Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a lányommal?

Mit csináljak a lányommal?

Figyelt kérdés
24 éves, már rég ,,egyetemre jár", kb 5 éve kihagyásokkal együtt. Soha nem mondd el semmit, mikor úgy volt, hogy ott hagyja az egyetemet, mi már csak akkor tudtuk meg, mikor megtörtént és elkezdett dolgozni. Kiderült, hogy már 2 hónapja nem jár és magába titkolta és örlődött. Mikor kiderült csak sírt, volt, hogy ki sem kelt az ágyból napokig, voltak öngyilkos gondolatai is. Most úgy van, hogy végez, de félek, hogy nem így van, alig tanul, inkább kitölti a napjait korrepetálással és meglepően nyugodt, ami fura, mert állandóan stresszel minden apróságon. Nem mi álljuk az egyetemet, hanem ő és nem engedi, hogy segítsünk, mindent egyedül akar megoldani, ez igaz az egész életére. Mondtuk neki hagyja abba, ha nem megy, de olyankor elsírja magát, hogy de ő ezt akarja bármilyen nehéz, én úgy látom nem tesz érte eleget. Régen nagyon sokat sírt, volt, hogy vizsga előtt 3 nappal már semmit nem tudott aludni. Aggódok érte képes elmenni a végletekig, de most úgy látom feladta. Nem tudom mi lesz így vele, milyen jövője lesz.Aggódok érte, de nem oszt meg velem semmit. Mit csináljak vele?

2022. jún. 11. 23:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
mielőbb vidd pszichologushoz. Nem jó jel, hogy túl nyugodt lett. Nem bírjuk egyformán a stresszt, ezt fel kellene fognia.
2022. jún. 11. 23:13
 2/15 anonim ***** válasza:
21%
Hagyd békén. Felnőtt nő. Majd megoldja az életét egyedül.
2022. jún. 11. 23:26
 3/15 anonim ***** válasza:
92%

Én anno azéret viselkedtem hasonlóan, mert rám szálltak otthon, nem hagytak élni, túlféltettek. Ha gyerekkoromban rosszat tettem, az nagy hiba volt, így el se mertem mondani semmit, amit elszúrtam, és jött az őrlődés.

Tényleg rá kellene hagyni mindent, nem faggatózni. Ha azt sem akarja elmondani, hogy megszerezte a diplomát, akkor ne mondja el

2022. jún. 11. 23:41
 4/15 anonim ***** válasza:
22%
hát, mondjuk nem kellett volna nyomatni az értelmiségi propagandát az elmúlt huszonpár évben, és akkor most nem ő lenne a sokezredik fiatal, aki bele fog halni abba a gusztustalan intézménybe. most már nagyjából mindegy, kezdheted magyarázni, hogy jólvanazúgy, mégse kell diploma, itt az agymosás hatása. ebből nem hiszem hogy van visszaút, a bizalma oda, az egészsége oda, reménykedj benne hogy nem elég erős a halálhoz, és akkor elvegetál majd valahogy az életben.
2022. jún. 11. 23:47
 5/15 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudsz tenni semmit sem. Felnőtt nő, nem szólhatsz bele az életébe. Ha majd tanácsot kér tőled, akkor majd segíthetsz neki.
2022. jún. 12. 00:20
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
24 éves, felnőtt, nem ekll beleszolni.
2022. jún. 12. 01:20
 7/15 anonim ***** válasza:
87%

Akárki mondja hogy 20 feletti és felnőtt, részben igaza van, de én meg tudom érteni ezt. 25 vagyok. Ha így viselkednék, szerintem lenne egy belsőbb problémám, amit nem feltétlen tudok megosztani, de akarom, hogy valaki észre vegye .

Én úgy látom, valamiért nem elégedett önmagával, és ezt szégyelli.

Gondolom otthon lakik. A sok válaszoló úgy spekulált, hogy önálló már. Nagy szakadék van ez a két helyzet között.

Próbálj tapintatosan érdeklődni a problémái iránt. Mintha egy baráttal beszélnél , akinek nem kötelessége megosztani a problémáit, de érzi, hogy javában áll .

Talán túl sokat vállalt magára, es kudarcot érez, de ezt nehéz bevallani azoknak, aki felé bizonyítani akar.

Szélsőséges példa, de ilyenkor érdemes barátként viselkedni szülő helyett. Nekem sokat segített, mikor az apukám észre vette mi a baj, elkezdte mesélni a saját kora beli történeteit, aztán én is megnyiltam, mert éreztem, hogy megérti.

2022. jún. 12. 01:40
 8/15 anonim ***** válasza:
16%

Vedd meg ezeket és olvasd, és hagyd elől, hátha felkelti az érdeklődését.

[link]

[link]

[link]

2022. jún. 12. 02:07
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
TÁn az lehet,hogy kicsit túl félted, (jó szándékúan de) túlságosan akarod kontrollálni, hogy merre megy a sorsa, és a titkolózással a természetes igényét, a minden embernek szükséges autonómia igényét próbálja kialakítani. Talán arra gondolhatnál, hogy joga van hibázni, hisz attól érettebb lesz, s valszeg kicsit még nem vált le rólad, és az egészséges felnőtt leválik az anyukájáról, Erich Fromm szerint meg a legnehezebb anyai feladat ezt hagyni.
2022. jún. 12. 07:07
 10/15 anonim ***** válasza:
70%

Felnőtt nő, azt csinál, amit akar.

Én is mindent egyedül akarok megoldani, ha beleszakadok is, mert ilyen a természetem.

Igen, sírok miatta, mert olykor sok, de nem fogadok el segítséget (jó okkal), és nem tűröm, hogy beleszóljon a családom, mit miért teszek.

2022. jún. 12. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!