Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?
Vagy meg tud elni a nyugdijabol?
Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.
Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.
11-es: de gondolom, van kerted, ahol megnö egy csomó zöldség, meg kaptok innen-onnan sok mindent, vagy a párod a munkahelyen ebédel és azt nem számolod.
Fejenként 35 ezer Ft-ból kizárt, hogy egy felnött ember napi legalább három étkezése kijön.
Szerintem vagy csak az ebédet számolod, vagy valahol máshol vagy eltévedve!
Ha fenntartod az állításodat, akkor írd le, hogy az elmúlt két hétben konkrétan miket ettetek és ehhez mennyi alapanyagot vettetek (súlyra is meg árban is).
12-es, van egy tő cukkinim meg 2 tő paradicsom, ami most kezd érni :D
És nem, nem ebédelünk sehol, de ne haragudj, nekem erre nincs időm, hogy itt leírogassam neked, miből mennyit ettünk és mennyiért, meg nem is hiszem, hogy magyarázattal tartozom :D De azt te sem gondolhatod, hogy az átlag magyar kétgyermekes, azaz 4 fős család fejenként 50-60 ezret, azaz ilyen 200-240 ezreket költ csak ennivalóra, persze.
Az árakat ismerem tudok fözni, szóval kizárt, hogy minden nap csirkemellet, meg brokkolilt vagy hasonlót tudtok enni, ennyi pénzböl.
Az átlag család lehet, hogy kevesebbet költ kajára, de nem is ilyesmiket esznek, hanem sok tészta, krumpli, fözelék sok liszttel, parizsi, olcsó virsli stb.
Szóval ha nem írsz konkrét példát legalább egy hétröl, akkor egyértelmü, hogy nem mondasz igazat!
Nézd meg a linket, a KEDVEZMÉNYES gyerekétkeztetésnél napi 2000 Ft a fejenkénti ár, és ez jóval kevesebb, mint amibe otthon kerül egy gyerek ellátása. (Nemrég volt egy kérdés, ahol éppen azt taglalták, hogy nyáron az egyedülálló szülök bajban vannak, mert nincs óvodai/iskolai étkeztetés, és otthon ennél jóval többet kell a gyerek kajájáa költeni, és ezzel igencsak problémás kijönni a fizetésböl)
Köszönöm a normális válaszokat, a nem normális no comment... 😂😂
Hát igen, gondoltam, hogy a többség valamivel hozzájárul a szülők jobbletehez.
De ki mondta, hogy minden egyes nap csirkemellet eszek brokkolival? Az csak egy példa volt.
Hát, hogy boldog legyél, ma például lencsebolognait főztem. Kellett hozzá kb. 60 deka vöröslencse (kb. 650 ft), háromnegyed üveg paradicsomlé (kb. 400 ft, mert ebből se a legolcsóbbat veszem), alá egy fej hagyma, meg fűszerek (ez nem tudom, talán 50 forintot tehet ki max), meg egy zacskó spagetti (500 ft). Ja, kb. 10 deka sajt a tetejére (250) ft). Ez összesen kb. 1750 forint, és két ebédre elegendő kettőnknek, azaz fejenként kb. 450 ft-ra jön ki belőle egy adag (és fagyasztható).
Reggelire ettem két szelet kenyeret ( kb. 40 ft), libazsírral (kb. 20 ft), 1 paradicsommal, pár szelet uborkával (kb. 50 ft). Ez is volt akkor 110 ft, ilyen felvágottat, párizsit nem eszünk, nem szeretjük, de ha ennénk, mondjuk 5 deka sonka lenne 150 ft még hozzá pluszban.
Vacsira ma hagymás-paprikás tojásrántotta volt, én 3 tojásból eszem (kb. 150 ft), plusz egy szelet kenyér mellé kb. 20 forint.
Kétszer kávézom (kb. 100 ft, és lenyomtam ma vagy 25 dkg cseresznyét, ami 200 ft-ra jött ki (ma vettem a piacon ennyiért).
Ez a mai napra kb. 900 forintra jött ki, nem rémlik, hogy mást ettem volna.
De, hogy húsos kaját is mondjak, holnapután csirkemellcsíkot fogok csinálni petrezselymes-lilahagymás bulgurral és zöldsalátával ebédre, megint két napra (mindig két napra főzök). Ahhoz kell nekünk kb. 80 dkg csirkemell (1300 ft), fűszer (kb. 20 ft), pár csepp olaj (kb. 10 ft), 50 dkg bulgur (500 ft), 2 fej lilahagyma (kb.100 ft), a salátához mondjuk 1 fej jégsaláta 600 ft, pár koktélparadicsom, egy kis uborka, lenmag (kb. 300 ft). Ez kb. 2800 ft, megint elosztva 2 ebédre 2 főnek fejenként 700 ft egy napra. Ezt be lehet helyettesíteni a lencsebolognai helyére, akkor mondjuk nem 900 forint lesz egy nap, hanem 1250, még mindig benne van a 35 ezerben :D
Ja, és ezek még drágább kaják, mert pl. van olyan, hogy csinálunk borsólevest vagy káposztás kockát, mert szeretjük őket, vagy nem csirkemellből főzök, hanem pl. csirkeszárnyból. Még persze, néha beesik valami nasi, vagy drágán cucc is, de mivel kajára se költünk el ennyit minden nap, kiegyensúlyozzák egymást.
Hát, én nem látom, hogy itt havi 70 ezerből krumplit meg párizsit ennénk, de te biztos jobban tudod. Mondjuk, egy 15 kilós zsákos krumpli 3 ezer forint, ha mindgi csak ilyet ennék, igen olcsón kijönnénk :D
17. Ügyesen főzöl, jó kajákat esztek, csak ami a mennyiséget illeti, sokan ettől jóval többet esznek. Kamaszoknál természetes is, hiszen növésben vannak, sportolnak, már amelyik. Amúgy normál adagokat esztek, nem rossz. Csak sokaknak ennyi nem lenne elég.
A gyümölcs nagyon meg tudja nyomni az étkezés árát. Én pl. ha tehetném, nem is ennék mást, csak vajas kenyeret meg gyümölcsöt. Kilószámra tolnám magamba a gyümit.
Egyetek sok túrót, tejet, tejterméket, mert amit írtál kajákat, azokban nincs kalcium. Igaz, úgy már többre jön majd ki a kajázás.
meg egy zacskó spagetti (500 ft). Ja, kb. 10 deka sajt a tetejére (250) ft
500-ért már nem nagyon van normális tészta, pont hétvégén nézem, egy gyermelyi majdnem 900.
Sajt is 2500/kg áron esetleg valami multis trappista-utánzat.
18, szerintem egy olyan országban, ahol az emberek fele kövér, ott nyugodtan lehet az adagon spórolni, ha nem telik többre, egy nyugdíjas se 50-60 dkg adagokat toljon már be egyszerre.
Mellesleg, a mi étkezésünkben van elegendő kalcium, az ugyanis a tejtermékeken kívül még számos élelmiszerben megtalálható, sőt, rég bizonyították, hogy a tejtermékekből nem túl hatékonyan szívódik fel. De amúgy szoktunk azokat is enni, csak most pont nem olyan példát írtam (tejet valóban nem iszunk, de natúr joghurtot, túrót, stb-t. igen, és egy pohár natúr joghurt sem eget verő összeg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!