Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna ha a gyermeketek nem...

Zavarna ha a gyermeketek nem vállalna gyereket, ezáltal nem lehetnétek nagyszülők?

Figyelt kérdés

Bántana ha a gyermeketek, vagy egyik gyermeketek sem szeretne gyereket vállalni?

Nekem egy fiam van, 5 éve él kapcsolatban, júniusban lesz az esküvő, de azt mondta, hogy nem szeretnének babát. Vagy mostanában nem. Igaz is, sokat dolgoznak, kapkodós életmódot élnek, talán nem akarnak kiesni. Nem tudom. 30+ évesek mindketten. Nem forszírozom, félreértés ne essék, az ő életük, de legbelül fáj, hogy talán sosem lesz unokám ha nem gondolják meg magukat.

Ebben a helyzetben nektek ez hogyan esne? Amellett, hogy természetesen elfogadjátok a gyermeket döntését, nem bántana? Nem hiányozna egy unoka?

Most nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy “ez a fiatalok döntése”, mert azt tudom és nem is akarom befolyásolni őket. Ez a kérdés inkább arról szól, hogy a lelki oldalàt hogyan fogadnátok?

Szeretnék lassan nagyi lenni, de nem úgy néz ki, hogy mostanában, vagy egyáltalán valaha az leszek.

2022. ápr. 21. 20:39
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
92%
#29,30: Miért gondolod, hogy a gyerekedet az kell boldoggá tegye ami téged? Nem lehet saját egyénisége és igényei?
2022. ápr. 22. 11:56
 32/45 anonim ***** válasza:
57%

Nekem szép gyerekkorom volt. A legnagyobb vágyam, hogy feltaláljanak az életemben időgépet, és visszamehessek.

Pont ezért nem akarok gyereket. Mert jó az életem. Nem kell semmit kompenzálni. Nem kellenek kisemberek, hogy körberajongjanak. Nem vagyok buta, hogy azt higgyem, a boldogok mind egy séma szerint élik az életüket.

2022. ápr. 22. 11:56
 33/45 anonim ***** válasza:
86%
29.ez nem nevelés kérdése...erre nem lehet nevelni! ez már rég rossz.
2022. ápr. 22. 12:35
 34/45 anonim ***** válasza:
82%
30.inkább a te felfogásod gonosz...
2022. ápr. 22. 12:46
 35/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem! Bölcs döntés!

Egyébként ez kizárólag a párjára és őrá tartozik!

2022. ápr. 22. 15:07
 36/45 anonim ***** válasza:
8%
Liberálisok mindenkit lepontoznak, akiknek a gondolkodása eltér az ő narratívájuktól 😂😂😂
2022. ápr. 22. 15:25
 37/45 anonim ***** válasza:
13%
Jaaa itt azt kell válaszolni hogy ó hát nem baj ne legyen unoka. Csak éldegéljenek boldogan felelősség nélkül....Minek is gyerek persze. Az kötelesség ahhoz éjszakázni kell arra költeni kell, ráadásul megszűnik az ego. Nyugodtan köttesse el magát a lányom, nem probléma....ez így teljesen egészséges gondolkodás.
2022. ápr. 23. 00:10
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két lányom van. Abszolút hidegen hagy az unoka téma. Ha lesz, akkor persze szivesen foglalkozom majd velük. De az unoka nélküli, szabad felhôtlen idôskor is vonz, ahol a gyerekeim már önállósodtak, nincs rájuk gondom, én pedig újra a saját ritmusomban élhetem az életem, nyugodtan olvasgathatok, új hobbikat próbálhatok ki, stb.
2022. ápr. 23. 04:32
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Én már meghoztam ezt a döntést az én életemben, most ő jön. Ez már nem az én döntésem.

Szavazni sem megyek helyette.

2022. ápr. 23. 05:02
 40/45 anonim ***** válasza:
75%

Hogy lehet valaki akkora egy húgyagyú rakás hulladék, hogy azt higgye, a liberális szitokszó? 😂

2022. ápr. 23. 05:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!