Ha kapok egy kis háziállatot miért nem nevezhetem el én? A szüleim hozzáállása szerintetek jó?
Régóta szerettem volna egy brit cicát és most mivel jó lett a bizonyítványom kaptam anyukáméktől (igaz egész nyáron én mosom a kocsit is cserében😬😅). Mikor mentünk a tenyészetbe gondolkoztam a nevén és pont elmentünk egy Gustavo nevű bolt mellett és egyből úgy éreztem ezt a nevet akarom neki adni. Viszont apukám azt mondta egy macska csak a Cirmi névre hallgat, úgyhogy az lesz a neve. Ha meghallja, hogy Gustavonak vagy Gusztinak hívom rám szól, hogy ne használjam már neki ezt a csúnya nevet. Pedig mindenki mondja, hogy illik rá, a Cirmi meg nagyon nem. Anyukámat meg nem is érdekli az egész.
Mindig ezt csinálják velem, soha semmiben nem dönthetek én és ha próbálok bármiben kicsit kiállni magamért jön a pofozkodás....és ők tartják magukat mintaszülőknek. Néha már elegem van belőlük. Persze ez nem olyan nagy dolog, és ha nem hallja apu akkor is úgy hívom, hogy Gustavo, de közben meg elég igazságtalan, hogy nem nevezhettem én el.
16/L
Lehet nem akarják, hogy emberi nevet adjál a cicusodnak.
A Cirmi név részemrõl is jobban illik a cicusra, mint a Gustavo.En is az egyik cicusomat Cirminek a másikat meg Mirminek neveztem el.
Szerintem alap ha a te cicád, meglegyen az örömöd hogy te nevezheted el, furcsa főnökösködés a szüleidtől ez.
Ha mindkét nevet használjátok a cica mindkettőre hallgatni fog.
Szerintem a Guszti tök jó macskanév. A Cirmi meg a lehető legfantáziátlanabb... -_- A macska meg arra hallgat, amire akar. Valóban szerencsés, ha van benne s, sz, c, meg i betű, de a Guszti teljesen jó hívónév. Az enyém Szása, és jön, ha hívom. :)
Sztem legyél kitartó, szólítsd csak Gusztinak, csak megunja apukád a folytonos kijavítgatásodat. :)))
A Szása is szuper név! :)
Köszi a válaszokat! Akkor jól érzem, hogy ez nem igazságos így.
9
Leáll vitatkozni, hogy miért kell ilyen csúnya "romás" (senkit sem szeretnék megbántani) néven szólítani mikor a Cirmi igazi macskának való név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!