Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyunak hogy...

Hogy mondjam meg anyunak hogy nem akarok menni a családi húsvétra hétfőn?

Figyelt kérdés
Anyu családja gáz, folyton mindent leszólnak. Ősszel volt a nagybátyámék házavatója, hogy mivel kicsit a gyerekek mi vigyük a kaját. Csináltam rakott karfiolt, növényi tejtermékkel, mert nagynéném laktózérzékeny. Csináltam egy nagy tál kukoricás rizst a gyerekeknek, majonézes krumplisalátát, sütöttem sertés combot ami azért melós volt. És még sütöttem egy cukormentes citromtortát. Vasárnap volt a buli, egész szombaton kb főztem. Erre másnap mindent leszóltak, kezdődött azzal hogy megjegyzés tettek hogy nem áll jól ez a csíkos ruha, aztán mikor a kisebb gyerek lehányt azt mertem mondani hogy basszus le lettem cseszve. A tortát leszólták hogy olyan mint a lócitrom, a hús ízetlen, a rizs túl puha, stb. Nem felvágás, de tudom hogy jól főzök. De még ha nem is ízlik neki, lehet ezt kedvesen is mondani, nem csak ilyen “ez jó szar” módon. A nagypapám folyton leszól mert elmentem pesti suliba “persze mert a kisasszony túl okos a kisvárosi iskolához”. Nekem ehhez nincs kedvem, persze megértem anyut, ők a családja meg minden, ő ezt elviseli mert ebben nőtt fel, de nekem ehhez most nincs energiám.

2022. ápr. 16. 17:24
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

Én nem értem anyut se, de mindegy.

Kizárt dolog, hogy odamennék, és már a fikapartyn is elküldtem volna mindenkit a vérbe.

2022. ápr. 16. 18:08
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Anyukád tud erről a kajás sztoriról?

Ha igen, nem szól hozzá semmit? Én biztos nem hagynám szó nélkül, ha a lányom a lelkét is kitenné, ők meg úgy ugatnak le mindent, amit szeretettel készített, mintha minimum valami Michelin csillagos szakácsolimpián lennének a zsűri...

Nyugodtan mondd meg neki, hogy téged ezzel nagyon megbántottak a múltkor és nem szeretnél így menni.

2022. ápr. 16. 18:14
 13/26 A kérdező kommentje:
Anyu ott ült az asztalnál és mindent hallott, utána mondta hogy sajnálja hogy ilyenek, meg ilyesmi.
2022. ápr. 16. 18:18
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
És arra mit mond, ha felhozod neki ezt a helyzetet? Meg a többit? Mert nekem úgy jön le, hogy nem csak ez az egy alkalom volt, mikor bunkón leszóltak.
2022. ápr. 16. 18:21
 15/26 anonim ***** válasza:
64%

Azt hittem, egy tini írta ki a kérdést, a kifejtében emgdöbbenve tapasztaltam, hogy egy ELVILEG felnö nö, akinek már gyereke is van.

Igen szomorú, ha nem vagy képes azt mondani, nem mégy, mert "anyukád rádparancsol"

2022. ápr. 16. 18:30
 16/26 A kérdező kommentje:
Tini vagyok, honnan vetted hogy van gyerekem?😅 A nagybátyámék gyerekei kicsik (ezt elírtam..)
2022. ápr. 16. 18:46
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj. Anyád problémája nem a te gondod. Mindenki csak a sajátját tudja megoldani
2022. ápr. 16. 18:49
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Huh, nincs az a buli, lakásavató, tejfakasztó, szülinapozós, stb program, amire én ennyit készülnék. Azért a helyedben ott helyben visszaszóltam volna valamit, biztosan nem tűrtem volna csendben, hogy lehánynak, lefikázzák, amit csináltam, stb. Én sem szívesen mennék oda.
2022. ápr. 16. 18:54
 19/26 anonim ***** válasza:
95%

Én nem mennék el. Mégis, mit tud csinálni? Elrángat a hajadnál fogva?

Vagy a másik lehetőség, hogy elmész, és bunkóra veszed a figurát, szépen kamatos kamattal visszaadsz nekik mindent. Legközelebb ők fogják kérni, inkább maradj otthon.

2022. ápr. 16. 19:02
 20/26 anonim ***** válasza:
94%
Férfi vagyok, de ez most lényegtelen, de én a helyedben a házavatón történt beszólogatások után, nem hogy a húsvéti ünnepekre nem mennék, de még a telefon számukat is elfelejteném. Te készültél minden kajával, amit leszóltak, de fogadok ők egy kenyeret nem szeleteltek fel, az meg nem kifogás, hogy van két kicsi, nem kell melléjük egy hadsereg, unokatesómnak is van két gyereke, bőven elég oda egy ember, aki vigyáz rájuk a szobában, amíg a konyhában megy a sütés-főzés. Az lehet, hogy valóban puha volt a rizs, és nem sikerült a legjobban a kaja, de ezt lehet kulturáltan is közölni, a másik meg egy nap alatt ennyi kaját összedobni nem kis meló, ami mellett gondolom más dolgod is volt, tehát nem csoda, ha nem lett tökéletes. .
2022. ápr. 16. 19:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!