Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyunak hogy...

Hogy mondjam meg anyunak hogy nem akarok menni a családi húsvétra hétfőn?

Figyelt kérdés
Anyu családja gáz, folyton mindent leszólnak. Ősszel volt a nagybátyámék házavatója, hogy mivel kicsit a gyerekek mi vigyük a kaját. Csináltam rakott karfiolt, növényi tejtermékkel, mert nagynéném laktózérzékeny. Csináltam egy nagy tál kukoricás rizst a gyerekeknek, majonézes krumplisalátát, sütöttem sertés combot ami azért melós volt. És még sütöttem egy cukormentes citromtortát. Vasárnap volt a buli, egész szombaton kb főztem. Erre másnap mindent leszóltak, kezdődött azzal hogy megjegyzés tettek hogy nem áll jól ez a csíkos ruha, aztán mikor a kisebb gyerek lehányt azt mertem mondani hogy basszus le lettem cseszve. A tortát leszólták hogy olyan mint a lócitrom, a hús ízetlen, a rizs túl puha, stb. Nem felvágás, de tudom hogy jól főzök. De még ha nem is ízlik neki, lehet ezt kedvesen is mondani, nem csak ilyen “ez jó szar” módon. A nagypapám folyton leszól mert elmentem pesti suliba “persze mert a kisasszony túl okos a kisvárosi iskolához”. Nekem ehhez nincs kedvem, persze megértem anyut, ők a családja meg minden, ő ezt elviseli mert ebben nőtt fel, de nekem ehhez most nincs energiám.

2022. ápr. 16. 17:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
99%

Hogy mond el?!

Anya. Nem akarok menni.

Mit kell ezen dramatizálni?!

2022. ápr. 16. 17:28
 2/26 A kérdező kommentje:
De nagyon szeretné hogy menjek
2022. ápr. 16. 17:28
 3/26 anonim ***** válasza:
98%

A válaszom erre az, hogy:

"Anyu családja gáz, folyton mindent leszólnak (...) nekem ehhez most nincs energiám."

A ... helyére képzeld be a szöveg közepét. Ezt így mondd meg édesanyádnak.

2022. ápr. 16. 17:32
 4/26 anonim ***** válasza:
10%

Nyafinyafi.

Én pl utálom, ha hazudnak nekem. Ha nem ízlik, ez van, nem tehetek mindenki kedvére. És inkább mondják a szemembe

2022. ápr. 16. 17:33
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Te meg nagyon nem szeretnél menni. Értse meg, hogy nem érzed jól magad abban a társaságban.
2022. ápr. 16. 17:34
 6/26 anonim ***** válasza:
97%
Nem "Nem akarok menni", hanem "Én nem megyek." És nem mész, indoklásként pedig elmondod, amit ide leírtál. Anyád persze nagyon rosszul fogja magát érezni emiatt, de az ne zavarjon, te is rosszul érezted magad, mikor leszólták a főztödet. Az anyád majd valahogy elviseli, te a saját közérzetedért vagy felelős, nem kell magad feláldozni mondvacsinált okok miatt.
2022. ápr. 16. 17:44
 7/26 anonim ***** válasza:
96%

Mindegy, hogy anyád mit akar! Elég a nem, amúgy meg nyilván az okokat ismeri, ha nem, akkor mondd meg neki.

Növessz egy kis gerincet!

2022. ápr. 16. 17:47
 8/26 anonim válasza:
87%

4-es, mi ezen a "nyafinyafi"? Nem kell hazudni, a Kérdező sem azt szerette volna. De bunkó parasztnak sem kell lenni, ha már a házavatóra annyi nem volt bennük, hogy rendeljenek X főre sültes tálat, meg két tál salátát... Bunkóparasztokkal nem érdemes foglalkozni.

Kérdező, ha nem akarsz sértődést, mondd azt, hogy beteg vagy, fáj a fejed/fogad/hasad. Vagy tanulnod kell, kész.

2022. ápr. 16. 17:53
 9/26 anonim ***** válasza:
65%
Migréned lesz. Nem tudsz kikelni az ágyból, de ettől függetlenül a család többi tagja el tud menni. Mondd ezt, tuti recept!
2022. ápr. 16. 18:06
 10/26 anonim ***** válasza:
95%
Nemhogy a Húsvétot nem ünnepelném ekkora taplókkal, hanem egyenesen megszakítanék minden kapcsolatot. Amit írtam, abból úgy tűnik, hogy az egész család csicskáztat téged. Szerintem tudsz magadnak találni olyan társaságot, akik megbecsülnek.
2022. ápr. 16. 18:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!