathatnek hozza es mindent megadhatnek neki amit szeme szaja megkivan es meg azon is tul. Nem az okoz az embernek igazi oromet hogy mennyi penz van a szamlajan es mekkora hazban hany autot birtokol hanem az hogy aki szamara a legszeretettebb annak a tekinteteben latja az oromkonnyeket amikor valami olyat kap amirol esetleg csak almodozott eveken at. Nekem mar nincs ez az orom az eletemben pedig ez volt a legszebb orom amit kaphattam . tole.
csodalkozom milyen haraggal gyulolettel fordultok egymas ellen sokszor azert mert valaki szeret adni vagy azert mert jolesik neki ha kaphat a szeretteitol valamit.Higgyetek el a kapott es adott oromnel nincs nagyobb ajandek a foldi eletben, hiszen mindannyian ugyanugy fogunk elmenni ahogyan erkeztunk. meztelenul es egyforman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!