Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?
Vagy meg tud elni a nyugdijabol?
Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.
Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.
Engedj meg egy kicsi kitérőt emiatt a mondat miatt: "Egy életen át dolgozott"
Nem azért, hogy magamat fényezzem, de engedd meg, hogy összehasonlítsam magam a szomszédasszonyommal.
Nekem középiskolai érettségim van, ő 1 évvel az érettségi előtt otthagyta az iskolát.
Egyidősek vagyunk, mindkettőnknek 2 gyereke van.
Én a vasúton dolgoztam folyamatos műszakban, napi 12 órát és mivel szinte kötelező volt a túlóra ezért éves szinten általában összejött a 300 óra, ami azt jelenti, hogy szabadság nélkül is évi 13,5 hónapot dolgoztam.
Ő egy gyárban dolgozott eleinte meósként aztán ugyanott takarított nyugdíjig.
Mindketten 40 évvel mentünk nyugdíjba, csakhogy az én nyugdíjam épp a duplája az övének.
Persze ő is azt hajtogatja, hogy végigdolgozta az életét, most meg alig tud mgélni.
Nem sajnálom!
Amikor én karácsonykor, szilveszterkor dolgoztam, akkor sajnálkozott, hogy te szegény...de nem jutott volna eszébe visszamenni a sorra dolgozni azért a + 40.000 ft-ért, de most olyan iriny, hogy alig áll velem szóba.
Szóval azért akinek kicsi a nyugdíja az valószínű sokkal kevesebb dolgozott, mint az akinek a nyugdíja elég a megélhetéshez.
Engem nem kell segíteni a gyerekeimnek, bezzeg ő állandóan sír nekik, hogy ez a roha.t rendszer, mert nem elég a nyugdíja semmire.
51, egyrészt nem mindenki a munkának él, van akinek azon kívül is van élete. Még jó hogy nem megy be dolgozni karácsonykor és szilveszterkor ha nem muszáj, épeszű ember szívesebben tölti az ünnepeket a gyerekeivel mint a munkahelyén.
Másrészt lehet hogy neki volt választása, de nem mindenkinek van. Elég korlátolt gondolkodásra vall ez a "miért nem tanult meg miért nem ment be túlórázni meg miért nem váltott munkahelyet" mantra amit sokan a magas lóról nyomatnak.
51-es vagyok!
52-es teljesen egyetértek veled!
Csinálhatta volna majdnem azt amit én, de nem élt vele!
Akkor most mire föl ez az útálat, hogy -szerinte- ő is annyit dolgozott mint én, akkor neki mért 120.000 ft a nyugdja az enyém meg mért 260.000 ft.
Igenis az aktív évek alatt tenni kell azért, hogy legyen annyi nyugdíjunk, hogy meg tudjunk élni és ne szoruljunk a gyerekeinkre.
Szégyellném magam, ha a gyerekeimtől és az unokáimtól venném el a pénzt, mert az elmúlt 40 évben lusta voltam dolgozni.
53, nem értesz. Ő is ledolgozta az életét. Máshogy, más intenzitással, más feltételekkel. Ez a magas ló amiről beszéltem.
Mellesleg nekem még nincs gyerekem, de valakinek a gyereke vagyok, és soha egy percig nem éreztem hogy tőlem elvenné a pénzt. Gusztustalan lenne ha a saját anyámtól sajnálnám. Akkor vagyok boldog ha ő is. Nem is kéri, de mindent megadok neki.
Ő mondjuk velem volt ünnepekkor, mert fontosabb voltam neki mint a munkája.
"Ő mondjuk velem volt ünnepekkor, mert fontosabb voltam neki mint a munkája."
Qrva fontos voltál neki, ha annyi pénzt nem volt képes keresni, hogy abból most megéljen!
Majd lesz férjed, gyereket, lakáskölcsönöd és akkor vele mi lesz?
Bocsáss meg nekem, hogy inkább dolgoztam karácsonykor, -és nem lettek a gyerekeim depressziósak miatta- -hány, de hány szakma van, ahol nem hétfőtől- péntekig kell dolgoznak- de nem szorulok a gyerekeimre.
Tudtam taníttatni őket, soha el vettem tőlük a keresetüket, ugyhogy biztosan sz.r anya voltam, mert dolgozni mertem karácsonykor.
55, édesanyámnak 293 ezer ft a nyugdíja, simán megél belőle.
Azt nem tudom hogy milyen anya voltál, de hogy rendkívül korlátolt és ostoba vagy, azt látom ennyiből is 🤷♀️
57-es
Igen, lehet, hogy korlátolt és ostoba vagyok, de amit lehet megtettem az anyagi biztonságunkért rövid távon és hosszu távon is.
Vajon aki se nem korlátolt se nem ostoba, az mért nem tud megélni a nyugdíjából?
"Mondjuk most így belegondolva, lehet hogy épp ez mutatja hogy milyen anya volt valaki. Hogy a gyerekei húzzák a szájukat ha idős korában segíteni kell neki, vagy pedig akkor is segítenek szeretetből, önszántukból, ha nincs rá szükség."
Nem tudhatod, hogy annak a kommentelőnek a gyerekei, akinek ezt címezted, vajon nem segítrnének-e, ha kellene. A kommentelő mondta azt, hogy ő nem venné el a gyerekei pénzét, mint a te anyád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!