Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként ti beleszólnátok a...

Szülőként ti beleszólnátok a 19 éves lányotok öltözködésébe ilyen módon, ha ti fizetitek? Normális ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés

Mivel idén végzős középiskolás, nyilván te fizeted neki a ruhákat. Alapvetően az adott ruhadarabbbal(egyébként egy tök egyszerű hosszú nadrágról beszélünk), amit szeretne nincs olyan gond, hogy túl drága. Azon kívül, hogy SZERINTED nem praktikus az a szín, amibe szeretné, egyébként semmi bajod nincs vele. Tehát feketébe, sötét kékbe, sötét bordóba, sötét szürkébe, vagy bármilyen sötét színben lehet, de világos mentazöldbe nem, mondván "túl könnyen lesz koszos".

A kérdés az, hogy beleszólnátok ilyesmi miatt az öltözködésbe? Engedtek-e a már nagykorú, de érthető okokból eltartott gyereketeknek olyan ruhákat hordani, amivel semmi baj nincs azon kívül, hogy nektek nem tetszik/szerintetek nem praktikus?

2022. márc. 27. 09:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%
Felolvastam a kérdést a férjemnek. Azt mondta, most már érti, miért kell ennek a generációnak pszichológushoz járnia.
2022. márc. 27. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék bele, pláne egy ilyen hülyeség miatt hogy szerintem nem jó a színe.
2022. márc. 27. 12:23
 13/16 anonim ***** válasza:
60%

Nem. Felhívnám a figyelmét, hogy valószínűleg ritkán lesz kimosva, mivel nagyon kevés hasonló, világos ruhadarab van a családban, és akár három-négy hétig is eltarthat mire összegyűlik egy mosásra való. Egy szál nadrág meg nem lesz magában kimosva. Az én mosógépem meg is áll, ha nem érzékel elegendő súlyt a dobban. Ezért ha gyakrabban szeretné felvenni, akkor kézzel kell kimosnia magának.

Ez nem fenyegetés, sem lebeszélés, hanem tényszerűen fontos körülmények, hogy ne téves elképzelésekkel vegye meg a cuccot. Ha ilyen feltételek mellett is kell neki, akkor persze, természetesen nyugodtan vegye meg. Amúgy csinos szín.

2022. márc. 27. 12:53
 14/16 anonim ***** válasza:
89%

Nem, mert nem vagyok ilyen gyökér kontrollmániás.

A gyerekemnek kell tetszenie, hordania az adott ruhadarabot. Fiatal felnőtt, nem 2 éves aki a homokozóban tapicskol..

Szóval te nem hordassz világos rohadarabokat mert az "koszolódik" 🙄

2022. márc. 27. 13:06
 15/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem szólnék bele, max felhívnám a figyelmét, hogy az adott darab miért nem praktikus pl szerintem túl hamar koszolódik vagy nem megy a többi ruhához. Vagy cipőnél ha egyet tudnék venni akkor a kényelem fő szempont, hiába tetszenek a szép magas sarkúk. De nem terrorizálnám a gyereket. Mondjuk ennyi idosnek vicces lenne ha okoskodnék. Max tanul a hibájából.
2022. márc. 27. 13:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2022. márc. 27. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!