Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a lányommal,...

Mit csináljak a lányommal, hogy végre lépjen valamit?

Figyelt kérdés
3-an lakunk együtt én, a férjem és a 21 éves lányunk. A lányom már lassan egy éve végzett a sulival és azóta se talált még munkát. Eleinte keresgélt, de már nem érdekli, itthon se segít szinte semmit. Felajánlottam, hogy tanuljon tovább, menjen főiskolára, de azt mondta, hogy nem akar már tanulni. Ha felhozom neki ezt, hogy csak kéne már munka, legalább nézelődjön akkor elkezd sírni, hogy mi azt hisszük, hogy neki jó itthon mindig magába és akkor megsajnálom és inkább nem folytatom ezt a témát tovább.

2014. okt. 16. 16:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

van szakmàja? segíts neki a keresésben ha tudsz

de ne hagyd hogy így vegetàljon hogy semmi célja nincs csak úgy elvan

2014. okt. 16. 16:09
 2/11 A kérdező kommentje:
van érettségi + szakma. Próbáltam neki segíteni, de nem nagyon érdekli
2014. okt. 16. 16:17
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Küldd el egy gyárba dolgozni,lehet utána inkább tanulni akar.
2014. okt. 16. 16:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne sajnáld meg. Nincs miért. 21 évesen szakmával vagy akár a nélkül is kell hogy találjon vmi munkát. Főleg hogy van lehetősége otthon lakni. Valami mindig akad. Lehet nem álom munka, de valami biztos.
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem akar dolgozni, tanulni és segíteni otthon. Semmi nem érdekli. Elveszítette az érdeklődését az élet iránt. Nem tudom, barátja van-e, társasági életet él-e. Lehet, hogy egyszerűen lusta, és abban az esetben drasztikusan kell fellépni, mert csak javíthat a dolgokon, ha megadod neki a kezdő lökést. (pl megszünteted az anyagi finanszírozást). De az is lehet, hogy depressziós, elveszítette minden motivációját, és emiatt nem érdekli semmi. Ebben az esetben kérjetek orvosi segítséget. Az biztos, hogy valamit sürgősen lépnetek kell, mert a legtermékenyebb éveit vesztegeti, amikor az életét kellene megalapoznia. Később nagyon megbánja, ha évekig otthon rostokol.
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Menjetek közösen ide-oda, hátha megismerkedik valakivel, aki motiválni fogja. Kirándulás, mozi, parkok, séták, ami belefér. Én mindig ezt csinálom a gyerekeimmel ha éppen maguk alatt vannak.
2014. okt. 16. 16:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Motiválni kellene a munkakeresésre. Meg kell neki mutatni, hogy a pénz nem a pénzfán terem. Te most asszisztálsz a semmittevéséhez, és ez nem jó.
2014. okt. 16. 16:35
 8/11 anonim ***** válasza:
22%

Tudom hogy kegyetlenül hangzik, de tudna és nem akar önálló lenni, és ez zavar titeket, akkor meg kell neki mondani: kislányom, nem állunk úgy anyagilag hogy továbbra is eltartsunk téged. Kérlek tavaszig keress magadnak munkát, különben mehetsz amerre látsz. Gondolom bár nem írtad, de biztos hogy sokat veszekedtek emiatt.

Nem kell egyből pszichológushoz vonszolni, egy kis következetesség, egy kis szigor, majd megembereli magát. Azért egy felnőtt munkaképes fiatal nő nem hiszem el hogy keres és nem talál semmi munkát. Vagy nem keresi elég jól, vagy finnyás. Pedig tenni kell valamit.

Párja van? Talán ő segíthetne hatni rá.

Az én párom 22 éves koráig lakott a szüleinél, mondjuk ő adott haza meg dolgozott, de nagyon gyerek módjára szórta a pénzét, s mikor kirúgták a munkahelyéről, azt mondták neki hogy hónap végéig költözzön el. Ez mondjuk nagyon szemét dolog volt tőlük, de lám, felnőtt érett férfi lett, akire az életemet rábíznám, mert végre van felelősségtudata és nem tunyul egész nap.

2014. okt. 16. 16:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd abba a noszogatást, ez az ő érdekét szolgálja mert úgy tűnik feladta a reményt. Mondjuk megértem, szar lehet hogy sehová nem veszik fel, de akkor sem szabad feladni. Sajnos ha konkrét állással vagy pénzzel nem tudod segíteni akkor szóban kell támogatni, ajánld fel neki hogy együtt leültök a gép elé és kerestek. Esetleg segítesz neki interjúra gyakorolni. Ha az embernek nincsenek kapcsolatai akkor sajnos nagy küzdelem munkát találni, de be kell látnia hogy örökké nem élhet a szobájában, kilátástalanul. Mi a szakmája egyébként? Ha valami olyat tanult amit lehetne tovább fejleszteni akkor rá kellene beszélned valami tanfolyamra.
2014. okt. 16. 16:43
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon zavarná a helyzet akkor legalább a házimunkát elvégezné (mindent) és folyamatosan munkát keresne. Röviden és tömören: a lányodnak kényelmes ez a helyzet és érzelmi zsarolással tartani is tudja. Vagy erélyesebb leszel vagy így marad az élete.
2014. okt. 16. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!