Zavarna ha a gyermeketek nem vállalna gyereket, ezáltal nem lehetnétek nagyszülők?
Bántana ha a gyermeketek, vagy egyik gyermeketek sem szeretne gyereket vállalni?
Nekem egy fiam van, 5 éve él kapcsolatban, júniusban lesz az esküvő, de azt mondta, hogy nem szeretnének babát. Vagy mostanában nem. Igaz is, sokat dolgoznak, kapkodós életmódot élnek, talán nem akarnak kiesni. Nem tudom. 30+ évesek mindketten. Nem forszírozom, félreértés ne essék, az ő életük, de legbelül fáj, hogy talán sosem lesz unokám ha nem gondolják meg magukat.
Ebben a helyzetben nektek ez hogyan esne? Amellett, hogy természetesen elfogadjátok a gyermeket döntését, nem bántana? Nem hiányozna egy unoka?
Most nem olyan válaszokra vagyok kíváncsi, hogy “ez a fiatalok döntése”, mert azt tudom és nem is akarom befolyásolni őket. Ez a kérdés inkább arról szól, hogy a lelki oldalàt hogyan fogadnátok?
Szeretnék lassan nagyi lenni, de nem úgy néz ki, hogy mostanában, vagy egyáltalán valaha az leszek.

Apa is vergődött ezen egy darabig, de őszintén megmondom, nem érdekel.
Az én testem, és ő tudhatná a legjobban, hogy a betegségemmel mit jelent gyereket vállalni, szóval nem értem, miért akarja nekem is azt, amivel a születésemtől kezdve anyuval végig kellett mennie.
Plusz én biztosan nem akarnám hogy a gyerekem is úgy szenvedjen olykor, mint én.

Én a legőszintébben mondom, hogy nem bánnám (sőt, bíztatom is rá a lányomat, hogy ne.)
Én sem érzem úgy egyébként, hogy 54 évesen a nagymamaságban tudnék kiteljesedni, nekem nem hiányzik.

Engem azért zavarna, mert úgy érezném nem jól neveltem.
Ha szép gyerekkora volt, jó ertekrendet sikerült nála kialakitanom, osszetarto családdal, akkor úgy gondolnám alig várja, hogy ezt ő is megadhassa a gyerekének.
Ha akadalykent, nyugkent tekintene a saját gyerekre akkor elrontottam valamit.

Saját gyereket neg arra biztatni hogy ő ne akarjon gyereket kb azt jelenti, hogy megbantad őt. Ez elég gonosz.
Tök mindegy hogy hány éves vagy a szeretett gyereked gyereke lenne. Nem kiteljesedni kell nagymamakent de azért befogadónak lehetne lenni hiszen az csak a meglevő életedhez egy plusz öröm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!