Miért érint olyan rosszul, hogy az anyám nyugdíjba ment?
Kései gyerek vagyok, anyám 42 évesen adott nekem életet és most, 64 évesen nyugdíjba vonul.
Ez valamiért szörnyen érint. Szerette a munkáját és tele volt élettel így a 60-on felül is. Kisvárosban élünk, a munka mozgatta ki innen. Nem akarom, hogy egy beszűkült, otthonülős, életunt mamika legyen.
Nem azt akarom, hogy dolgozzon, hanem, hogy továbbra is tele legyen élettel. Nem akarom végignézni, ahogy “öreges” lesz. Szerintetek nyugdíjba vonulás után is van rá esély, hogy aktív, fiatalos marad?
A többi korabeli nőnek már van unokája, ők fiatalon tartják őket. De mivel én kései gyerek vagyok, nálunk nincs unoka és egy pár évig nem is lesz. Mellesleg én a párommal élek, hétvégente járok haza, félek, hogy nem lesz ki fiatalon tartsa. Az apám is teljesen “beszűkült” mióta nyugdíjba vonult. Ő 69 éves.
Amúgy az anyám jó egészségi állapotnak örvend és senki sem hiszi el róla, hogy már 60+ éves.
22/L
Fontos, hogy kezdjen valamit a szabadiejével és akkor maradhat fiatalos. Járjon társaságba, legyen hobbija, sportoljon (vannak kimondottan idősebbeknek való edzések, nem úgy gondoltam ,hogy fussa le a maratont holnap után.......... idővel ki tudja még az is lehet).
Az nem baj ha az első időkben nem csinál semmit, pihen , 1-2 hétig. Azalatt ki tudja találni miket szeretne csinálni.
Lényeg maradjon aktív, legyene céljai és akkor rendben lesz!
A saját kérdésedet, hogy miért érint rosszul meg is válaszoltad :) -félsz, hogy mi lesz vele így -
első voltam
Igen, igazatok lehet, félek, hogy úgy jár, mint apám.
Amúgy anyám volt régen is a család motorja, apám mindig egy picit “fásultabb” volt. Anyámat fájdalmasabb lenne így látni.
Na meg a barátnőim szüleit elnézve, ők még mind dolgoznak, sokan 50 évesek sincsenek. A párom 30 éves és 50 éves anyja van és számomra annyira ijesztő, hogy az én szüleim meg nyugdíjasok.
Aki nyugdíjjig is szeretett elmenni ode-oda, az az után is fog menni, mert szereti, aki meg az előtt se, az az után se fog.
Az én mamám 80+ évesen is járt el egyedül gyógyfürdőre, Csíksomlyói búcsúra, s hasonló helyekre. Egyszer még Angliában is volt (ott él az egyik lánya).
Anyám ha minden jól megy, mire az egyetemet elvégzem, nyugdíjjas lesz, de ő most se jár el semerre se.
Én is hasonlóan vagyok. Volt hogy 1 hétig nem voltam ki a koli épületéből. (A főépületben csak heti egy órám volt, a többi a koli melletiben. De az csak annyira volt "más épület", hogy külön lépcsóháza volt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!