Akik nem fogadnak el pénzt a szüleiktől azok miért teszik?
Szerintem azok nem fogadnak el pénzt a szüleiktől, akiknek a szülei szűkösen élnek, vagy ha nem is szűkösen, de "csak" egy átlagos színvonalon. Valóban nem illik elfogadni pénzt ilyen esetben, tehát igazuk van.
Ha van mit a tejbe aprítani a szülőknek, akkor el lehet fogadni.
A te konkrét példádra vonatkozóan, szerintem te szórod a pénzt. Ha másokkal együtt laknál albérletben, akkor nem 120 lenne. Meg minek kocsi, miért nem elég neked a tömegközlekedés? Nem hiszem, hogy a te szüleid olyan gazdagok lennének, ha így lenne, nem albérletben laknál, hanem már saját lakásban, amire nyilván lenne hitel, de lényeg, hogy a szüleid gyűjtöttek volna neked önerőre, ha megtehették volna. De nem engedhették ezt meg maguknak, vagyis nem gazdagok. Nem volna szabad kihasználnod őket, mert ez kihasználás, élősködés. Költözz szépen össze két másik fiatallal egy lakásba, bérelj csak egy kis szobát, ne legyen autód, és máris szépen meg fogsz tudni élni, sőt, még spórolni is fogsz tudni. Elég szégyen, hogy 220 sem elég csupán egyetlen embernek.
Addig nyújtózkodjon mindenki, ameddig a takarója ér.
Ha a szülők takarója befedné a felnőtt gyereket is, és szívesen adnak, akkor miért ne fogadnánk el?
Te nem vagy felnőtt még mert fizetésed mellett majdnem mindent szüleid fizetnek
Bocsi de miért nem csak egy szobát bérelsz,vagy mész olcsóbb albérletbe.
Fura míg Pesten éltünk addig sem kellet havonta tankolni az autónkat ,de most máshol élünk és most sem tankolunk havonta ,mert csak munkába megyünk meg haza napi 15km oda meg vissza illetve boltba megyünk kocsival ha sokat akkarok vásárolni.
Én sem szeretek semmit elfogadni.
Egyrészt imádják a pofámba vágni, másrészt mindkettő rokkantnyugdíjas. Inkább nyomorgok, vagy nem eszem. Azt sem szeretem ha a gyerekeimnek vesznek valamit, mert utána azt hallgatom, hogy akkor nővérem fiának is kell adni, és mennyire megterheli ez őket. Életemben 1x kértem 10 e ft kölcsön, utána azt hallottam vissza a faluban, hogy ők tartanak el rendszeresen.
Hát kösz nem, semmit.
Nővéremet viszont imádják pénzelni, annak ellenére, hogy külföldre jár dolgozni, nagyon jól keres, de sosem tudja beosztani.. 80- 400 e ft simán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!