Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányomnak új párja elvileg...

A lányomnak új párja elvileg francia. Kínos lenne rákérdezni, hogy ha francia, akkor mégis mitől barna a bőre?

Figyelt kérdés
Az egész családot foglalkoztatja a kérdés. A pasas elvileg Páriszban született és ott nőtt fel. Az anyja és a nagyszülei szintén párizsi születésűek, az anyja fehérbőrű, de a csávó barna. Arról még nem beszéltek hogy ez hogy lehet, kínos lenne felhozni?

2022. márc. 27. 11:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 anonim ***** válasza:
94%

Na jó a rasszizmus dolgot visszaszívom, kérdező lehet hogy kevésbé kellene arra fókuszálni hogy úristen a lányod barátja nem tökéletesen fehér. Ha már ott éltek a nagyszülei akkor az európai, francia mentalitása van. Még akkor is ha az egyik rokona nem fehér volt.

Attól meg ha pl valakinek fekete volt az egyik szülője az nem jelenti hogy biztos fekete lesz. Ekkor sok karamell színű gyerek születik. De ha már a pl az apa is kevert volt akkor a gyerek valószínű meg világosabb lesz. Nem törvényszerű hogy a fekete a domináns.

15 vagyok.

2022. márc. 27. 11:37
 22/86 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon egyszerű. A lányodat négyszemközt megkérdezed, hogy "a párod apukájáról láttál képet? hogy néz ki? lehet, hogy feketebőrű? vagy csak a haja fekete, a bőre inkább világosabb? esetleg ........... származású? beszélgettetek arról, hogy honnan származik?".

Ne legyetek már hülyék, az emberek igenis, hogy szeretik tudni, hogy ki hova való, ki honnan származik. Ti tényleg nem tudjátok, hogy kik az ősietek, a felmenőitek? Én 12 éves koromban már kutattam a családfát, rengeteg idő volt és hatalmas öröm, hogy generációkra visszamenően megtudtam pl. a nevüket.

Nem biztos, hogy a kérdező rasszista, az is lehet, hogy csak simán kíváncsi. (Én is az lennék.)

2022. márc. 27. 11:38
 23/86 anonim ***** válasza:
98%

#17 lehet azért beszélnek csak francia rokonokról, mert nem ismer a srác más rokont. genetika. ahogy a 18-as is írta, felmenőktől lehet örökölni. kitudja melyik felmenője volt sötét bőrű, lehet a srác nem is ismerte.

max akkor kérdezz rá, ha már tényleg olyan viszonyban vagytok, hogy ezt megengedheted magadnak. bár őszintén szólva (saját vélemény) én sosem kérdezném meg, mert 1) nem az én dolgom, 2) szerintem kissé érdekes hogy rögtön érdekli az embert az, hogy hát miért sötétebb a bőre? kínos is lenne.

lányod kérdezd még max meg, ha ennyire foglalkoztat most. bár tényleg nincs közötök hozzá

2022. márc. 27. 11:40
 24/86 anonim ***** válasza:
98%
ne legyetek már ilyen naívak a válaszban "engem is érdekelt a családfám", talán azért mert a TE családfádról van szó?? teljesen más ha a saját családfád érdekel. de az hogy a kérdezőt egyedül azért érdekli a dolog, mert a srác sötétebb bőrű, nem gondoljátok hogy érdekes? ha falfehér lenne, le sem tojnák, pedig attól lehet van benne francián kívül olasz, holland, kanadai, akár még lehet magyar is. de akkor nem érdekelné a kérdezőt, sem a családját. az is lehet, hogy falfehér lenne és lehetne benne a felmenői részéről fekete, de nem érdekelné őket, mert FEHÉR lenne a bőre. egyedül azért érdekli őket, mert sötétebb.
2022. márc. 27. 11:45
 25/86 anonim ***** válasza:
98%

18

"barnabőrű a lányának a párja, aki elvileg nem lehetne a származását tekintve"

Párizs lakosságának kb 20%-a fekete. Így miért ne lehetne?

[link]

2022. márc. 27. 11:49
 26/86 anonim ***** válasza:
37%

24

Jó. Én az amerikai feketék polgárjogi küzdelméről írtam a szakdolgozatomat. Voltam Amerikában, találkoztam amerikai feketével meg afrikai feketével. Mégis érdeklne, ha megjelenne a családomban egy "nem fehér" ember. Igen, rohadt kíváncsi lennék, hogy honnan származik.

Így látatlanban megpróbálni bebizonyítani, hogy a kérdező rasszista vagy nem rasszista, nem lehet.

De elhiheted, Amerikában is NAGYON NAGYON központi téma az emberek bőrszíne. Hát még Magyarországon.

2022. márc. 27. 11:50
 27/86 anonim ***** válasza:
98%
és szerinted miért központi téma amerikában is? mert amerika is egy undorító rasszista része a világnak, tehát ezzel semmi újat nem mondtál, mindenki tudta eddig is, mindenki látja.
2022. márc. 27. 11:53
 28/86 A kérdező kommentje:
Magyarországon is laknak cigányok, mégsincs minden magyar családba barna bőrű gyerek. Tudom hogy laknak Párizsban feketék is, de ettől nem lettünk okosabbak. Pláne úgy hogy négerhez képest túl világos. Mi inkább valami arad vagy mediterrán származásra gyanakodunk ránézés alapján.
2022. márc. 27. 11:54
 29/86 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a bőrszín az több okból lehet eltérő az egyiket szülőtől. Lehet régi felmenőtől örökölt, lehet napozik/szolizik, vagy csak a szülő figyel nagyon a fényvédelemre.

Pl nekem apu szeret a napon lenni, plusz az egyik nagyanyja cigány származású volt, és alapból arra az asszonyra hasonlított mindigis, az én anyám meg ilyen magyon világos, enyhén sárgás- nagyon világosbarna, de az ő szülei közül a papám világos bőrszínnel rendelkezett, mamám meg állandóan ilyen nyári napozás utáni barna bőrrel, én meg ilyen nagyon híg tejeskávé színnel vagyok mostanában megáldva, mert figyelek a fényvédelemre, de pl azok a testrészeim, amiket ruha fed, az azóta falfehér. Ennek ellenére én valamennyire mind a két szülőmre hasonlítok valamennyire, színt leszámítva, a legtöbb hasonlóság arcra pedig az anyai nagymamámmal van

De egyébként ezek a származással kapcsolatos kérdések nagyon érzékeny témát érintenek, mert nagyon hozzá van kapcsolva a rasszizmus, és automatikusan úgy tűnik, mintha ilyen szándék lenne. Illetve hát elég meglepő kérdés. Legalábbis én meg szoktam lepődni, mert engem gyakran néznek valamilyem kelet-ázsiainak, pedig amúgy ha a felmenőimet nézzük, akikről van kép senki nem néz ki annak. És ezért meglepő, mert engem például nem izgat annyira a kérdés, hogy pl csináljak dns tesztet emiatt, a családtagjaimat nézve nem úgy tűnik, mintha bárki is ázsiai lenne. Szóval gyakran az adja a kérdés kínossagát, hogy nem tudunk rá válaszolni

2022. márc. 27. 11:56
 30/86 anonim ***** válasza:
98%

Az is lehet hogy a gyerek full fehér származású egyébként. A fehérek között is van, akinek nem hipó színe van hanem kreolosabb a bőre, de attól teljesen fehér. Én is ismerek ilyet.

Lányod kérdezd meg, ha pedig már régóta ismeritek a srácot, akkor őt. De ha most oda toppannátok hogy heló fiam honnan származol, előfordulhat, hogy kifejezetten kényelmetlenül fogja magát érezni, de lehet az is hogy nem. Kitudja.

2022. márc. 27. 11:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!