Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nyugdíjas, egyedül élő édesany...

Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?

Figyelt kérdés

Vagy meg tud elni a nyugdijabol?

Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.

Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.

2022. júl. 4. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
78%

Paradicsom plusz uborka hol van meg 50 ft-ból?

Tojás 50? A legolcsóbb 62 volt szombaton nálunk a piacon.

2022. júl. 4. 22:12
 22/72 anonim ***** válasza:
34%

"500-ért már nem nagyon van normális tészta, pont hétvégén nézem, egy gyermelyi majdnem 900.

Sajt is 2500/kg áron esetleg valami multis trappista-utánzat."

Figyelj már, te azt írtad, nincs meg egy ember 3 étkezése ennyiből, én meg részleteztem, hogy igen. Nyilván nem prémium Barillát eszünk szarvasgombàval, hanem középkategóriás élelmiszereket, az Auchanban pl. van 500 g tészta 300-400 Ft-ért is, és trappista 1900 Ft-ért is, szóval lehetne még mindig lejjebb vinni itt az általam írt összegeket. És akkor megint oda lyukadunk ki, ami a lényeg volt, hogy 35 ezer forintból azért nem kenyeren meg párizsin él az ember.

2022. júl. 4. 22:15
 23/72 anonim ***** válasza:
77%

Ki a fenét érdekel, hogy a 17-es otthon mit főz, ha nem ez a kérdés!

100 ezer egy idősnek - akinek már mindenért fizetnie kell, mert nem tud megcsinálni dolgokat, eszik, gyógyszere van, rezsit fizet - nagyon elborult agyúnak kell lennie, annak, aki szerint ez elég.

De még mindig a kérdésre válaszolva:

Akinek jó a kapcsolata a szülővel és megteheti, az nyilván támogatja, akinek nem, az meg nem!

2022. júl. 4. 22:16
 24/72 anonim ***** válasza:
91%
Mondjuk ezekhez az árakhoz minimum 20%-ot hozzá lehet csapni, ha falusi kisboltban kell vásárolni.
2022. júl. 4. 22:17
 25/72 anonim ***** válasza:
86%

22, de Auchan nincs minden sarkon.

És nyilván minőségi étkezést szeretnénk a szüleinknek, szóval ne gyere a tejet se látott műsajttal. Mert az van olcsón, de minek...

2022. júl. 4. 22:20
 26/72 anonim ***** válasza:
90%

Én azon röhögtem fel hangosan, hogy "egy nyugdíjas se 50-60 dkg adagokat toljon már be egyszerre."

A nyugdíjas majd eldönti hogy mennyit tol be.

Valamiért az a nem kevésbé gyomorforgató kijelentés jutott eszembe erről, amikor nem is olyan régen egy politikus azt találta mondani, hogy kevesebbet kell fürdeni meg főzni. Mert gondolta, majd ő leosztja hogy ki mit és mennyit csinálhat. Elképesztő hogy mennyi istenszindrómás ember van manapság.

2022. júl. 4. 22:25
 27/72 anonim ***** válasza:
91%
Nincs olyan, hogy "kell" segítened. Ha akarod és belefér neked, akkor tedd meg, ha nem akarod, meg ő sem akarja vagy nem fér bele anyagilag, akkor ne tedd.
2022. júl. 4. 22:25
 28/72 anonim ***** válasza:
63%

"Mert gondolta, majd ő leosztja hogy ki mit és mennyit csinálhat"

Hát nézd, felőlem ehet egy kiló pörköltet is mindennap ebédre, csak ne a gyereke pénzét vegye el hozzá.

2022. júl. 4. 22:29
 29/72 anonim ***** válasza:
89%

Az én 70+-os kisnyugdíjas anyámnál az elmúlt időszakban elromlott a kútmotor, utána a mosógépe, ami vagy 25 éves volt.

A tetőn elmozdult 3-4 cserép, beázott, a csatorna kilyukadt.

A permetezőszer a kertjében 8-13 ezer, aki elvégzi a metszést és a permetezést, annak egy 10-es. A fűnyírás 1300m2-re 25ezer, a Tv-jét cserélni kellene, de már egy festés sem ártana, mert vagy 15 éve nem volt festve.

Azért arra befizetnék, hogy valaki ezeket havi 100-ból, hogy oldja meg?

2022. júl. 4. 22:35
 30/72 anonim ***** válasza:
64%
29-es, egy kisnyugdíjasnak luxus 1300 nm-es telken lakni, ha nem tudja megművelni sem.
2022. júl. 4. 22:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!