Hogyan lehet ilyen családból elmenekülni?
Most töltöttem a 18-at és már ott tartok, hogy az öngyilkosságban látom az egyetlen kiutat. Egyszerűen nem lehet létezni sem itthon. Apa agresszív és minden percben beszólogat. Anorexiás is voltam miatta, mert az 56 kilóm szerinte sok volt. Minden egyes étkezésnél elmondta, hogy az mind a seggemre megy, megint zabálsz. Addig mondogatta, amíg hányingerem nem lett az ételektől. Harmadát eszem a normális ebédnek és sokszor csak ebédet eszem egy nap. Ha lemerek ülni egy pillanatra, akkor lusta dög vagyok. Anya is kattant, ő mindig kitalál dolgokat. Biztos pasizgatok meg eljárkálok,ja és dohányzom is szerinte. Nagyon ritkán jártam el a barátokkal, ha mentem, akkor is a suli melletti kajáldába, moziba vagy vásárolni a legjobb barátnőmmel. A szüleim olyanok mint a zsák meg a foltja. Irritálják egymást, direkt hergelik magukat és üvöltöznek állandóan. Egyedül a pénz miatt nem válnak el, meg fene tudja még miért nem. Külön szobájuk is lett, mert nem hajlandóak egymás mellett aludni. Ettől függetlenül a rokonoknak el kell játszani, hogy milyen fasza kis család vagyunk. Anya pióca is, követ mindenhova itthon meg figyeli állandóan, hogy mit csinálok. Online oktatás van most és ő is otthonról dolgozik. Jön mindig, hogy kivel beszélsz, kivel írogatsz, tudni akarom kivel mit beszélsz, jogom van tudni, órán vagy ugye, kik ezek, egytől egyig mondd el az osztálytársaid neveit, ki ez, ez a srác nem tetszik ugye nem beszélsz vele. Diákmunkára nem engednek, fenyegetnek, hogy akkor nem mehetek haza. Nem akarják, hogy önállóbb legyek és esetleg eltudjak húzni otthonról. Mindig hazugságokkal tömnek meg arra játszanak, hogy szorongjak. Olyanokat mondanak, hogy ha elköltözöl, akkor nem lesz senkid, ki fog segíteni ha beteg leszek vagy baj lesz, meg hogy olyan sokat tettek értem, nem hagyhatom ott őket.
Rettenetesen mérgezőek és nem tudom, hogy hogyan tudnék megszabadulni tőlük. Szeretnék még egyetemre is menni, de a kinézett szak ebben a városban van. Budapestre nem tudok elmenni, éhenhalnék szerintem (egy szoba bérlése is marha drága, de a kolit sem tudom, hogy hogyan tudnám fizetni ja meg a tandíjat). Gyűjtöttek nekem valamennyi pénzt, de azt fogni és elhúzni a francba nagyon parasztság lenne, nem? Valakinek van ötlete, hogy mi a francot tudnék csinálni? Úgy érzem az egész jövőm romokban van. Egyetem után is biztos a nyakamra járna anya. Naponta hívna, ha nem szakítanék meg velük minden kapcsolatot meg okoskodna.
Elnézést kérek a hosszú sztori miatt és köszönöm azoknak, akik válaszolnak!
Gyűjtöttek nekem valamennyi pénzt, de azt fogni és elhúzni a francba nagyon parasztság lenne, nem?
Ezek után te még azon gondolkodsz, hogy mi a parasztság, mi nem?
Na ezért gondolom, hogy kamu :)
"Diákmunkára nem engednek, fenyegetnek, hogy akkor nem mehetek haza."
Nem értem. Nem pont arra vágysz, hogy elszabadulj onnan? Akkor miért probléma, hogy nem engednének haza? Én úgy húznék el a helyedben dolgozni és albérletbe, mint a sicc.
Azért gond, mert még le sem érettségiztem. Idén nyáron tudok majd menni, csak először össze kéne hozzak valami életképes tervet.
#2-es: Igen ezen gondolkodom. Zavart vagyok és nem tudom mi legyen. Nagyon nehéz elrendezni mindent. Szeretnék egyetemre menni, de nem tudom, hogy hogyan tudok majd mellette dolgozni. Ha este dolgozom és nappal bejárok az egyetemre, akkor előbb-utóbb kidőlök. Levelezőre gondoltam még. Az szerintem működhetne.
Bocsánatot kérek, hogy beleugatok, sem tini, sem diák nem vagyok már, "csak" egy édesanya. :)
Továbbtanulni levelezőn is tudsz, dolgozni pedig dettó tudsz mellette. Ergo függetlenné válhatsz, ha te akarod, ellenben nem egyszerű hirtelen felnőtté válni, de nem lehetetlen. (nem egy évtizedes tapasztalattal mondom ezt)
Leérettségizel, keresel munkát, albérletet, majd levelezőn tanulsz.
Ha ez nem opció, akkor passz.
Köszönöm a válaszokat!
#8-as: Eddig ez tűnik a legjobb lehetőségnek. Diákhitel is ott van, jó hogy írta a #8-as válaszoló, arról teljesen elfeledkeztem. Szegedre szeretnék menni, már régebben nézegettem szobákat. Viszonylag sok a kiadó és leginkább lányokat keresnek, ez nagy szerencse. Ha levelezőre megyek és csak szobát bérlek, étel és szórakozás terén meghúzom magamat, akkor szerintem még a tandíjat is össze tudom szedni (240.000 egy félév, ha jól emlékszem). Ha meg baj van, akkor a gyűjtött pénzhez hozzá tudok nyúlni. Ez így egész életképesnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!