Zavarna ha a gyermeketek nem vállalna gyereket, ezáltal nem lehetnétek nagyszülők?
Bántana ha a gyermeketek, vagy egyik gyermeketek sem szeretne gyereket vállalni?
Nekem egy fiam van, 5 éve él kapcsolatban, júniusban lesz az esküvő, de azt mondta, hogy nem szeretnének babát. Vagy mostanában nem. Igaz is, sokat dolgoznak, kapkodós életmódot élnek, talán nem akarnak kiesni. Nem tudom. 30+ évesek mindketten. Nem forszírozom, félreértés ne essék, az ő életük, de legbelül fáj, hogy talán sosem lesz unokám ha nem gondolják meg magukat.
Ebben a helyzetben nektek ez hogyan esne? Amellett, hogy természetesen elfogadjátok a gyermeket döntését, nem bántana? Nem hiányozna egy unoka?
Most nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy “ez a fiatalok döntése”, mert azt tudom és nem is akarom befolyásolni őket. Ez a kérdés inkább arról szól, hogy a lelki oldalàt hogyan fogadnátok?
Szeretnék lassan nagyi lenni, de nem úgy néz ki, hogy mostanában, vagy egyáltalán valaha az leszek.

Nem, nekem eszembe sem jut ilyenen nyüglödni.
A gyerekeimnek saját döntése, akarnak-e gyereket, ha nem, akkor ezt fogadom el.
Az életem unoka nélkül is teljes, nem ez az egyetlen cél az életemben.

2 lányom és 1 fiam van. Mindhárman felnőttek, házasok. Egyik gyerekem sem akar gyerekeket. Az ő döntésük, én elfogadom. Bevallom egy picit örülök is neki, hogy nem vállalnak ebbe a borzalmas, bizonytalan világba gyereket. Nem lesz unokám, de nem zavar, mert a gyerekeim itt vannak. Mindig jönnek, és amikor csak tudok megyek én is hozzájuk. Imádoma vejeimet, és a menyemet. A jó kapcsolat titka, hogy soha nem avatkozunk senki életébe.
52/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!