Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha a gyermeketek nem...

Zavarna ha a gyermeketek nem vállalna gyereket, ezáltal nem lehetnétek nagyszülők?

Figyelt kérdés

Bántana ha a gyermeketek, vagy egyik gyermeketek sem szeretne gyereket vállalni?

Nekem egy fiam van, 5 éve él kapcsolatban, júniusban lesz az esküvő, de azt mondta, hogy nem szeretnének babát. Vagy mostanában nem. Igaz is, sokat dolgoznak, kapkodós életmódot élnek, talán nem akarnak kiesni. Nem tudom. 30+ évesek mindketten. Nem forszírozom, félreértés ne essék, az ő életük, de legbelül fáj, hogy talán sosem lesz unokám ha nem gondolják meg magukat.

Ebben a helyzetben nektek ez hogyan esne? Amellett, hogy természetesen elfogadjátok a gyermeket döntését, nem bántana? Nem hiányozna egy unoka?

Most nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy “ez a fiatalok döntése”, mert azt tudom és nem is akarom befolyásolni őket. Ez a kérdés inkább arról szól, hogy a lelki oldalàt hogyan fogadnátok?

Szeretnék lassan nagyi lenni, de nem úgy néz ki, hogy mostanában, vagy egyáltalán valaha az leszek.

2022. ápr. 21. 20:39
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
92%

Nem, nekem eszembe sem jut ilyenen nyüglödni.

A gyerekeimnek saját döntése, akarnak-e gyereket, ha nem, akkor ezt fogadom el.

Az életem unoka nélkül is teljes, nem ez az egyetlen cél az életemben.

2022. ápr. 21. 20:46
 2/45 anonim ***** válasza:
90%
Nem.
2022. ápr. 21. 20:49
 3/45 anonim ***** válasza:
90%
Hiányozna, de max a férjemmel beszélnék erről, véletlenül sem a gyerekemmel. Ez abszolút két ember döntése, senki másnak nincs beleszólása. Az nagyon kevés egy gyerek felneveléséhez, hogy te nagymama szeretnél lenni.
2022. ápr. 21. 20:51
 4/45 anonim ***** válasza:
90%
Én hasonlóan érezném, mint te, nyilván nem szólnék bele, nem forszíroznám, de igen, szomorú lennék, mert szeretnék unokát. Magamban, csendben búslakodnék.
2022. ápr. 21. 21:02
 5/45 anonim ***** válasza:
83%
Hasonló cipőben fogok járni pár év múlva, de én még reménykedem. Természetesen sosem kérdeznék rá, pláne nem erőltetném. Szerencsére az enyéim még bőven harmincon innen vannak, van időnk. De azért szeretnék még aktív koromban nagypapáskodni az unokáimmal, "elrontani" őket, ebéd előtt fagyit enni, sokáig fent maradni, együtt sz@rni a világra és élvezni az életet. (Örökre hálás leszek nagyapámnak, aki idejekorán megtanította nekem a kifingik kifejezést és egy csomó vicces versikét. :))
2022. ápr. 21. 21:04
 6/45 A kérdező kommentje:
Én sem szólok bele, de ezt le is írtam. Az ő és a menyasszonya döntése ez. Arról írtam, hogy engem bánt és arról kérdeztem, hogy ti csöndben, nem a gyereket forszírozva, hogyan reagálnátok le magatokban ezt.
2022. ápr. 21. 21:09
 7/45 A kérdező kommentje:
5-ös ez aranyos. :)
2022. ápr. 21. 21:09
 8/45 anonim ***** válasza:
90%
Nálam is pont aktuális és tiszta szívből mondom, hogy egyáltalán nem zavar. Sőt, ha a fülem hallatára akarja őket bárki zavarba hozni vagy kellemetlenkedni ez ügyben, hamarabb zárom rövidre a témát mint bármelyikük megszólalna. Azonnal közlöm bárkivel, hogy majd ők azt eldöntik. Nekik már nincs más dolguk ilyenkor mint röhögni rajtam, hogy de anyukaaa!:) Mert, hogy egyáltalán nem vagyok ilyen beleugatós, de erre ugrok. Mondom ezt úgy, hogy ha lenne unokám, rajongásig szeretném. De ha holnap azt közölnék, hogy háromezer kilométerre költöznek, akkor abban nézném, hogy mit segíthetek. Sosem tápláltam olyan vágyakat ami más életét változtatná meg, olyan szülő szeretnék maradni az emlékeikben, aki jó volt nekik. És legeslegbelül is ezt érzem. Élem a saját életem, szeretem ha mindenki jól érzi magát körülöttem, nincsenek elvárásaim. És valahogy tök jól vagyok így.
2022. ápr. 21. 21:17
 9/45 anonim ***** válasza:
89%
Én nem szeretnék nagymama lenni. Sok traumám volt gyerekkoromtól kezdve, aztán egyedül neveltem fel két gyereket. Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan tudnék segíteni, de az a része sem igazán érdekel, hogy miket tanítanék neki vagy milyen aranyos lenne vagy milyen jókat lehetne együtt játszani (sőt, ettől a hideg kiráz). Majd meglátjuk. Ha lesz, biztos, hogy imádni fogom. És a nagyszüleimet én is nagyon szerettem. (Nem az összeset, de a négyből hármat.)
2022. ápr. 21. 21:22
 10/45 anonim ***** válasza:
94%

2 lányom és 1 fiam van. Mindhárman felnőttek, házasok. Egyik gyerekem sem akar gyerekeket. Az ő döntésük, én elfogadom. Bevallom egy picit örülök is neki, hogy nem vállalnak ebbe a borzalmas, bizonytalan világba gyereket. Nem lesz unokám, de nem zavar, mert a gyerekeim itt vannak. Mindig jönnek, és amikor csak tudok megyek én is hozzájuk. Imádoma vejeimet, és a menyemet. A jó kapcsolat titka, hogy soha nem avatkozunk senki életébe.

52/N

2022. ápr. 21. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!