Mit tegyek, ha apám a főnököm, de jobban tiszteli az alkalmazottakat, mint engem? És egyébként rossz főnök is? Többi lent.
Van egy családi vállalkozásunk, építőipari vállalkozás és van 2 alkalmazottunk. Amióta itt vagyok (4-5 éve) folyamatosan szivja a vérem az egyik melós. Ezzel nincs is semmi baj, mert mostmár simán visszaszólok, sőt meg is tudom bántani keményen, ha betelik a pohár. Egyébként én olyan vagyok, hogy én soha senkivel nem kekeckedek, de ha felkostólnak akkor nem hagyom annyiban.
Na szóval a lényeg, hogy gyakorlatilag én bármit megjegyzek, bármit mondok az le van sz@rva, de amit a két melós az szent. Akkor az is a probléma, hogy mindig szándékosan úgy igazítja a munkafolyamatokat, hogy mindig mi (jobban mondva én) csináljuk a nehezebb, megterhelőbb munkákat, mert fél hogy a két ember elkezd hisztizni meg ilyenek, gyakorlatilag fél tőlük, és rajtam vezeti le a konok, rossz, agresszív természetét, mert a melósokhoz gyakorlatilag szólni sem mer, inkább engem éget előttük. Akkor ott van az is, hogy nem elég hogy az egyik k&csög alkalmazott folyamatosan beszól, apám sokszor mèg adja is alá a lovat, olyan mintha nem is a fia lennék, hanem valami jöttment csicska. Sokszor direkt keresi a helyzetet hogy le bírjon cseszni az alkalmazottak előtt, és ami a legszánalmasabb, az a k&csög alkalmazott még élvezkedik is ezen és feltünően elkezdi körbeugrálni fatert meg nyalni a s&ggét, miután összeveszünk hangosan, mintha élvezné a szitut. Akkor ott van az is, hogy ha én bármit kérek az kb. A legutolsó prioritású, mindig az alkalmazottak kénye kedve szerint kell igazodnunk. Ma is például hiába mondtam faternak hogy a reggel 7-től való este fél6ig való dolgozás (ami alatt alig ettem amúgy mert engem hajt a legjobban természetesen) után menjünk mostmár a szállásra mert éhes vagyok, inkább el kellett menni a kocsmába, merthogy a melósoknak muszáj venni valamit "meló utánra" mert berágnak és lelépnek tőlünk. A pénzt nem is emlegetem már, még abból is kevesebbet kapok mint ők, pedig már mindent tudok csinálni és jó minőségben, sokszor jobban mint a másik két idióta (ezt apám mondta) Annyira igazságtalan és rossz ez az egész helyzet, mert sokszor úgy érzem, hogy megutáltam a saját apámat, a céghez való hozzáállása és az alkalmazottak "felsőbbrendűsége"
miatt. És ami talán a legrosszabbul esik, hogy amikor az egyik melós engem b@szogat, apám soha nem véd meg, vagy legalább leosztja azt az embert, hanem inkább hallgat vagy még röhög is egy jót. És nem poénkodásról van szó, hanem kőkemény beszólogatásokról. Bezzeg ha én visszaszólok egy két nap múlva dühömben akkor látványosan direkt leoszt apám hogy ne szólogassak be (direkt úgy hogy hallja a melós, mintha érzékeltetné vele hogy velem szemben megvédi.)
Egyébként meg teljesen hülyének nézik ezek a melósok apámat, de ez neki nem esik le, sőt ha elmondom neki milyen hányadék kétszínű embereink vannak, még engem b@sz le és támad, hogy mit hisztizek már megint meg ilyenek...
Szóval nem tudom mit tegyek már, teljesen el vagyok keseredve, mert így nem csak az apa-fia kapcsolat megy tönkre, hanem gyakorlatilag az életem is...
Bocsi ha hosszúra sikeredett, de nagyon fáj az egész és így talán érthetőbb a sztori.
Előttem már mindent elmondtak, de röviden, szerintem is ott kell hagyni. Az életben vannak jelek, mikor kell váltani, amit ha nem teszünk meg, csak erősödnek. Állj a sarkadra, légy magabiztos, higgadt nyugodt, kimért, olyanokkal szemben, akik nem úgy állnak hozzád.
Egyébként minden munkahelyen ahol eddig jártam, mindig van egy "destruktív elem",minden munkahelyen volt egy ember aki bomlasztó, nem tud viselkedni, vagy besúgó spicli, nyalja a főnök hátsóját. 45 éves vagyok egyébként.
(60 éves ember nem öreg)
Ha nem apádé lenne a cég, rég nem lennél ott.
A kollégák lenéznek, kevés a fizetés és bunkó a főnök. Miért is maradnál? Azt meg nem értem, hogy apád nem talál jó szakembert? Tényleg ennyire jók ezek a munkások, ha emberileg nullák? Nehezen hiszem el.
Vannak uralkodásmániás szülők, akik nem hagyják érvényesülni és felnőni a gyereket. Ilyenkor a gyereknek kell kézbe vennie a sorsát és a maga útját járnia.
Rossz nevelési stratégia ez, mivel az lenne a cél, hogy a nevelés végére önálló legyen a gyerek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!