Mit csináljak apummal? Fogadjam el, hogy meg fog halni?
Apum 74 éves, sajnos késői gyerek vagyok 26 éves. Párom is velünk él, mindketten dolgozunk és apumat is ellátjuk, ő szívbeteg sajnos gondjaink vannak, mert nem szedi be a gyógyszereit és megmakacsolja magát.
2019ben kórházba került hogy beállítsák a gyógyszereit, és szívkatéterezik majd megműtik, de ő a 6. napon hazajött mert félt a műtéttől.
Azóta nem nagyon szedte a gyógyszereit, sajnos már a kezei és a háta is fáj és ezt mind a szíve okozza.
Péntek este szúrt a mellkasa, mentő vitte be sürgősségire és a kardiológiai osztályon fekszik, de a kezelőorvosa sok jót nem ígért. Azt mondta rossz az állapota, 2 éve kialakult már neki egy kisebb elzárodás a koszorúérnél és ez még mindig fent áll. Szívkatéterezést nem fog neki az orvos csinálni, mert ha megcsinálják és nem szedi ezekután se a gyógyszereit akkor meghal. Bár így se lát több reményt, mert a gyógyszerek nem fogják életben tartani. És mondta hogy az apum vehemesen tiltakozott a katéterezés ellen, ezért szerdán vagy csütörtökön haza is küldik.
Mikor beszéltem apummal ő meg bent akar maradni és akarja is a katéterezést. De félek hogy utána nem szedné megint a gyógyszereit. Mit tegyek?
A lábaiban is érszűkület van és lehet amputálni kell mindkettőt ekkor már teljes segítségre fog szorulni, ápolóra nincs kapacitásunk. Így rám fog maradni, de nekünk meg dolgoznunk kell. Tehát apum napi 10órát kénytelen egyedül lenni.
11# Honnan tudnád hogy nem feküdt le egyáltalán valakivel.
És hiába pontoztál le
És te ugyan honnan tudnád a gyakoriról mikor nem ismersz engem és őt se? Inkább maradj csendbe ha hasznosat nem tudsz mondani.
De mindenki magából indul ki. Ha te megcsalod a párod azért mert épp nem veled van elfoglalva hanem egy beteg családtagjával, akkor az te vagy.
Hülye.
Lehülyézel csak hogy megmaradjon a önbizalmad.
Te az a típus lehetsz aki vakon megbízik a párjában
Nem tudsz semmit rólam és a páromról mégis mondod a baromságaidat.
Nem ér annyit a véleményed, hogy rád pazaroljam az időmet.
Amúgy meg tegyél meg egy szívességet a kérdezőnek is: húzz innen és ne írogasd ide a hülyeségeidet, főleg nem az én kapcsolatomról amiről fogalmad sincs!
Hülyékkel nem érdemes vitatkozni úgyhogy nem is írok neked többet.
Azért hihetetlen, hogy ti ketten összevesztek ilyen hülyeségen egy olyan poszt alatt, ahol egy embernek haldoklik épp az apja..
Kérdező! Ez most apád döntése kell legyen, üljetek le, beszéljétek meg a lehetőségeket. Mondjátok meg, hogy ha magatehetetlen lesz, nem tudtok 0-24-ben vele lenni. Gondoljátok át közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!