Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?
Vagy meg tud elni a nyugdijabol?
Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.
Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.
Alapban nem értem, hogy akik kritizálják azokat, akik segítik a szülőt, milyen alapon teszik?
Semmi közük nincs hozzá, hogy ki mennyit eszik, vagy akár kénytelenségből mekkora kertet kell rendben tartania, ha ez a gyerekének nem okoz problémát.
Ők ne segítsék a szülőket, de akkor azt írják le, hogy
"Nem, nem segítem, ezért vagy azért."
ne pedig a másik életébe ugassanak bele!
41, az ilyeneket egyszerű irigység vezérli.
(Off, de érdekelne hogy a kis csóró lencsebolognais hárpiakisasszony mit kezd a maradék egynegyed üveg paradicsomlével. Vajon a hűtőben tartogatja, ha már nem fért bele a bolognaiba az a nyamvadt kis mennyiség? :D Kész kabaré minden hozzászólása.)
38, elképesztő értelmi sivárság és felszínes ostobaság lakozik benned, hogy eljutottál egy idős szülőkről gondoskodós kérdés alatt a zsírdisznózásig.
Kár hogy az ilyenek is nevelhetnek gyereket, sajnos belőle sem lesz ember 😐
Viszont legalább majd ő is megkapja a saját gyerekétől idős korában hogy ne zabáljon annyit, mert ő aztán egy szalmaszálat sem tesz keresztbe a zsírdisznó anyjáért :D
A világ egy tükör.
Minden hozzászolot minősít a hozzászolása.
Attól mert más a véleményunk, vagy másképp látjuk ugyanazt a dolgot, meg nem vagyunk rossz emberek. Csak hogy ezt hogy kommunikáljuk, na az a nem mindegy.
Ne bantsatok egymást. Nincs miért.
Egyébként köszi szépen a sok hozzászólást, nekem is jólesett kicsit, hogy kiirtam magamból, amivel napok óta tele volt a fejem...
Iszonyúan sajnálom azokat, akiknek nincs semmilyen segítsege idős korára. Nem feltétlenül a pénzre vagy anyagiakra értem, hiszen van, akinek az van elég, csak mondjuk 20 éve nem hallott egy kedves szót se senkitől.
Nálatok mindenki demens már 80 évesen? Az én papám 88 éves és ő már demens valóban, de a mamám 83 éves és fejben teljesen jól van. Nincs ilyen, hogy nem tud már a maga körüli világról, vagy hogy "talán nem is tudja" hogy befizetik helyette a számlákat, mint ahogy írta egy korábbi válaszoló a saját 82 éves anyjáról. Fura.
Egyébként kettejüknek együtt a nyugdíja valahol 350 ezer között van (ebből papám nyugdíja a több, olyan 200 felett), szóval szerencsére kijönnek ennyiből saját kétszobás ház és kiskert (450 nm-es telek) mellett.
Az eredeti kérdésre válaszolva: Anyukám tavaly ment nyugdíjba a nők 40-nel 61 évesen. 190 ezer lett a nyugdíja akkor, ami most már 200 ezer. Dolgozik is tovább, mert még bőven bírja és most kap 200 nyugdíjat és mellé kb. nettó 350 fizetést is. A nyugdíjastól már csak 15% SZJA-t vonnak a bruttóból, szóval még a fizetése is eléggé megnőtt. Előtte volt a nettója 270 körül. Még legalább 65 éves koráig dolgozni akar főállásban, aztán aztán is valamilyen részmunkaidőben gondolkodik, hogy legyen mit csinálnia, legyen miért felkelnie minden nap és meglegyen valami az eddig megszokott rutinból.
"Dolgozik is tovább, mert még bőven bírja és most kap 200 nyugdíjat és mellé kb. nettó 350 fizetést is."
Na, megint egy nyugdíjas, aki elveszi a fiataloktól a munkát...
Nem tetszik neki, ha valaki segíti a szüleit, de az sem, ha a szülő nem szorul rá, mert még képes tenni magáért.
Szerintem egy nagyon elcseszett gyerekkora és élete lehet, ezért ilyen békétlen, megkeseredett savanyú uborka és gyanítom, hogy irigy mindenkire, akiknek normális életük és/vagy szerető családi kapcsolataik vannak.
Sokat nem lehet tenni az ilyen emberrel, túl kell lépni rajta és figyelmen kívül hagyni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!