Miért érint olyan rosszul, hogy az anyám nyugdíjba ment?
Kései gyerek vagyok, anyám 42 évesen adott nekem életet és most, 64 évesen nyugdíjba vonul.
Ez valamiért szörnyen érint. Szerette a munkáját és tele volt élettel így a 60-on felül is. Kisvárosban élünk, a munka mozgatta ki innen. Nem akarom, hogy egy beszűkült, otthonülős, életunt mamika legyen.
Nem azt akarom, hogy dolgozzon, hanem, hogy továbbra is tele legyen élettel. Nem akarom végignézni, ahogy “öreges” lesz. Szerintetek nyugdíjba vonulás után is van rá esély, hogy aktív, fiatalos marad?
A többi korabeli nőnek már van unokája, ők fiatalon tartják őket. De mivel én kései gyerek vagyok, nálunk nincs unoka és egy pár évig nem is lesz. Mellesleg én a párommal élek, hétvégente járok haza, félek, hogy nem lesz ki fiatalon tartsa. Az apám is teljesen “beszűkült” mióta nyugdíjba vonult. Ő 69 éves.
Amúgy az anyám jó egészségi állapotnak örvend és senki sem hiszi el róla, hogy már 60+ éves.
22/L
Öszintén szólva nem értem egészen, miért kellene megállni az életnek attól, hoyg valaki nyugdíjba ment? Meg miért kellene unoka ahhoz, hogy aktív maradjon?
65 éves nyugdíjas nöként azóta kezdtem sokkal aktívabb lenni, amióta nem járok munkába. Elkezdtem rendszeresen sportolni, nyelveket tanulni, kertészkedek, különleges növényeket gyüjtök, dísztárgyakat, táskákat készítek, mert van rá elég idöm.
Én megértem a kérdezőt .
Anyukája olyan hogy le kell foglalni hogy ne unatkozom és keseregjen . Hogy fontosnak érezte magát .
Ha lefoglalja magát valamivel akkor nem lesz öreges.
Pl anyám is nyugdíjas lett 1 éve. Ő jár minden nap boltba, a városba szétnéz, többször megy fürdőbe egy héten, megyünk együtt hétvégente valahova. Átjön "unokázni" (cica unoka). Stb stb. Mindig csinál valamit, nem az izaura tvt nézve fetreng otthon.
Kérdezd meg tőle, hogy nem szeretne-e egy kutyát!
Semmiképpen ne lepd meg egy kutyával, csak vesd fel a dolgot, esetleg kicsit próbáld "rábeszélni" (érvelj mellette, tehát ne erőszakosan), de ha akar, akkor ő válasszon, ne te, és lehetőleg menhelyről vigyetek egyet, ne tenyésztőtől.
Vagy ha hosszútávon nem akarja elkötelezni magát, van olyan menhely, ahol ideiglenes befogadásra keresnek önkéntest.
ma 16:08
Senki nem mondta, hogy nem felnőtt, vagy nem döntésképes, viszont feltett egy kérdést.
Nem tudom, hogy mi vágta ki nálad a biztosítékot... az, hogy megkérdezi, hogy "szeretnél-e egy kutyát?"
Egyébként a kérdező is döntésképes felnőtt, nem kell a nevében beszélned, hogy milyen válaszra tart igényt. Amit nem szeretne megfogadni, bizonyára nem fogja megfogadni, de ne te mondd már meg, hogy mit válaszolhassunk! - Főleg, ha jószándékkal jön a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!