Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem fogadnak el pénzt a...

Akik nem fogadnak el pénzt a szüleiktől azok miért teszik?

Figyelt kérdés
Olyan emberekre gondolok, akik már elköltöztek otthonról, van munkájuk tehát úgymond függetlenek. Én is ilyen 21 éves nő vagyok, de sok mindenben segítenek még a szüleim, telefonszámla, bútorok, gyógyszerek, csomagolnak kaját ha hazamegyek, kifizetnek pár dolgot ha kérem vagy csak úgy adnak pár ezret. Én egyedül nem tudnék mindent állni, csak akkor ha esetleg éhezek vagy sokmindenről lemondok, mert 220 a fizetésem, ebből az albérlet 120 ezer, benzin munkábajárni stb 40 ezer és ez még lesz több. Beszéltem egy munkatársammal, aki szintén hasonló mint én, de azt mondta soha nem fogadna el pénzt a szüleitől, úgy beszélt mintha ez egy mélyen megvetendő bűn lenne. Miért vannak ilyenek? nem ő első akivel találkozok.
2022. ápr. 2. 18:37
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
98%
Talán az olyanok nem fogadnak el támogatást akik tudják, hogy a szüleik is nehezen élnek, amit neki odaadnak az nekik fog hiányozni valahonnét. Vagy csak elvből.
2022. ápr. 2. 18:41
 2/36 anonim ***** válasza:
84%

A szülőnek a gyereke akkor is a gyereke marad, ha felnőtt és külön él

Én mint szülő, segíteném mindenben a gyerekemet.

2022. ápr. 2. 18:42
 3/36 anonim ***** válasza:
20%
Hazudnak. Utána kiderül hogy ók vették a lakást is. Hogy tudna bárki is elköltözni szülők nélk]ül még 30 évesen sem.
2022. ápr. 2. 18:42
 4/36 Metionin ***** válasza:
92%
Én azért, mert tudom, hogy később felhánytorgatná. Sajnos sok szülő ha támogat valamivel, akkor később felhasználja azt ütőkártyaként, ha a gyerek nem azt csinálja, amit ő elgondolt, "pedig mindent megtettem érted, ezt meg azt adtam, fizettem" stb. Lehet, hogy a munkatársad szülei is ilyenek, bár ettől nem kellene általánosítania.
2022. ápr. 2. 18:44
 5/36 anonim ***** válasza:
95%
Mert nem vagyok rászorulva. Ha hazamegyek, vagy ők jönnek, mindig kapok finom házi kosztot, friss zöldséget, gyümölcsöt, húst tojást. Ennek nagyon örülök de a pénzre nincs szükségem.
2022. ápr. 2. 18:48
 6/36 anonim ***** válasza:
92%
Akik nem fogadnak el pénzt, azok független felnőttek, nemcsak játszák azt a különéléssel. Magukat tartják el, addig nyújtózkodnak, ameddig a takaró ér. Ha kell olcsóbb albi, vagy jobban fizető munka. Amíg csak az eszedet játszod, de magadról nem tudnál gondoskodni, addig ne szóld meg azt, és tegyél fel kérdést olyanokról, akik erre képesek.
2022. ápr. 2. 18:55
 7/36 anonim ***** válasza:
79%

Metionin, bocsi, megcsúszott az ujjam, zöldet akartam nyomni, de mellément.

N

2022. ápr. 2. 19:02
 8/36 anonim ***** válasza:
84%
#4 Az ilyen szülőknek azt kell mondani hogy ha vergődnek hogy ezt vállalták mikor gyereket szültek. Ha ad adjon önzetlenül, és ne várjon el cserébe dolgokat.
2022. ápr. 2. 19:05
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Nálam több ok:

1. A családomnak sem volt sok pénze.

2. Ha kaptam valamit azt felhánytorgatták.

3. Később mindig jöttek a kérések, a "bezzeg mi adtunk" hivatkozással.

2022. ápr. 2. 19:18
 10/36 anonim ***** válasza:
89%

Én is kaptam annak idején. Ha átmentünk a szüleimhez, anyukám mindig főzött valami finomat. Lehetőségeikhez mérten segítettek.

N

2022. ápr. 2. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!