Zavarna ha a gyermeketek nem vállalna gyereket, ezáltal nem lehetnétek nagyszülők?
Bántana ha a gyermeketek, vagy egyik gyermeketek sem szeretne gyereket vállalni?
Nekem egy fiam van, 5 éve él kapcsolatban, júniusban lesz az esküvő, de azt mondta, hogy nem szeretnének babát. Vagy mostanában nem. Igaz is, sokat dolgoznak, kapkodós életmódot élnek, talán nem akarnak kiesni. Nem tudom. 30+ évesek mindketten. Nem forszírozom, félreértés ne essék, az ő életük, de legbelül fáj, hogy talán sosem lesz unokám ha nem gondolják meg magukat.
Ebben a helyzetben nektek ez hogyan esne? Amellett, hogy természetesen elfogadjátok a gyermeket döntését, nem bántana? Nem hiányozna egy unoka?
Most nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy “ez a fiatalok döntése”, mert azt tudom és nem is akarom befolyásolni őket. Ez a kérdés inkább arról szól, hogy a lelki oldalàt hogyan fogadnátok?
Szeretnék lassan nagyi lenni, de nem úgy néz ki, hogy mostanában, vagy egyáltalán valaha az leszek.

Nagyon helyes hogy nem vállal gyereket Több esze van mint nekem volt.
Fére értés ne essék szeretem őket most hogy itt vannak örülök nekik
De ha lenne egy második esély màr nem vállalnák gyereket.Pon azért mert tudom mivel jár örülök hogy még a gondolatától is ockodnak.Nem kivánnám nekik azt a rengeteg mindent ami egy gyerekkel jár.
Lehet most ítélkezni
Őrülni kell ha a fiatalok a saját maguk ellátását képesek egyedül fentartani nem még egy gyereket akít ha rendesen akarna nevelni hát igen vastag bér kell hozzá! Nem beszéltünk még arról diploma stb.Hisz mai szülők felê a fiataljainak hatalmas elvárásaik vannak.
Gondoljunk bele a következő generáció még nagyobb követeléseket tesz a szülő felê.Vajon tudják majd teljesíteni hogy bér számba legyenek véve?Nem minden szülő magas keresetű diplomás.
Ők hogy ugorják meg ezt a magasságot és a mostani kétkezi szakmunkás hogy fogja ezt megugorni?

#42 Igen valahol nem egyszerű ez a történet.
Én csúnya szóval élve, nem akarnék úgy gyereket, hogy tudom, csak egy X+1-edik kuli munkást nevelek fel, mert sem kapcsolati köröm, sem pénzem nincs többet adni.
Van munkatársam, aki olyan iskolába iratta a gyerekét ahova felsővezetők, politikusok is viszik. Csak a "beugró" milliós tétel volt és akkor az még nem jelent felvételt. Nyilván valahol ez is a céljuk, hogy átlag ember ne kerülhessen közéjük.
Ha magamat nézem, akkor csak szar általános meg középiskolákba jártam a többi proli gyerekével, ahol csak azért vertek meg mert nem vagyok segghülye mint ők, és "bűn" volt a stréberség.
Sajnos nem mindegy, hogy "magadfajtákkal" vagy körülvéve, vagy semmirekellőkkel akik csak visszahúznak.

Megpróbálok átlagemberként válaszolni.
Hát erősen szomorkodnék. Az is megfordulna a fejemben, hogy hátha majd megbánják később vagy ha nem is, lehet nekik is csodás lenne, de sose tudják meg. Na meg nekem is kéne, hogy lássam a gyermekeimet boldog családszülőként látni, és nekem is hiányozna az életemből az utódok utóda.
Na most rendesen.
Én rettentően bánnám. Nagyon spirituális vagyok, sőt magas szinten. Mondhatni a családi örökség a bölcsesség, a mentális, szellemi egészség és harmónia. A vég nélküli fejlődés és kollektív szeretet terjesztése. Ha gyermekem nem szeretne gyereket, elfogadnám, de erre nincs semmi esély. Ha így lenne valamiért, biztos meg érteném a miértjét akkor. De kétlem, hogy ekkora lélekkel és elmével, amiket kapnak azok a testvéreink, akik az én családomba születnek, ne akarják tovább vinni. Elvégre mi vagyunk az egyik családi ág, akik leszármazottjai majd közösen megmentik a bolygót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!