Mit csináljak a lányommal?
Figyelt kérdés
24 éves, már rég ,,egyetemre jár", kb 5 éve kihagyásokkal együtt. Soha nem mondd el semmit, mikor úgy volt, hogy ott hagyja az egyetemet, mi már csak akkor tudtuk meg, mikor megtörtént és elkezdett dolgozni. Kiderült, hogy már 2 hónapja nem jár és magába titkolta és örlődött. Mikor kiderült csak sírt, volt, hogy ki sem kelt az ágyból napokig, voltak öngyilkos gondolatai is. Most úgy van, hogy végez, de félek, hogy nem így van, alig tanul, inkább kitölti a napjait korrepetálással és meglepően nyugodt, ami fura, mert állandóan stresszel minden apróságon. Nem mi álljuk az egyetemet, hanem ő és nem engedi, hogy segítsünk, mindent egyedül akar megoldani, ez igaz az egész életére. Mondtuk neki hagyja abba, ha nem megy, de olyankor elsírja magát, hogy de ő ezt akarja bármilyen nehéz, én úgy látom nem tesz érte eleget. Régen nagyon sokat sírt, volt, hogy vizsga előtt 3 nappal már semmit nem tudott aludni. Aggódok érte képes elmenni a végletekig, de most úgy látom feladta. Nem tudom mi lesz így vele, milyen jövője lesz.Aggódok érte, de nem oszt meg velem semmit. Mit csináljak vele?2022. jún. 11. 23:08
11/15 anonim válasza:
Nincs megfelelő stressz kezelési képessége a síráson kívül. Nem egyedi eset.
12/15 anonim válasza:
Szerintem is hagyd békén. Én hasonló helyzetben vagyok és nagyon sok mindent nem mondok el a szüleimnek vagy csak utólag mert tudom milyenek és nincsen szükségem arra, hogy a stressz stb. mellett még az ő siránkozásukat, aggódásukat is hallgassam. Pláne úgy, hogy nekik nincsen rálátásuk arra, hogy én mivel töltöm a napjaimat, hogy vagyok, milyen az egyetemi élet, hogyan kell tanulni stb., csak állandóan idegeskednek mindenen helyettem is, ami rám csak még negatívabb hatással van és erre pont nincsen szükségem. Nem ismerlek, de nekem így a kérdés alapján az jött le, hogy te is hasonló lehetsz mint a szüleim…. úgy érzed nem tesz eleget az egyetemért, aggódsz mi lesz a jövőjével, félsz mégsem fog végezni az egyetemmel stb., ami valahol szülőként normális, de ez alapvetően nem a te dolgod, nem kell ezzel foglalkoznod. Ha kérdez valamit, tanácsot kér akkor persze mondd el mit gondolsz vagy lehet beszélgetni erről arról, ha ő is akar. Viszont neked nincsen ilyen módon ráhatásod az életére, nem kell egyetértened a döntéseivel, nem kell beleszólnod stb., mert az ő élete és valószínűleg maga is tisztában van azzal, hogy minek mi a következménye stb., nem kell a tudomására hoznod semmit újra és újra. Ha olyan kapcsolatotok, akkor max. még érzelmileg kellene őt támogatnod és nem így.
13/15 anonim válasza:
Ő finanszírozza, hogy neked megfeleljen?!
Ne hajtsd! Ne mondd, hogy nem tesz érte eleget!
14/15 anonim válasza:
Szerintem a lányodnak elege van abból, hogy mindig számonkéred őt.
15/15 Savlekotő válasza:
Szerintem is megunta a lány h rágod szabályozod élned az ő életét, nyugalmat akar és ezért hazudik nem mond el sem mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!