Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha kapok egy kis háziállatot...

Ha kapok egy kis háziállatot miért nem nevezhetem el én? A szüleim hozzáállása szerintetek jó?

Figyelt kérdés

Régóta szerettem volna egy brit cicát és most mivel jó lett a bizonyítványom kaptam anyukáméktől (igaz egész nyáron én mosom a kocsit is cserében😬😅). Mikor mentünk a tenyészetbe gondolkoztam a nevén és pont elmentünk egy Gustavo nevű bolt mellett és egyből úgy éreztem ezt a nevet akarom neki adni. Viszont apukám azt mondta egy macska csak a Cirmi névre hallgat, úgyhogy az lesz a neve. Ha meghallja, hogy Gustavonak vagy Gusztinak hívom rám szól, hogy ne használjam már neki ezt a csúnya nevet. Pedig mindenki mondja, hogy illik rá, a Cirmi meg nagyon nem. Anyukámat meg nem is érdekli az egész.

Mindig ezt csinálják velem, soha semmiben nem dönthetek én és ha próbálok bármiben kicsit kiállni magamért jön a pofozkodás....és ők tartják magukat mintaszülőknek. Néha már elegem van belőlük. Persze ez nem olyan nagy dolog, és ha nem hallja apu akkor is úgy hívom, hogy Gustavo, de közben meg elég igazságtalan, hogy nem nevezhettem én el.

16/L

2021. júl. 24. 12:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
99%
Apádnak elég érdekes a gondolkodása. Hívd úgy a macskát, ahogyan akarod, hiszen a tiéd. Ő eleve nem is akart macskát, meg amúgy is, neki nem tök mindegy, hogy hogy hívják?
2021. júl. 24. 12:58
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell durván,de nyugodtan mondj ellent neki!

Eléggé gyereknek kezelnek,de hát ez a felnőtté válás gyakran nem megy könnyedén.

Kicsit legalább gyakorolhatod a saját véleményed felvállalását.

Szerintem is aranyos név a Guszti.

Nyugodtan mondd meg neki,hogy mivel a te cicád,te adsz neki nevet és ezt tartsa tiszteletben.

2021. júl. 24. 13:14
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Te hívd anak aminek szeretnéd ,apukád meg cirminek,azt kész.

Anyukám első brit cicáját ,törzskönyvi neve becézése lett a neve ,mostaninak sem hagyományos neve van.

Amúgy cicának mi a törzskönyvi neve lehetne az neve .

2021. júl. 24. 13:22
 14/29 anonim ***** válasza:
91%

“ A Cirmi név részemrõl is jobban illik a cicusra, ”

Èn meg pont azt nem akartam, hogy ilyen 1000+1 tucatneve legyen a cicámnak. Agygörcsöt kapok a Cirmi, Mici, Folti, Tarka és társaitól… 😀

Aztàn lett Zsuzsi, bár ennek ellenére szólítom a Zsuzsi becézett vàltozatainak és Cicusnak vagy Cucussnak, de a neve az Zsuzsi.

2021. júl. 24. 13:23
 15/29 anonim ***** válasza:
18%

Megy a pofozkodás?

Apukád hozzád ér, bánt fizikailag?

2021. júl. 24. 13:41
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
Te ugy hivod, ahogy akarod es ok is ugy, ahogy akarjak. A macskak nagy resze egyebkent se hallgat nagyon a nevere, szoval tokmindegy. Engedd el a fuled mellett amit mondanak, ilyen hulyesegen nem erdemes vitatkozni.
2021. júl. 24. 13:52
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tapasztalom - igaz, hozzám csak kinti, (szomszéd) macskák járnak -, hogy ha kedvel téged, akkor odaszalad hozzád, bárhogy nevezed. Van egy olyan cicája a szomszédnak, aki kedvel engem, és amikor kertészkedek, odajön hozzám és dörgölődik hozzám, alig tudok lépni. Én Mucusnak hívom, a szomszéd meg Foltinak, mert foltos. Ha adok le neki kaját, akkor hangosan dorombol. Reggel amikor kimegyek, elég csak annyit mondani "Na hol vagy Mucus?" és szalad.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy Gustavózhatod nyugodtan, ha kedvel téged, akkor nem elsősorban a neve kimondása miatt szalad oda hozzád, hanem mert kedvel téged. Édesapád meg látni fogja, hogy a Gustavóra is hallgat. Kérd meg apukádat, hogy ne vegye tiszteletlenségnek, ha te Gustavózod a macskát.

2021. júl. 24. 14:07
 18/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem, ez apád szempontjából ez egy annyira jelentéktelen dolog. Nyugodtan lázadj ezellen, mások drogoznak, cigiznek, teherbe esnek, te meg a macskád akarod elnevezni.

Hívd apádat mondjuk a keresztnevén, mert hülyén hangzik az "apa". Hátha leesik neki, hogy hagyjon már neked picit több teret.

Amúgy meg aranyos név az a Gustavo.

2021. júl. 24. 14:21
 19/29 anonim ***** válasza:
74%
Mindegy, hogyan nevezik, úgy sem hallgatnak a nevükre. Nekem van egy 8 éves, és kettő 7 éves(a 8 éves fiai), van nevük, de ha káromkodással illetem őket, akkor is ugyanúgy felszöknek az ölembe. Az egyiknek Zsuzsika a neve, de, ha azt mondom neki, hogy "gyere ide, szürke g*ci", akkor is ugyanúgy odajön, és felszökik az ölembe.
2021. júl. 24. 14:50
 20/29 anonim ***** válasza:
72%
#19, ez nem minden macskánál van így. Az enyém hallgat a nevére, ahogyan szerintem az értelmesebbek mind.
2021. júl. 24. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!