Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogosan haragszik...

Szerintetek jogosan haragszik valaki a szüleire,amiért mentális beteg létére gyereket vállalt?

Figyelt kérdés
És a gyerek örökölte ezt.
2022. jún. 8. 23:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
91%

#23 Az embernek nem csak a szülei a szerettei.

A kérdésre válaszolva, az a baj, hogy aki beismerte magának, hogy mentálisan beteg, az kezelteti magát, lehet nem js problémás, de aki nem jutott el a felismerésig, majd kezelésig, na azzal van a nagy baj. És azoknak hiába hányod a szemére, hogy mentális betegen nem kéne gyereket csinálni, ne jut el odáig, hogy hű, tényleg, igazad van. Apám pl full úgy gondolka, hogy rendben volt évekig inni, aztán szrni a fejemre, idegenként élni egy háztartásban, közben befoglalni egyedül a nagyobb szobát, hogy aludjak inkább én anyámmal. Anyám szerint meg teljesen rendben van az, hogy hallgatózik utánam, akár egy sima online óra esetén is, és szerinte teljesen valid, hogy ő odakint teregetéskor, amikor én bent voltam, akkor ő azért botlott meg, mert meg akarom ölni. Az ilyeneknek hiába mondod, hogy betegesen viselkedik, meg lesz győződve arról, hogy te vagy a seggfej

2022. jún. 9. 07:58
 22/36 anonim ***** válasza:
13%
Oh, ok, én nem bosszúkent értelmeztem. Mondjuk az mar érdekes, hogy te annak tartod ahogy azt is, hogy neked nem lesz gyereked. Érdekes.
2022. jún. 9. 07:59
 23/36 anonim ***** válasza:
88%
Pont hallgattam egy podcast-et, a pasi mondta, a nagyszülei is aggódósak voltak, a szülei is, neki minden este halálfélelme van, nem tud elaludni, de milyen jó lesz, ha majd lesz gyereke.
2022. jún. 9. 08:00
 24/36 anonim ***** válasza:
33%

Egyáltalán nem.

Az ugye megvan, hogy a mentális betegségek döntő többsége nem öröklődő? Legfeljebb csak a hajlamot lehet továbbörökíteni, de ez esetben sem biztos, hogy az utód is hordozni fogja, vagy ha hordozza is, egyáltalán nem biztos, hogy elő fog neki jönni.

Az sem mindegy, hogy milyen betegségről van szó? Az, hogy "mentális betegség", az ezernyi különböző kórképet jelenthet. Ráadásul abban sincs konszenzus, hogy mit tekintünk betegségnek, meg mit nem. Nagy divat mindenre, ami a nagy átlagnak nem felel meg, rásütni, hogy betegség. Közben meg egy frászt.

Ha pedig a beteg embereket megkérdeznénk, hogy mit választanának? A betegséget, vagy a halált, erre a döntő többség a betegséget választaná. Attól, hogy valaki OCD-s, még nem akarja a létezését feladni. De még a depressziósoknak is csak a töredéke. A kérdés meg kb. erről szól. Létezzen-e az az ember, aki más, mint a nagy átlag?

2022. jún. 9. 08:35
 25/36 anonim ***** válasza:
38%
Nem a halált választanák, hanem a "nem létezést".
2022. jún. 9. 08:43
 26/36 anonim ***** válasza:
79%
Az egy önző disznó, aki úgy vállal gyereket, hogy súlyos betegsége van és tudja, hogy a gyerek örökölheti.
2022. jún. 9. 09:27
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
16.: Ezt sem tudhatod, hogy mindenkit garantáltan szeretettel vártak...
2022. jún. 9. 09:28
 28/36 NTBS ***** válasza:
100%
Nehéz kérdés. Egy szinten igen, de mi van akkor, ha a gyerek nem örökli.
2022. jún. 9. 09:29
 29/36 anonim ***** válasza:
93%
A 20-as komment pedig no comment, látszik, hogy fogalmad sincs a mentális betegségekről. Nem egy csak felnőtt korra alakul ki igazából, vagy ha nem öröklődik, akkor felnőttként bukik ki belőled, mennyire tönkretett egy mentálisan beteg szülő, és akkor nem öröklés, hanem a trauma lévén leszel beteg (én így lettem PTSD-s). Nem, ez nem azt jelenti, hogy öngyilkos akarsz lenni a kezdetektől, mert sz.r az élet. A mai világban mindenért az egyént hibáztatják, minden rossz dolog felelőse egyedül ő lehet, és pont ezen átkozott mentalitáson felbuzdúlva lehet bántalmazni sokaknak, mert a végén még az áldozat a hibás, ha nem bírja egy idő után. Az, aki nem akarja kezeltetni magát, aki el sem ismeri, hogy vele baj van az igenis NE szaporodjon!!! Tudod, a gyerek nem JOG, hanem FELELŐSSÉG.
2022. jún. 9. 09:38
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
27.: Tényleg nem tudhatom, de ha itt tud reklamálni, mert nem lett elhajtva, nem került intézetbe, akkor mégiscsak azt hiszem, hogy a szülei igyekeztek megadni neki, amit tudtak. Más adósságokat örököl vagy verik otthon, akinek meg mindent megadnak, nem tanul meg küzdeni, aztán azért lesz elkényeztetett, picsogó, felszínes alak. Talán érdemes lenne elkezdeni értékelni a jó dolgokat a sokszor erőn felül igyekvő szülők szapulása helyett. Európában nincs túlnépesedés.
2022. jún. 9. 11:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!