Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nyugdíjas, egyedül élő édesany...

Nyugdíjas, egyedül élő édesanyádat/édesapádat kell segítsd anyagilag?

Figyelt kérdés

Vagy meg tud elni a nyugdijabol?

Mi anyunknak kevés, (100 ezret sem éri el..) de nem akar elfogadni segítseget, így trükkel tudunk csak.. Az összes csekkjet atiranyitottam magamhoz (én nevemen van a lakás amiben lakik és minden fogyasztó is), és a testvéremmel hetente bevasarolunk neki amire gondoljuk hogy szüksége lehet... 80 éves.

Nagyon spórolos és finomat főz, de egyszerűen nem tudom hogy el meg az, akinek ennyi a nyugdíja és nincs más bevétele, segítsége. Mérges vagyok... Egy életen át dolgozott, de nagyon kevés pénzért, és gondolom nincs ezzel egyedül.

2022. júl. 4. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
23%
29. Mondjuk ha nem lenne ilyen hatalmas kertje, akkor kijönne a pénzből. Lakhatna lakásban is, kert nélkül.
2022. júl. 4. 22:37
 32/72 anonim ***** válasza:
88%
28, senki nem beszélt arról, hogy elvenné bárki is a gyereke pénzét. Olyan emberekről van szó a kérdésben, és láthatólag rajtad kívül olyanok is írtak a témához, akik önszántukból segítik a szüleiket, mert szeretik őket, gondoskodnak róluk és szeretnék ha minél tovább egészségben velük maradnának. Az már téged minősít hogy te ezt az egészet nem érted és félremagyarázod meg szétoffolod a kérdést. 🤷‍♀️
2022. júl. 4. 22:39
 33/72 anonim ***** válasza:
21%
Tényleg luxus, amit a 29-es írt. Mindenki addig kéne, hogy nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér. Más, ha valaki úgy nem jön ki a nyugdíjból, hogy mellette szerényen él, és más, mikor közben luxus veszi körül.
2022. júl. 4. 22:40
 34/72 A kérdező kommentje:

Igen mi is úgy vagyunk a tesómmal, hogy ha valami elromlik (hűtő, tv, mosógép) azt osszedobjuk és megvesszuk neki. 90 ezerből (meg úgy is, hogy rezsit nem kell fizetnie, "csak" gyógyszerek, tisztalkodószerek és ennivaló) nem hiszem hogy tudna venni bármit is.

És hány és hány kisnyugdijas lehet ebben a megalazo helyzetben egy ledolgozott élet után.

2022. júl. 4. 22:42
 35/72 anonim ***** válasza:
91%

#31 és 32-es "életművészek"!

Aztán meséljetek már, hogy egy 80 éves vályogházat kinek és hol lehet eladni annyiért, hogy lakást vegyen belőle?

Dumálni könnyű, de más a hablaty és más a valóság!

És ne gyertek azzal, hogy 2 millióért is van lakás, mert olyan helyre nem telepítem ki!

Ő már ott marad és ez így van rendjén!

2022. júl. 4. 22:44
 36/72 anonim ***** válasza:
19%
De 90 ezret az kap kb., aki egész életében minimálbérért dolgozott. Miért nem változtatott?
2022. júl. 4. 22:45
 37/72 anonim ***** válasza:
69%

"Hát, hogy boldog legyél, ma például lencsebolognait főztem. Kellett hozzá kb. 60 deka vöröslencse (kb. 650 ft), háromnegyed üveg paradicsomlé (kb. 400 ft, mert ebből se a legolcsóbbat veszem), alá egy fej hagyma, meg fűszerek (ez nem tudom, talán 50 forintot tehet ki max), meg egy zacskó spagetti (500 ft). Ja, kb. 10 deka sajt a tetejére (250) ft). Ez összesen kb. 1750 forint, és két ebédre elegendő kettőnknek, azaz fejenként kb. 450 ft-ra jön ki belőle egy adag (és fagyasztható)."

És ez KÈT felnött KÈT NAPI ebédje?

Mert ennyiböl egy óvodás sem lakik jól két napig, nemhogy két felnött!

2022. júl. 4. 22:45
 38/72 anonim ***** válasza:
29%

37-es, ha összeadod, ez kb. 35 dkg élelmiszer egy étkezésre fejenként. Ne haragudj, de ez egy teljesen normális, átlagos adag.

Nem kell zabálni. Ha tudnátok normálisan, mértékkel enni, talán nem lenne ennyi kövér, zsírdisznó felnőtt strandon ;)

2022. júl. 4. 22:49
 39/72 anonim ***** válasza:
89%
36-os: nem feltétlen az kap ennyit, aki minimálbérért dolgozott, mivel a nyugdíjba a 88 elötti évek nem számítanak, ezért sokan elvesztettek rengeteg nyugdíjjogosultságot. Anyukámnak összesen van 50 éve, egy nagy bankban volt osztályvezetö, és ebböl a fele eltünt, azaz annyira jön ki a járulékok alapján a nyugdíja, mintha minimálbért keresett volna egész idö alatt!
2022. júl. 4. 22:49
 40/72 A kérdező kommentje:

Egy kis faluban gazdaság mellett örültünk hogy van munkája folyamatosan 36 évig. Nem igazán volt válogatási lehetőség, úgy hogy a nagy szülőket is ápoltak mellette végig. Én nem bírtam volna, amit ők kibirtak. Nekünk nyílván már volt választási és tanulási lehetőségünk egy városban a tesómmal.

Mi azonnal változtattunk, költöztünk, anyát pedig hoztuk magunkkal (vettünk neki egy kis lakást a közelünkben, hogy minden nap láthassuk és segíthessunk neki).

2022. júl. 4. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!