Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?
Vagy meg tud elni a nyugdijabol?
Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.
Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.
60, neked is mondom ha nem sikerült elsőre megérteni, az anyám nem veszi el a pénzem, hanem önszántamból megveszek neki mindent, viszem nyaralni, satöbbi. Mert jobb anyám nem is lehetett volna, mert szeretem, mert a legjobbat akarom neki ahogy ő is mindent megadott mindig, és mert megtehetem.
Lehet irigykedni meg utálni, de szerintem inkább menj és főzögesd a kis lencsebolognaidat, mert itt már épp eléggé lejárattad magad mindenki előtt.
62, ha jobban megfigyeled azt a kommentet, nem hagytam ki.
Ott van hogy megtehetem. Nyilván az ember csak akkor tud segíteni ha van miből, ezen mi olyan rendkívüli? Nem ez volt a téma.
Nagyon sajnálom azokat akik nyugdíjas korukra nyomorognak miután ledolgoztak egy életet, és azokat is akiknek nem tudnak segíteni a gyerekeik. Pont ezért húzott fel amikor a magas lóról papoltál hogy bezzeg te így meg úgy dolgoztál, a szomszédod meg lusta volt és azért van most méltatlan helyzetben. Egyrészt nem gondolom hogy valaki lusta azért mert nem túlórázik agyba-főbe, hanem a családjára szenteli az idejét amennyire csak tudja, másrészt ha valaki ledolgozott több évtizedet, az tiszteletet érdemel, mindegy hogy mennyire volt nehéz vagy könnyű a munkája, mindegy hogy mennyit tanult azért a munkáért, minden munka hasznos és értékes. Nem tiszelek jobban egy olyan nyugdíjast aki mondjuk orvos volt, mint egy olyat aki takarító. Ugyanannyira tisztelem őket, mindkettő megtette a magáét, mindkettő hasznos tagja volt a társadalomnak. Senkinek nem kéne nyomorognia idős korára egy dolgos élet után.
Az emberek nem egyforma esélyekkel indulnak az életben, gusztustalannak tartom mikor valaki lenézi a másikat. A másik oldalról meg az irigységet utálom.
Kérdező! Te össze-vissza beszélsz!
Én vagyok aki a szomszéddal összehsonlította a nyugdíját, viszont a 62-es kommentet nem én írtam!
Nem jöttél még rá, hogy nick nevet is váltottál, így a kommentjeid nem úgy jelennek meg, hogy az a kérdező válasza!
Ki tudja melyik komment a tiéd!
Lehet, hogy saját magaddal vitatkozol?
66
Ki a szerencsétlen, te agyalágyult!
Valahogy a mi családunk más: Nem emlékszem, hogy a szüleimnek segítetie kellett volna nagyszüleimet!
Viszont, nekem sem kellett segítenie a szüleimet és most itt vagyok nyugdíjasan és engem sem kell segítenie a gyerekeimnek!
Nálatok viszont az a családi hagyomány, hogy anyád sem él meg a nyugdíjából és te is majd ugyanúgy a gyerekeid pénzére hajtasz, ahogy anyád a tiédre!
Na ki a szerencsétlen...
67, rendkívül gusztustalan a stílusod, ezért mondtam hogy ostoba vagy.
Mint írtam, édesanyám bőven megél a nyugdíjából, azt is leírtam hogy mennyit kap. Ahogy azt is, hogy szeretetből, önszántamból halmozom el mindennel.
Egyáltalán nem vagyok meglepve hogy te ezt nem tudod értelmezni, hogy van aki nem azért segít, mert kell, hanem mert így látja jónak, szeretetből gondoskodik.
Inkább gondolkodj el azon, hogy a te gyerekeid miért nem éreznek rá késztetést.
Várj! Elgondolkodtam!
Az én gyerekeim azért nem éreznek rá késztetést, mert én megélek a nyugdíjamból!
Van ajándék minden ünnepnapkor, ha jönnek 1-2 hétre mindent én állok.
Én nemcsak a múltban teremtettem meg az anyagiakat, hanem gondoltam a jövőre is.
Sokat dolgoztam, de mindig állami vállalatnál, később multinál, hogy biztosan be legyek jelentve. Soha nem dolgoztam feketén, pedig jól jött volna talán annak idején a feketén kapott pénz, de inkább kerestem kevesebbet, de abból vonták a nyugdíjjárulékot!
Nem tudok sajnálni senkit, aki hajnali 4 órás kelés helyett a 6-7 órát választotta, mert azért a pár ezer forintért nem fog hajnalban kelni.
Most itt van az eredménye, és még én vagyok a sz.r, mert engem nem kell támogatni.
Én nem az vagyok, akivel eddig vitáztál.
"Most itt van az eredménye, és még én vagyok a sz.r, mert engem nem kell támogatni."
Nem, nem azért vagy szar mert téged nem kell támogatni, hanem azért, mert lenéző a stílusod és SZERINTED mindenki szar, akit támogatni kell, de furcsa agymeneted szerint még az is, aki támogat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!