Akik mérgező családból jönnek! Hogyan szedtétek össze magatokat?
Sajnos még otthon lakok a tanulmányaim miatt, de kezdem úgy érezni, hogy egyre kevésbé érintenek meg az otthoni dolgok. Ettől függetlenül mentálisan a padlón vagyok. Szociális életem 0, motiváció 0, önbizalom 0.
Szeretném összeszedni magamat, hogy minél hamarabb tudjak önálló életet kezdeni.
Azok akik hasonló helyzetben voltak, hogy másztatok ki a gödrötökből? Hogyan szedje össze magát az ember?
A mérgező légkör egy része megszűnt - édesanyám halálával, sajnos. (Nagyon rossz visszagondolni, de szerencsére távolodik az emlék.)
Kb. 2020. március 7.-ével mondhatom el, hogy elkezdtem "összeszedni magam" -ez azt jelenti, hogy valakivel megszűnt egy hosszantartó konfliktushelyzet.
Második ilyen szakasz a napokban kezdődött az életemben: hétfőn kezdtem el olyan munkahelyen dolgozni, ahol kedvemre való a munka és a társaság is.
Tanulj az én példámból, mondhatni, hogy még most sem szedtem össze magam (pedig 53/N vagyok).
Elnyomó nárcisztikus apa, aki még azt is meghatározta, hogy mit gondolhatok egy adott dologról, témáról, emellett közönyös, tipikus "szaranya", már ők ketten sem bírták elviselni egymást, ezzel meg is volt az alap hangulat a családban. Nálam az érzelmi elhanyagolás, a részükről való demotiválás volt, soha nem bíztak bennem, hogy bármi is sikerülhet, kiskoromtól ezt hallgattam.
Nem akarom bő lére ereszteni, de: NAGYON fontos, hogy amint teheted (és minél előbb, amint eljössz tőlük) keressél egy nagyon jó szakembert (pszichológust). Én nem tettem meg, vagyis túl későn. Mivel nagyon normális, segítőkész, szerető, türelmes, megértő férjem lett, ezért azt hittem, hogy ez elég. Mindenben támogat, segít, dicsér, bízik bennem, (szakmailag elértem a legmagasabb végzettséget, amit lehet), jó a munkám is, ezzel együtt is azt mondom, hogy önbizalmam még mindig nulla.
Ha visszamehetnék időben, szakemberhez fordulnék. Kevés az, hogy a társam minden vegyértékével mellettem áll, KELL a szakember.
Fogadd meg. Én ennyit tudok tanácsolni.
"Sajnos még otthon lakok a tanulmányaim miatt, de kezdem úgy érezni, hogy egyre kevésbé érintenek meg az otthoni dolgok."
Mostanában mindenki ezzel a mérgező dologgal dobálózik, teljesen indokolatlanul.
7, mert te vagy a "mérgező család". :)
Szociális életeddel kellene kezdeni, erre most van legjobb lehetőség, míg a korosztályoddal tanulsz. Utána már visz az ár, mész a többiekkel. Aztán spórolósan élni, hogy minél hamarabb költözhess. Motivációnak meg pont elég a szabadulás lehetősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!