Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem fogadnak el pénzt a...

Akik nem fogadnak el pénzt a szüleiktől azok miért teszik?

Figyelt kérdés
Olyan emberekre gondolok, akik már elköltöztek otthonról, van munkájuk tehát úgymond függetlenek. Én is ilyen 21 éves nő vagyok, de sok mindenben segítenek még a szüleim, telefonszámla, bútorok, gyógyszerek, csomagolnak kaját ha hazamegyek, kifizetnek pár dolgot ha kérem vagy csak úgy adnak pár ezret. Én egyedül nem tudnék mindent állni, csak akkor ha esetleg éhezek vagy sokmindenről lemondok, mert 220 a fizetésem, ebből az albérlet 120 ezer, benzin munkábajárni stb 40 ezer és ez még lesz több. Beszéltem egy munkatársammal, aki szintén hasonló mint én, de azt mondta soha nem fogadna el pénzt a szüleitől, úgy beszélt mintha ez egy mélyen megvetendő bűn lenne. Miért vannak ilyenek? nem ő első akivel találkozok.
2022. ápr. 2. 18:37
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező téged még mindig anyádék tartanak el, csak te játszod a felnőttet.

Független FELNŐTT embereknek nincs szükségük a szüleik pénzére

2022. ápr. 3. 14:06
 32/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mai világban nehéz egyedül boldogulni én ugyan tudnék, de mint mondtam nem akarok nyomorogni, mert sajnos csak úgy lenne kivitelezhető. Testvérem is segítik pénzzel és mindkét szülőm aktív dolgozó megfelelő fizetéssel. A mi családunkban így működik, csak kíváncsi voltam másoknál mi az indok. Most már értem és sajnálok mindenkit, akinek aljasságból nem adnak. Egyszer remélem én is viszonozni tudom nekik a sok jót amit tettek, föleg annak tudatában értékelem őket, hogy ennyi mihaszna család van az országban. Aki szegény persze nem szabad kihasználni, de a legtöbb válaszadó a visszakiabálás miatt nem fogadja el, hihetetlen micsoda anyák-apák vannak!
2022. ápr. 3. 17:29
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Én például azért, mert hiába kerestek jól a szüleim, hatalmas szó volt, hogy kaptam pl a szétszakadt nadrág helyett újat. Valahogy mindig kellemetlen volt, ha vettek nekem valamit, nagyon meg kellett köszönni, nagyon kellett rá vigyázni (az ő hülyeségükre simán több pénz ment el, én meg betegesen féltem máig minden ruhámat, használati tárgyamat, legyen az csak egy pohár is).

Utálok bárkinek bármiért hálásnak lenni, utálok segítséget kérni, senkitől sem kérek kölcsön, és azt sem fogadom el, ha maguktól adnak valamit. Ha éhenhalnék sem kellene, nem akarok tartozni senkinek (nem kaptam úgy semmit, hogy ne vártak volna cserébe valamit).

2022. ápr. 4. 17:52
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

Különben egyetértek azzal aki azt írta, hogy te nem vagy felnőtt, csak játszod a felnőttet.

Ha nem lennének a szüleid, hogy élnél meg? Nem támaszkodhatsz rájuk örökké, ideje lenne elvágnod a köldökzsinórt.

2022. ápr. 4. 17:54
 35/36 A kérdező kommentje:
Még csak IT gyakornok vagyok, ha a duplája/triplája lesz a fizetésem már nem lesznek ilyen problémáim :)
2022. ápr. 4. 22:06
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Akkor marad a sokmindenről lemondás. Ez egy ilyen időszaka az életednek, sokan így kezdik az első munkahelyen, első albérletben.

Így nem tanulod meg beosztani a pénzedet, hogy a szüleid bármikor kisegítenek.

2022. ápr. 5. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!