Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem fogadnak el pénzt a...

Akik nem fogadnak el pénzt a szüleiktől azok miért teszik?

Figyelt kérdés
Olyan emberekre gondolok, akik már elköltöztek otthonról, van munkájuk tehát úgymond függetlenek. Én is ilyen 21 éves nő vagyok, de sok mindenben segítenek még a szüleim, telefonszámla, bútorok, gyógyszerek, csomagolnak kaját ha hazamegyek, kifizetnek pár dolgot ha kérem vagy csak úgy adnak pár ezret. Én egyedül nem tudnék mindent állni, csak akkor ha esetleg éhezek vagy sokmindenről lemondok, mert 220 a fizetésem, ebből az albérlet 120 ezer, benzin munkábajárni stb 40 ezer és ez még lesz több. Beszéltem egy munkatársammal, aki szintén hasonló mint én, de azt mondta soha nem fogadna el pénzt a szüleitől, úgy beszélt mintha ez egy mélyen megvetendő bűn lenne. Miért vannak ilyenek? nem ő első akivel találkozok.
2022. ápr. 2. 18:37
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk én alapvetően úgy voltam, hogy onnantól, hogy dolgozom, és el tudom magam tartani, miért kérnék bárkitől pénzt?

Lehet én vagyok hülye, de valahogy sértené az egómat, mert felnőtt, dolgozó emberként nem vagyok rászorulva az ilyesmire.

Ahogy fentebb is írják, ha haza megyek és kapok kaját, akár az útra is, vagy elmegyünk programra és fizetik, az más, az egyfajta meghívás.

Mondjuk én alapból addig nyújtózkodtam ameddig a takaró ért, amikor hasonló fizetésem volt. Szobákat béreltem, nem jártam kocsival, és így tudtam szépen lassan előrébb jutni.

2022. ápr. 2. 19:29
 12/36 anonim ***** válasza:
93%
Mindent tudnának a szüleim fizetni, de tudom, hogy konkrétan magukhoz láncolnának akkor. Szeretem a szüleimet, de kell a távolság. Ha elfogadám a pénzt, akkor az azt jelentené számukra, hogy van beleszólásuk az életemben, pedig sok mindent másképp szeretnék csinálni. Ilyen pl, hogy mit dolgozzak, hova költözzek. Persze bennem van az is, hogy elismerjenek, és büszkék legyenek arra, hogy egyedül csináltam mindent. Nehéz anyagilag, de nem lehetetlen.
2022. ápr. 2. 19:29
 13/36 anonim ***** válasza:
94%

Nekem fontos volt a függetlenség. Ha már felnőtt vagyok, dolgozok, külön élek, akkor számomra egyértelmű, hogy én fizetem a szükségleteimet. Pedig relatív normális családból származom, pontosan tudtam mindig, hogy ha bármikor megszorulok, segítség kell, akkor mehetek a szüleimhez, segítenek akár erőn felül is és nem hánytorgatják fel később.

De addig nem tudtam magam felnőttnek nevezni, amíg a saját életemet nem egyedül finanszíroztam.

2022. ápr. 2. 19:50
 14/36 anonim ***** válasza:
78%
(13-as vagyok) De egyébként nem ítélem el azokat, akik a szüleiknél laknak anyagi okokból, vagy például az egyetemistákat, szerintem normális szülő segít addig, amíg a gyerek a saját lábára nem áll. Csak pont ez a kulcsszó: én a saját lábamra akartam állni már elég korán, nem akartam a gyerek-státuszt.
2022. ápr. 2. 19:53
 15/36 anonim ***** válasza:
93%

Fel se merült, hogy amikor már külön költöztem és önálló lettem, akkor anyagilag segítsenek. Felnőtt vagyok, saját keresettel, nem keresek kevesebbet, mint anyukám. Egyedül nevelt fel, most is egyedül él, neki is jól jön a pénz. Apukám nem tartja velem a kapcsolatot.

Egyébként segítjük egymást kölcsönösen, de nem pénzzel.

2022. ápr. 2. 20:02
 16/36 Metionin ***** válasza:
100%
8.Igen, én is így vagyok vele, vagy adja elvárások nélkül vagy ne adjon. Anyám adna de elvárásokkal, szóval nem fogadtam el soha. Még huszonévesen is hallgattam, hogy ők fizették a gimis tankönyveimet. Mégis ki a tök fizette volna, lol. Eszem ágában sem lenne ezt hallgatni minden aprósággal, amit fizettek volna nekem.
2022. ápr. 2. 20:21
 17/36 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem is melyen megvetendo bun, ha egy felnott, dolgozo, kulon elo embert a szuleinek kell eltartania, mert egyedul nem akar/tud megelni.

Akkor minek koltozott el?

Az mas, ha a szulo neha fizet/ vesz ezt-azt, pakol kajat, mittudomen, de nekem az mar nem ferne bele, ha anyam

tartana el ugy, hogy dolgozok.

De masok vagyunk, mashogy gondolkozunk errol, nekem ez a velemenyem.

2022. ápr. 2. 20:23
 18/36 anonim ***** válasza:
90%

Nem fogadok el, mert én tudom kezelni a pénzügyeimet.

Az túlzás azért, hogy saját lakás, autó az kell, de a telefonszámlát nem tudod kifizetni.

2022. ápr. 2. 20:50
 19/36 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy 18 írja. Nem tudsz bánni a pénzzel. Ez nem megvetendő, ez csak neked lesz hátranyos a továbbiakban.
2022. ápr. 2. 21:57
 20/36 anonim ***** válasza:
90%
Ajándék vagy támogatás, ki hogy tekint rá, elég nagy a különbség is ilyen tekintetben.
2022. ápr. 2. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!