Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik mérgező családból jönnek!...

Akik mérgező családból jönnek! Hogyan szedtétek össze magatokat?

Figyelt kérdés

Sajnos még otthon lakok a tanulmányaim miatt, de kezdem úgy érezni, hogy egyre kevésbé érintenek meg az otthoni dolgok. Ettől függetlenül mentálisan a padlón vagyok. Szociális életem 0, motiváció 0, önbizalom 0.

Szeretném összeszedni magamat, hogy minél hamarabb tudjak önálló életet kezdeni.

Azok akik hasonló helyzetben voltak, hogy másztatok ki a gödrötökből? Hogyan szedje össze magát az ember?

2022. máj. 13. 16:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Menj el dolgozni iskola mellett, spórolj, lépj le.
2022. máj. 13. 17:02
 2/19 anonim ***** válasza:
89%

A mérgező légkör egy része megszűnt - édesanyám halálával, sajnos. (Nagyon rossz visszagondolni, de szerencsére távolodik az emlék.)

Kb. 2020. március 7.-ével mondhatom el, hogy elkezdtem "összeszedni magam" -ez azt jelenti, hogy valakivel megszűnt egy hosszantartó konfliktushelyzet.

Második ilyen szakasz a napokban kezdődött az életemben: hétfőn kezdtem el olyan munkahelyen dolgozni, ahol kedvemre való a munka és a társaság is.

2022. máj. 13. 17:06
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

Tanulj az én példámból, mondhatni, hogy még most sem szedtem össze magam (pedig 53/N vagyok).

Elnyomó nárcisztikus apa, aki még azt is meghatározta, hogy mit gondolhatok egy adott dologról, témáról, emellett közönyös, tipikus "szaranya", már ők ketten sem bírták elviselni egymást, ezzel meg is volt az alap hangulat a családban. Nálam az érzelmi elhanyagolás, a részükről való demotiválás volt, soha nem bíztak bennem, hogy bármi is sikerülhet, kiskoromtól ezt hallgattam.

Nem akarom bő lére ereszteni, de: NAGYON fontos, hogy amint teheted (és minél előbb, amint eljössz tőlük) keressél egy nagyon jó szakembert (pszichológust). Én nem tettem meg, vagyis túl későn. Mivel nagyon normális, segítőkész, szerető, türelmes, megértő férjem lett, ezért azt hittem, hogy ez elég. Mindenben támogat, segít, dicsér, bízik bennem, (szakmailag elértem a legmagasabb végzettséget, amit lehet), jó a munkám is, ezzel együtt is azt mondom, hogy önbizalmam még mindig nulla.

Ha visszamehetnék időben, szakemberhez fordulnék. Kevés az, hogy a társam minden vegyértékével mellettem áll, KELL a szakember.

Fogadd meg. Én ennyit tudok tanácsolni.

2022. máj. 13. 17:10
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Skizofrén-paranoiás szülő, borderline nagyszülő, velük nőttem fel. Általános iskola végén megállapítottam, hogy ebben a szétesett állapotban nem mehetek középiskolai közösségbe, szóval a nyarat arra szántam, hogy tudatosan helyrezökkentsem a negatív gondolkodásomat. Akkor, az átkosban még nem volt pszichológus. Összekaptam magam gimi elsőre, nem csak kornyadoztam, hanem tartást erőltettem magamra, és kommunikáltam, kommunikáltam, kommunikáltam. Nem panaszkodva. Bejött.
2022. máj. 13. 17:21
 5/19 anonim ***** válasza:
6%

"Sajnos még otthon lakok a tanulmányaim miatt, de kezdem úgy érezni, hogy egyre kevésbé érintenek meg az otthoni dolgok."

Mostanában mindenki ezzel a mérgező dologgal dobálózik, teljesen indokolatlanul.

2022. máj. 13. 17:37
 6/19 anonim ***** válasza:
85%
5-ös, te már csak tudod, hogy "teljesen indokolatlan".
2022. máj. 13. 17:47
 7/19 anonim válasza:
11%
Na, előkészítettem kávét, teát, cigarettát. Várom, hogy mi fog kibontakozni. Majd később elárulom, hogy miért. :)))
2022. máj. 13. 18:44
 8/19 anonim ***** válasza:
15%
7 asszem ugyanarra gondolunk! Ha M. betűvel kezdődik?
2022. máj. 13. 18:50
 9/19 anonim ***** válasza:
87%

7, mert te vagy a "mérgező család". :)

Szociális életeddel kellene kezdeni, erre most van legjobb lehetőség, míg a korosztályoddal tanulsz. Utána már visz az ár, mész a többiekkel. Aztán spórolósan élni, hogy minél hamarabb költözhess. Motivációnak meg pont elég a szabadulás lehetősége.

2022. máj. 13. 18:52
 10/19 anonim ***** válasza:
69%
#6 a kérdés alapján te látsz bármi mérgezőt is a családban?
2022. máj. 13. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!