Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akik nem fogadnak el pénzt a...

Akik nem fogadnak el pénzt a szüleiktől azok miért teszik?

Figyelt kérdés
Olyan emberekre gondolok, akik már elköltöztek otthonról, van munkájuk tehát úgymond függetlenek. Én is ilyen 21 éves nő vagyok, de sok mindenben segítenek még a szüleim, telefonszámla, bútorok, gyógyszerek, csomagolnak kaját ha hazamegyek, kifizetnek pár dolgot ha kérem vagy csak úgy adnak pár ezret. Én egyedül nem tudnék mindent állni, csak akkor ha esetleg éhezek vagy sokmindenről lemondok, mert 220 a fizetésem, ebből az albérlet 120 ezer, benzin munkábajárni stb 40 ezer és ez még lesz több. Beszéltem egy munkatársammal, aki szintén hasonló mint én, de azt mondta soha nem fogadna el pénzt a szüleitől, úgy beszélt mintha ez egy mélyen megvetendő bűn lenne. Miért vannak ilyenek? nem ő első akivel találkozok.
2022. ápr. 2. 18:37
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem azok nem fogadnak el pénzt a szüleiktől, akiknek a szülei szűkösen élnek, vagy ha nem is szűkösen, de "csak" egy átlagos színvonalon. Valóban nem illik elfogadni pénzt ilyen esetben, tehát igazuk van.

Ha van mit a tejbe aprítani a szülőknek, akkor el lehet fogadni.

A te konkrét példádra vonatkozóan, szerintem te szórod a pénzt. Ha másokkal együtt laknál albérletben, akkor nem 120 lenne. Meg minek kocsi, miért nem elég neked a tömegközlekedés? Nem hiszem, hogy a te szüleid olyan gazdagok lennének, ha így lenne, nem albérletben laknál, hanem már saját lakásban, amire nyilván lenne hitel, de lényeg, hogy a szüleid gyűjtöttek volna neked önerőre, ha megtehették volna. De nem engedhették ezt meg maguknak, vagyis nem gazdagok. Nem volna szabad kihasználnod őket, mert ez kihasználás, élősködés. Költözz szépen össze két másik fiatallal egy lakásba, bérelj csak egy kis szobát, ne legyen autód, és máris szépen meg fogsz tudni élni, sőt, még spórolni is fogsz tudni. Elég szégyen, hogy 220 sem elég csupán egyetlen embernek.

2022. ápr. 2. 22:56
 22/36 anonim ***** válasza:
80%
Ahhoz, hogy elfogadj valamit, nagyfokú bizalom kell. Látod mennyien írták, hogy a szülők később felhánytorgatnák, beleszólnának a dolgaikba. Ezekben a családokban nincs meg ez a feltétlen bizalom.
2022. ápr. 2. 23:23
 23/36 anonim ***** válasza:
91%
A fizetésed max. 35%-át lenne szabad lakhatásra költened. Nagyon max. 40%-át, ha minden kötél szakad. Mi ez a 120? Nagyon herdálod...
2022. ápr. 2. 23:48
 24/36 anonim ***** válasza:
65%

Addig nyújtózkodjon mindenki, ameddig a takarója ér.

Ha a szülők takarója befedné a felnőtt gyereket is, és szívesen adnak, akkor miért ne fogadnánk el?

2022. ápr. 3. 01:47
 25/36 anonim ***** válasza:
87%

Te nem vagy felnőtt még mert fizetésed mellett majdnem mindent szüleid fizetnek

Bocsi de miért nem csak egy szobát bérelsz,vagy mész olcsóbb albérletbe.

Fura míg Pesten éltünk addig sem kellet havonta tankolni az autónkat ,de most máshol élünk és most sem tankolunk havonta ,mert csak munkába megyünk meg haza napi 15km oda meg vissza illetve boltba megyünk kocsival ha sokat akkarok vásárolni.

2022. ápr. 3. 05:39
 26/36 anonim ***** válasza:
79%
Na hová lettél kérdező? Eddig nagy volt az arc, gondolom. Fáj az igazság?
2022. ápr. 3. 06:55
 27/36 anonim ***** válasza:
85%
Dolgozol, de még mindig eltartanak a szüleid. Ez azért furcsa a legtöbb embernek, mert felnőttként már az ember tudja, hogy a fizetése mennyi, hogy tud kijönni a pénzből stb. Meg Magyarországon azért az időseknek sem egyszerű, a legtöbb felnőttnek nincs képe a szülőktől kérni mindenre pénzt.
2022. ápr. 3. 08:28
 28/36 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretek semmit elfogadni.

Egyrészt imádják a pofámba vágni, másrészt mindkettő rokkantnyugdíjas. Inkább nyomorgok, vagy nem eszem. Azt sem szeretem ha a gyerekeimnek vesznek valamit, mert utána azt hallgatom, hogy akkor nővérem fiának is kell adni, és mennyire megterheli ez őket. Életemben 1x kértem 10 e ft kölcsön, utána azt hallottam vissza a faluban, hogy ők tartanak el rendszeresen.

Hát kösz nem, semmit.

Nővéremet viszont imádják pénzelni, annak ellenére, hogy külföldre jár dolgozni, nagyon jól keres, de sosem tudja beosztani.. 80- 400 e ft simán..

2022. ápr. 3. 10:28
 29/36 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én a férjemmel hitelből vettem házat én 30vagyok ő 35. És nem fogadunk el szülőktől pénzt. Nincs bajom azzal aki megteszi,aki megteheti. De anyosomeknak az is kérdéses,lesz e hónap végén mit enni,ágy van hogy meg mi segítünk nekik. Anyuék meg bár nem ilyen durván, de ők sincsenek jól eleresztve, ha adnak pénzt,akkor azt ocseimtol vennék el,akiket támogatnak még mert mindketten egyetemisták. Ha lenne annyijuk,hogy meg sem érezzék,lehet elfogadnam,nem tudom. De így biztos nem
2022. ápr. 3. 13:30
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező. Független nem vagy, ezt te magad is látod. Pont hogy anyagilag függsz tőlük.
2022. ápr. 3. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!