Akik mérgező családból jönnek! Hogyan szedtétek össze magatokat?
Sajnos még otthon lakok a tanulmányaim miatt, de kezdem úgy érezni, hogy egyre kevésbé érintenek meg az otthoni dolgok. Ettől függetlenül mentálisan a padlón vagyok. Szociális életem 0, motiváció 0, önbizalom 0.
Szeretném összeszedni magamat, hogy minél hamarabb tudjak önálló életet kezdeni.
Azok akik hasonló helyzetben voltak, hogy másztatok ki a gödrötökből? Hogyan szedje össze magát az ember?
Én próbálkozom folyamatosan, de egyszerűen nem megy. Beszélgetek, segítek ahol tudok, csoportos beadandókra jelentkezem, csoportmunkában aktívan veszek részt mindig és semmi. Addig állnak csak velem szóba, amíg kell valami, utána maximum udvariasságból köszönnek. Valószínűleg én rontok el valamit, csak nem tudom mit. Hívtam őket kávézni, nem értek rá soha. Volt aki új volt errefelé, említette hogy jó lenne, ha lenne aki megmutatna neki pár helyet, felajánlottam és kellemetlen volt, mert kifogást próbált keresni, csak elég rosszul ment neki. Baromi rosszul esik, de ez van. Szerintem nem nézek ki úgy, hogy ciki lenne velem mutatkozni, bár fene se tudja már. Félénk, óvatos vagyok, ennyi a bűnöm. Szeretem az egyetemet, de elég szar egyedül.
Gondolkodtam a pszichológuson és egy próbát megér. Hátha segít valamit.
Nekem a nagy lökést az adta meg, hogy meghalt az alkoholista apám. Akkor kezdtem el dolgozni, szerencsére a munka világában pozitív visszajelzések segítettek.
Ennek 6 éve, időközben lett jogsi, autó, saját lakás, halad az életem.
Én otthagytam az egyetemet, elmentem dolgozni, és összeszedtem magam. Mostmár szeretnék visszamenni egyetemre, csak az infláció miatt nem biztos, hogy a félretett pénz elég lesz. Így lehet, hogy mégsem megyek most...
Megszakítottam minden kapcsolatot velük, és így sokkal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!