Hogyan vegyem rá az anyósom, hogy még ne menjen nyugdíjba?
Anyósom óvónőként dolgozik, idén eljöhetne nyugdíjba. A kislányom viszont épp szeptemberben kezdi az óvodát. Úgy örülnék neki, ha anyósom még dolgozna, figyelemmel kísérné a kislányomat, óvónőként is foglalkozna vele. Anyósom viszont - számomra érthetetlenül- tiltakozik, és ragaszkodik ahhoz, hogy idén nyugdíjba jön.
Fogalmam sincs, miért ennyire makacs, ha én lennék a helyében, biztos vagyok benne, hogy még dolgoznék. Itthon a lehető legtöbb időt a kislányommal tölti, akkor miért zárkózik el mégis tőle?
Alapvetően szereti a munkáját, épp ezért érthetetlen számomra a döntése.
Annyira szeretném, ha még ott lenne az oviban a kislányommal.
Szia!
Azért azt vedd figyelembe, hogy dolgozott már 40+ évet, szeretne egy kicsit pihenni.
Másrészt lehet, hogy pont azt szeretné elkerülni, hogy hozzá kerüljön az unokája, mert nem tudná ugyanúgy kezelni mint a többi gyereket. Az pedig lehet, hogy a lányodnak se tenne jót, hogy a szerető nagyi, az oviban sokkal szigorúbb.
A mama még segíthet Neked sokat, ha a lányod minden betegséget összeszed, mert az első ovis év inkább a hiányzásokról szól (ha volt bölcsis, vagy van nagyobb tesó, akkor kevésbé).
Az én anyukám bár nem óvónő volt, de ő év végéig szeretett volna dolgozni, aztán nyugdíj. Az élet úgy hozta, hogy már tavasszal nyugdíjas lett. Már mondogatja, hogy élete legjobb döntése volt tavasszal eljönni, és élvezi a pihenést, unokázást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!