A lányomnak új párja elvileg francia. Kínos lenne rákérdezni, hogy ha francia, akkor mégis mitől barna a bőre?
Nálunk anyám pont kb. 1 hete mondott ilyet (jó röhögtem magamban), hogy hát ugye neki meg a tesómnak nagyon fehér a bőre és hát sajnos allergiára hajlamosak is, de nekem ugye nem olyan fehér a bőröm. (Ami mellesleg nem igaz, nekem is nagyon fehér és nekem is van allergiám, csak nekik légúti, nekem meg a bőröm szokott kiütéses lenni.) Szóval ez még családon belül is téma lehet.
Iker unokatesóim közül az egyik kreolos bőrű (egész évben), a másik nagyon fehér.
A gyerekeim közül az egyik fehér, a másik NYÁRON kreolos, ősztől tavaszig nem. (Persze, nyilván a naptól, de ő pl. soha nem ég le, míg én és a másik gyerekem napra sem mehetünk.)
Nemár kérdező. Egy felnőtt ember tudja higy valahol valamikor volt keveredés. Magyarországon is végigmentek a törökök, mi se vagyunk olyanok mint északon a svédek vagy norvégok.
De hogy mikor és kivel keveredett ki arra nem szabad rakerdeznetek legalábbis a fiútol mert az nagy bunkóság lenne. A lányodat megkerdezheted de ne úgy hogy érezteted higy ez gond. A fiú apáról nem írtál.
Hát nem tudom.. nekem még “csak” 13 éves a lányom, de ha hasonló szituációba keverednék ezek a dolgok érdekelnének:
-boldoggá teszi a lányomat?
-hogyan látom a lányt a társaságában? Görcsös-e, próbálja-e alárendelni magát a srácnak?
- a srác hogyan viselkedik vele?
-hogyan viszonyul a családhoz a fiú?
- milyenek a családi körülményei, hogyan nőtt fel?
- milyen hatással van a lányomra?
- vannak-e céljai, tettvágy fűti-e, tesz-e a céljaiért, fejlődőképes-e?
- mi az érdeklődési köre?
Tény, hogy sok dolgot felülír ha a lányomat boldognak látom, bármi is a válasz ezekre. Viszont hosszútávon ezek számítanak.
Azt viszont eszembe sem jutna megkérdezni hogy milyen rasszból származik, egyszerűen egyáltalán nem érdekelne, nemhogy nyomozast indítsak a felmenői ellen. Kit érdekel?
Egy esetben lennék szemfüles, ha muszlim lenne, de az a vallás miatt és nem a bőrszín miatt.
És boldogabb lennél, ha kiderülne, hogy a lányod párjának az apja egy fekete volt?
Egyébként nekem meg szláv nevem van, vagyis lengyel, és kreol bőröm van, amit apámtól és nagyapámtól örököltem, bár a magyar nagyapám se volt hejde fehérbőrű, anyai nagymamám volt porcelán fehér... de tudod nem a származás számít, hanem az érzés... hogy minek érzed magad, meg az érzelmek, és oly mindegy, ha a lányod őt választotta párjának.... egyébként a magyarok is eléggé kevertek..
Generációk óta Franciaországban született és nőtt fel a családja. Honnan a tökömből beszélne egzotikus nyelvet, mi az istenért gondolná magát más nemzetiségűnek?
Egyszer valamikor a régmúltban az egyik fekete családtag máshonnan került oda. És? Egy-másfél évezreddel korábban meg a "franciák" is valahonnan máshonnan kerültek oda. Úgy lovagolsz ezen a hülyeségen, mintha az ősrobbanáskor már meg lett volna minden nemzetiség, kijelölt hellyel. Mindenfelé vannak mindenféle emberek, ide-oda mennek, törődj bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!